Noi premii nationale si internationale obtinute de tanarul informatician Alexandru Mircescu, membru al Clubului de Excelenta Dan Voiculescu

Locul desfasurarii: Bucuresti

Organizator: Fundatia Dan Voiculescu

Noi premii nationale si internationale obtinute de tanarul informatician Alexandru Mircescu, membru al Clubului de Excelenta Dan Voiculescu

De curand, tanarul informatician Alexandru Mircescu a adaugat noi premii in lista sa de performante!

Premiul I, la cea de-a patra editie a Concursului Judetean de Informatica al Grupului Scolar «Stefan Procopiu» XOR 2010, desfasurata pe data de 20 februarie, este ultima sa reusita. Competitia a avut loc la Vaslui si s-a desfasurat diferentiat, in functie de anii de studiu ai participantilor inscrisi. Alexandru, elev in clasa a IX-a, a obtinut punctajul maxim la categoria sa. Concursul a testat cunostintele dobandite in mediul de lucru : MinGW Developer Studio sau Free Pascal.

Ar mai trebui notata o performanta cu care s-ar mandri orice tanar informatician: premiul obtinut impreuna cu echipa Scolii Americane Internationale din Bucuresti, al carei elev Alexandru este, la Turneul de matematica CEESA de la Helsinki, Finlanda, desfasurat pe 14 februarie. In competitie au mai participat tineri din Rusia, Polonia, Ungaria, Cehia, Serbia si Ucraina, impartiti pe doua nivele: Junior si Senior.
Inscrisa la categoria Junior, echipa din care si Alexandru Mircescu a facut parte, a castigat premiul II.

Iar succesele lui Alexandru nu se opresc aici: in perioada 26-28 februarie 2010, a participat la cea de-a XII-a editie a Concursului Interjudetean de Informatica Info-Oltenia, organizat in acest an de catre Colegiul National Mircea cel Batran. In competitie au intrat 97 de elevi din toata tara, pasionati de algoritmi, care s-au intrecut in a da solutii cat mai eficiente in proba individuala si apoi in cea pe echipe a acestui concurs. La ambele probe Alexandru Mircescu a obtinut locul II.

Datorita rezultatelor obtinute pana in prezent, dar si ca o recunoastere a aptitudinilor sale, Alexandru este unul dintre tinerii pe care Clubul de Excelenta Dan Voiculescu ii sustine si incurajeaza. Alexandru frecventeaza cursurile de informatica, organizate pentru membrii clubului, sub indrumarea prof. Dan Gogoncea, acolo unde aptitudinile sale gasesc indrumarea si potentarea de care au nevoie. Si daca asteptarile noastre, in ceea ce il priveste, sunt foarte mari, premiile obtinute recent de catre el demonstreaza ca sunt si intemeiate.

Mai multe detalii despre premiile si diplomele obtinute de Alexandru Mircescu pot fi gasite pe www.fudv.ro.


Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei
0755.042.116
tel./fax 031.425.58.83

Despre FUNDATIA DAN VOICULESCU

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este o organizație non–profit, non-guvernamentală și non-politică, înființată în anul 1990 de către profesorul Dan Voiculescu. Organizația are sediul în Bucuresti, iar activitatea pe care o desfășoară are un caracter național. Fundatia Dan Voiculescu este afiliata European Council for the High Ability (http://www.echa.info/) si World Council for Gifted and Talented Children (https://world-gifted.org/).

Participare: Intrare libera