Premii pentru performantele deosebite obtinute de elevii romani la Festivalul International de Matematica si Informatica din Piatra Neamt

Locul desfasurarii: Piatra Neamt

Organizator: Fundatia Dan Voiculescu

Sâmbătă, 30 ianuarie 2009, vor fi premiaţi elevii care obţinut rezultate deosebite la Festivalul Internaţional de Matematică şi Informatică desfăşurat la Piatra Neamt. În cadrul festivităţii, elevii români care vor câştiga locul I la categoria informatică - soft educaţional şi utilitar, vor fi premiaţi de Fundaţia Dan Voiculescu pentru dezvoltarea României.
Recunoscut ca unul dintre cele mai importante concursuri în domeniul informaticii şi matematicii, Festivalul Internaţional de Matematică şi Informatică de la Piatra Neamţ a reunit în acest an elevi şi profesori din 11 state europene printre care Bulgaria, Estonia, Lituania, Germania, Republica Moldova, Polonia, Slovacia, Spania, Suedia, Turcia, Ucraina şi România. Timp de o săptămână, tineri cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani, însoţiţi de profesori au participat la concursurile de matematică şi informatică, secţiunile programare şi soft.
După o competiţie strânsă, juriul a desemnat programele câştigătoare ale locului I la secţiunea informatică - soft educaţional şi utilitar: „Gulagul românesc” - o platformă educaţională destinată cunoaşterii istoriei românilor, realizat de Anisia Ionuţ şi Păduraru Alexandru, elevi ai Colegiului Naţional de Informatică Piatra Neamţ şi „NeurosLabs” un soft în domeniul psihologiei, creat de elevul Budişteanu Ionuţ Alexandru de la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” Râmnicu-Vâlcea.
Meritele deosebite ale acestor tineri vor fi răsplătite de Fundaţia Dan Voiculescu pentru dezvoltarea României cu premii în bani. În acest mod, fundaţia îşi propune să încurajeze şi să susţină performanţele şi creativitatea tinerilor, care prin munca şi talentul lor, cu ajutorul softurilor create, vor contribui la eficientizarea şi interactivitate procesului educativ.
Festivitatea de decernare a premiilor va avea loc sâmbătă, 30 ianuarie 2009, începând cu ora 09.00, la Colegiul Naţional de Informatică din Piatra Neamţ.
Festivalul Internaţional de Informatică de la Piatra Neamţ este organizat de Colegiul Naţional de Informatică, în parteneriat cu Comisia Naţionala a României pentru UNESCO, Microsoft România, Consiliului Judeţean Neamţ, Primăria municipiului Piatra Neamţ şi Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.


Biroul de Presă si Relatii cu Publicul
0755.042.116

Despre FUNDATIA DAN VOICULESCU

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este o organizație non–profit, non-guvernamentală și non-politică, înființată în anul 1990 de către profesorul Dan Voiculescu. Organizația are sediul în Bucuresti, iar activitatea pe care o desfășoară are un caracter național. Fundatia Dan Voiculescu este afiliata European Council for the High Ability (http://www.echa.info/) si World Council for Gifted and Talented Children (https://world-gifted.org/).

Participare: Intrare libera