S-a incheiat prima editia a targului on-line de internshipuri

Locul desfasurarii: Romania

Organizator: Fundatia Dan Voiculescu pnetru Dezvoltarea Romaniei

In data de 30 iulie 2008, s-a incheiat prima editie a targului national on-line de internshipuri din Romania, organizat in premiera de Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei, destinat tinerilor care doresc sa-si dezvolte o cariera.

De la lansarea proiectului, pe 15 mai 2008, si pana in prezent site-ul www.studentcv.ro, care a gazduit intregul proiect, a inregistrat peste 55.000 de vizitatori unici, conform statisticilor oferite de trafic.ro. Pe acest site, companiile au avut posibilitatea de a se inscrie si de a posta oferta de internshipuri si joburi.

Pe StudentCV.ro, s-au inscris 155 de companii, din multiple domenii de activitate, care au postat un total de 997 de internshipuri/joburi part-time si full-time. Pentru a oferi cat mai multor tineri oportunitatea de a beneficia de acest program, s-au inscris in acest proiect firme si tineri din majoritatea oraselor importante din tara: Bucuresti, Cluj- Napoca, Iasi, Sibiu, Timisoara, Arad.

Ofertele postate au fost dintre cele mai diverse, de : economist, arhitect, inginer informatician, marketing manager, art director, dar si operator de sondaje, trainer sau consultant asigurari.

Multe companii au utilizat portalul pentru a se prezenta si pentru a atrage tinerii catre compania lor, limitandu-se doar la a-si descrie profilul de activitate.

Tinerii care au accesat StudentCV.ro au avut la dispozitie o aplicatie complexa, care integreaza cateva puncte vitale pentru profesionalizarea tinerilor. Aceasta este formata dintr-un calculator de salarii, dar si completarea CV-ului in formatul Europass, unicul format de CV recunoscut in toate tarile din Uniunea Europeana integrand componenta de multilingvism – tinerii pot construi si aplica cu CV-ul in mai multe limbi, in functie de cerintele postului. De asemenea, StudentCV introduce CV-ul multiplu targetat astfel incat un tanar sa-si poata adapta prezentarea in functie de cerintele internship-ului profitand de compatibilitate si nu in ultimul rand ofera sfaturi si pareri competente pentru performanta si competitivitate.

Pe perioada derularii Internship2008, pe portalul proiectului dintr-un total de 55.000 de vizitatori, s-au inscris 5.100 de candidati, dintre care peste 80% au aplicat la oportunitatile de internship si angajare entry-level de pe www.studentcv.ro. Dintre CV-urile depuse pentru oportunitati de internship peste 200 de tineri beneficiaza deja sau vor beneficia de stagii de practica.

Birou de presa si relatii cu publicul
Tel./Fax 021/335 54 70
0755.042.115
E-mail: office@fudv.ro
Site: www.fudv.ro

Despre FUNDATIA DAN VOICULESCU

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este o organizație non–profit, non-guvernamentală și non-politică, înființată în anul 1990 de către profesorul Dan Voiculescu. Organizația are sediul în Bucuresti, iar activitatea pe care o desfășoară are un caracter național. Fundatia Dan Voiculescu este afiliata European Council for the High Ability (http://www.echa.info/) si World Council for Gifted and Talented Children (https://world-gifted.org/).

Participare: Intrare libera