Spectacolul “Exil în pământul uitării” pe scena Festivalului Internaţional de Teatru de la Avignon Off

BUCURESTI - 9 iulie 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Trupa câștigătoare a concursului “Gala Teatrului Tânăr” organizat de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, va reprezenta în acest an România la cea de-a 64-a ediție a Festivalului Internațional de teatru de la Avignon Off, din Franța, cu spectacolul “Exil în pământul uitării”.

Spectacolul “Exil în pământul uitării” pe scena Festivalului Internaţional de Teatru de la Avignon Off

Festivalul de la Avignon se va desfăşura, anul acesta, între 8 și 30 iulie 2010 și va avea un caracter “mai muzical” și “mai coregrafic” ca niciodată, spun organizatorii. Printre cele 1.100 de spectacole, prezente în secţiunea off a festivalului, se va afla și spectacolul “Exil în pământul uitării”, câștigător al Marelui Premiu, în cadrul ediţiei din 2010 a Galei Tânărului Actor, organizată de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Premiul, în valoarea de 100.000 de dolari este destinat acoperirii costurilor de participare la festivalurile de teatru organizatre pe importante scene ale Europei.

Spectacolul reprezintă o formulă complexă de teatru-dans, în care formele noi, teatru contemporan, multi-media, mânuirea de obiecte și marionete își găsesc cea mai explozivă expresie și este realizat cu ocazia împlinirii a 65 de ani de la moartea scriitorului Barbu Fundoianu. Acesta folosește într-o manieră inedită textele sale scrise în lagărul în care a fost aruncat din întâmplare exact în 1944, la terminarea războiului.

Distribuția, regia și coregrafia spectacolului apartin unor tineri deosebit de talentati, apreciati de actori renumiți ai teatrului românesc, membri ai juriului Galei Teatrului Tânăr. Maia Morgenstern, Rodica Mandache, George Mihăiță, Virgil Ogășanu, Mircea Diaconu, regizorul Radu Afrim și criticul de teatru Ion Cocora au fost cei care au desemnat, pe 6 mai 2010, trupa câștigătoare a concursului Gala Teatrului Tânăr.

Festivalul de la Avignon este primul dintre cele la care va fi reprezentat spectacolul Andreei Tănăsescu şi al tinerilor săi colegi. Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este onorată să susţină acest proiect.

Despre Fundatia Dan Voiculescu

www.fudv.ro
Anca Andreea Popa
PR&Press Manager
mobil phone+40 755 04 21 16
phone/fax +40 314 25 58 84
e-mail: anca.popa.press@gmail.com
www.fudv.ro
office@fudv.ro