Sport și cultură în aer liber

Locul desfasurarii: Gradina Valorilor Romanesti

Organizator: Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și Senatul Studențesc al ASE, în parteneriat cu Asociați

Sport și cultură în aer liber

Miercuri, 18 august, tineri veniți din 25 de țări la cursurile școlii de vară internaționale « Bucharest Summer University », organizată de Academia de Studii Economice, prin intermediul Senatului Studențesc, cu mentoratul Facultății CSIE și al Fundației EURISC, în parteneriat pentru al treilea an consecutiv cu Fundația Dan Voiculescu, vor participa la dezbaterea cu tema “Există riscul pierderii valorilor naționale în contextul globalizării?”, desfășurată în Grădina Valorilor Românești, din Parcul Copilului din București. Întâlnirea va fi precedată de o plimbare cu bicicleta prin centrul Capitalei, organizată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și Senatul Studențesc al ASE, în parteneriat cu Asociația Green Revolution, cu sprijinul Primăriei Municipiului București, al Poliției Rutiere a Capitalei și al Primăriei Sectorului 4.

Ediţia de anul acesta a şcolii de vară “Bucharest Summer University” are o temă pe cât de generoasă pe atât de interesantă: “Riscul şi securitatea în lumea globală”. Organizatorii le-au pregătit invitaţilor sosiţi din 24 de ţări, pe lângă cursurile şi seminariile obişnuite, şi o întâlnire altfel cu Bucureştiul. Participanţii vor putea face un tur al capitalei noastre cu bicicleta, în cadrul unei acţiuni organizate de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și Senatul Studențesc ASE, în parteneriat cu Asociația Green Revolution, cu sprijinul Primăriei Municipiului București, al Poliției Rutiere a Capitalei și al Primăriei Sectorului 4. Dincolo de mişcarea în aer liber, această acţiune ofera participanţilor şansa de a socializa şi de a ne cunoaşte capitala, într-un ritm mai puţin grăbit. Mai mult de atât, acțiunea este un bun prilej de a reaminti de implicațiile și responsabilitățile mersului cu bicicleta în marile orașe.

Plimbarea pe biciclete a fost posibilă cu susținerea Asociaţiei Green Revolution, care a pus gratuit la dispozitia participanților cele 75 de biciclete, din cadrul programului național de bike sharing gratuit “I’Velo”. În turul pe două roți, participanții vor urma un traseu prestabilit, având ca destinație finală Grădina Valorilor Românești, din Parcul Copilului. Acolo vor participa la dezbaterea cu tema “Există riscul pierderii valorilor naționale în contextul globalizării?”. Împărţiţi în două echipe, pentru fiecare din cele două poziţii, pro şi contra acestei ipoteze, ei își vor exprima opinia din perspectiva experienței și a culturii naţiunilor pe care le reprezintă. Sunt reprezentate țări precum: Armenia, Austria, Bosnia Herțegovina, Brazilia, Cehia, Croația, Egipt, Franța, Germania, Indonesia, Italia, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Olanda, Pakistan, Polonia, Republica Moldova, Rusia, Serbia, Slovacia, Turcia, Ucraina, Ungaria, într-un adevărat concert cultural al diversităţii.

Ansamblul statuar amplasat de Fundația Dan Voiculescu în Parcul Copilului, intitulat “Grădina Valorilor Românești”, reprezintă spațiul care va găzdui această dezbatere și le va oferi participanților posibilitatea de a cunoaște personalități semnificative ale istoriei și culturii noastre naționale.


Anca Andreea Popa
PR&Press Manager
mobil phone+40 755 04 21 16
phone/fax +40 314 25 58 84

Despre FUNDATIA DAN VOICULESCU

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este o organizație non–profit, non-guvernamentală și non-politică, înființată în anul 1990 de către profesorul Dan Voiculescu. Organizația are sediul în Bucuresti, iar activitatea pe care o desfășoară are un caracter național. Fundatia Dan Voiculescu este afiliata European Council for the High Ability (http://www.echa.info/) si World Council for Gifted and Talented Children (https://world-gifted.org/).

Participare: Intrare libera