Targul Traditiilor-Obiceiuri de toamna

Locul desfasurarii: Parcul Tineretului, pe platoul din spatele Palatului Copiilor

Organizator: Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei

Targul Traditiilor-Obiceiuri de toamna

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Primăria Sectorului 4 si Muzeul Tăranului Român organizează în perioada 10-11 octombrie a.c. „Târgul Tradițiilor – Obiceiuri de toamnă”. Evenimentul se află deja la a treia ediție și va fi organizat anul acesta în Parcul Tineretului din București, pe platoul din spatele Palatului Copiilor.

Anul acesta, Târgul Tradițiilor va aduce în prim plan obiceiurile de toamnă din diferite zone ale țării, reunind la standuri peste 100 de meșteri populari, care vor prezenta obiecte variate specifice activităților de toamnă, creații originale realizate cu îndemânare, imaginație și talent.

Timp de două zile, cei care iubesc arta populară românească vor putea să admire și chiar să achiziționeze obiecte de artizanat tradiționale românești, realizate din ceramica de Corund, Horezu, neolitică sau lemn, țesături, împletituri, covoare, păpuși, măști, decorațiuni, icoane pe sticlă, instrumente muzicale sau costume tradiționale.

Pentru a reîntregi atmosfera vieții satului, la Târgul Tradițiilor vor fi prezentate și produse din gastronomia tradițională românească, precum păstrăv în cetină de brad, cârnați de Pleșcoi, murături, pastramă, must sau bulz. Printre suprizele acestei ediții se numără reconstituirea unei gospodării autentice românești, din zona Argeș și demonstrații de măiestrie ale meșterilor derulate sub forma unor ateliere de creație.

Din dorința de a rămâne fideli tradițiilor autentice, evenimentul este organizat în parteneriat cu Muzeul Țăranului Român. În fiecare an, prin intermediul acestui proiect, organizatorii își propun promovarea tradițiilor autentice românești, în spațiul urban.

Vă invităm la Târgul Tradițiilor, sâmbătă și duminică pe 10 și 11 octombrie, în intervalul orar 10.00-18.00, să admirați sau să luați cu voi ceva din cultura și tradițiile autentice românesti. Intrarea este liberă.


Biroul de Presă și Relații cu Publicul
Tel. 031.425.58.83
Tel./Fax 0755.042.116
e-mail: anca.popa.press@gmail.com

Despre FUNDATIA DAN VOICULESCU

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este o organizație non–profit, non-guvernamentală și non-politică, înființată în anul 1990 de către profesorul Dan Voiculescu. Organizația are sediul în Bucuresti, iar activitatea pe care o desfășoară are un caracter național. Fundatia Dan Voiculescu este afiliata European Council for the High Ability (http://www.echa.info/) si World Council for Gifted and Talented Children (https://world-gifted.org/).

Participare: Intrare libera