Trupa câștigătoare a Galei Teatrului Tânăr cucerește Franța

Locul desfasurarii: Bucuresti

Organizator: Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

Trupa câștigătoare a Galei Teatrului Tânăr cucerește Franța

Trupa de teatru-dans, câştigătoare a Galei Teatrului Tânăr, şi, implicit a premiului de 100.000 de dolari oferit de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, s-a întors din Franţa încărcată de succes.

Andreea Tănăsescu, Alexandra Ioniţă, Vanda Ştefănescu, Richard Bovnoczky, Sanno Momo Peter, Valentin Stoica și Ana Crăciun, sunt cei şapte arti şti care au participat la Festivalul Avignon “OFF” cu spectacolul “Exil în pământul uitării”, un spectacol de teatru-dans după texte de B.Fondane, realizat de regizoare şi coregrafa Andreea Tănăsescu. Acesta este, de altfel, şi spectacolul cu care au câştigat şi marele premiu al Galei Teatrului Tânăr, un proiect derulat de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.
La Avignon, reacţiile au fost mai presus de orice aşteptări. Mari personalităţi ale teatrului au lăudat prestaţia tinerilor actori şi dansatori români, apreciind în acelaşi timp gestul extraordinar al Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, de a susţine tinerele talente la începutul carierei.
Criticul de teatru George Banu, laureate al Premiului de Onoare al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru, Florence Cabestan, critic şi director al teatrului Cabestan din Avignon, Bernard Le Corf, directorul teatrului College de la Salle, preşedintele Fundaţiei Fundoianu din Paris, directorul teatrului Grand Soleil-Phillipe Puigserver, au urmărit în detaliu modalitatea în care artiştii români şi-au exprimat creativitatea şi şi-au arătat disponibilitatea de a-i promova pe viitor în Europa.
Artiştii români au avut 16 reprezentaţii în Franţa, două dintre acestea având loc în aer liber, în faţa Palatului Papilor.
Începând cu toamna acestui an, spectacolul “Exil în pâmântul uitării” se va juca pe importante scene bucureştene şi va fi reprezentat în cadrul “Festivalului Naţional de Teatru”. În luna decembrie va avea loc premiera unui nou spectacol pus în scena de tânăra regizoare Andreea Tănăsescu.
Trupa de teatru dans este formată din actorii Alexandra Ioniţa, Richard Bovnoczky, dansatorii Vanda Ştefanescu, Sanno Momo Peter, Valentin Stoica şi Ana Craciun – artist păpuşar. Andreea Tănăsescu este coregraf şi cercetător în dans; a prezentat spectacole în calitate de coregraf şi dansator în cadrul mai multor festivaluri naţionale şi internaţionale.

Anca Andreea Popa
PR&Press Manager
mobile phone +40 755 04 21 16
phone/fax +40 314 25 58 84

Despre FUNDATIA DAN VOICULESCU

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este o organizație non–profit, non-guvernamentală și non-politică, înființată în anul 1990 de către profesorul Dan Voiculescu. Organizația are sediul în Bucuresti, iar activitatea pe care o desfășoară are un caracter național. Fundatia Dan Voiculescu este afiliata European Council for the High Ability (http://www.echa.info/) si World Council for Gifted and Talented Children (https://world-gifted.org/).

Participare: Intrare libera