Curs de perfectionare a limbii italiene prin teatru, in Italia

BUCURESTI - 16 iunie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

“Placerea de a studia limba italiana” este un curs pentru perfectionarea limbii italiene vorbite, care are ca obiectiv sa starneasca viu si pasional dorinta de a studia aceasta limba cu ajutorul interpretarii teatrale. Teatrul si opera de recitare sunt instrumente pe care cursul intentioneaza sa le foloseasca pentru a realiza o implicare directa si activa a fiecarui participant in vocabularul, expresiile, gramatica si corecta pronuntie a limbii italiene. La finalul cursului participantul constata ca a dobandit fluenta in folosirea limbii italiene, are o pronuntie mult mai corecta si un vocabular mai vast . Se primeste certificat de participare.

Perioadele de desfasurare: 7-12 iulie; 14-19 iulie si 21-26 iulie 2008. Corespunzator, datele limita de inscriere sunt urmatoarele: 20 iunie; 27 iunie si 4 iulie 2008.

Locul ales pentru desfasurarea cursului este renumitul sat medieval Labro, in provincia Rieti, la limitele dintre Umbria si Lazio, aproape de Assisi si de Perugia si nu departe de Roma. Mai exact, cursul se va desfasura pe locul fostei “Manastiri Francescane” (Convento Franciscano), care este proprietate a Municipalitatii din Labro.

Cursul se prezinta sub forma de pachet “all inclusive”, cu durata de o saptamana, de luni pana sambata (38 de ore in total).

In sesiunile de dimineata participantii iau cunostinta cu regulile de baza ale gramaticii, sintaxei si foneticii limbii italiene si apoi le aprofundeaza, cu ajutorul ”parcurgerii” (lecturii) anumitor texte teatrale si scenarii cinematografice, care apartin unor autori italieni foarte apreciati la nivel international. In sesiunile de seara, aceleasi opere sunt reluate sub aspectul jocului si al recitarii, cu trimitere la situatiile cotidiane, intr-un limbaj modern si cu pronuntia adaptata la tipologia de conversatie abordata. Timpul liber, de dupa-amiaza, ofera oportunitatea, participantilor si profesorului, sa vorbeasca in italiana si sa foloseasca cuvinte si expresii uzuale in timpul excursiilor turistice si istorice care se organizeaza in locuri deosebite, unice, aflate in regiunea Umbria. Excursiile sunt facultative.

Despre Fundatia UNIMPRESA Formazione

IMPORTANT: Continutul cursului se va adapta diferitelor nivele de cunoastere ale limbii italiene ale participantilor. El este recomandat oricarei persoane (nu exista limite de varsta) care are notiuni de baza de italiana si care doreste, din motive de studiu sau profesionale, sa aprofundeze si sa vorbeasca fluent limba.

Taxa de participare la curs este de 1.210 Euro (plus TVA) si cuprinde: 6 sesiuni de training, 5 seminarii de teatru, 6 zile de pensiune completa in hotel de 3 stele in camere single si posibilitatea utilizarii autocarului pus la dispozitie pentru excursiile zilnice.

CA URMARE A FAPTULUI CA LOCURILE SUNT LIMITATE, ELE SE VOR OCUPA IN ORDINEA INSCRIERILOR PRIMITE.

Formularul de inregistrare se poate descarca de pe site-ul: www.team.it.
Pentru informatii suplimentare: Dna Benedetta Sella (b.sella@team.it) si dna Daniela Munteanu (d.munteanu@unimpresaformazione.ro).
d.munteanu@unimpresaformazione.ro.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-unimpresa-formazione/curs-de-perfectionare-a-limbii-italiene-prin-teatru-in-italia