Furt calificat

Definitie Furt calificat

Conform art.209 Cod Penal, furtul savarsit in urmatoarele imprejurari:a) de doua sau mai multe persoane impreunab) de o persoana avand asupra sa o arma sau o substanta narcoticac) de catre o persoana mascata, deghizata sau travestitad) asupra unei persoane aflate in imposibilitatea de a-si exprima vointa sau de a se aparae) intr-un loc publicf) intr-un mijloc de transport in comung) in timpul noptiih) in timpul unei calamitatii) prin efractie, escaladare sau prin folosirea fara drept a unei chei adevarate ori a unei chei mincinoase,se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 15 ani.Al doilea alineat stipuleaza urmatoarele: cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si furtul privind:a) un bun care face parte din patrimoniul culturalb) un act care serveste pentru dovedirea starii civile, pentru legitimare sau identificare. Conform celui de-al treilea alineat, furtul privind urmatoarele categorii de bunuri:a) titei, produse petroliere, gazolina, condensat, etan lichid sau gaze naturale din conducte, depozite, cisterne ori vagoane-cisternab) componente ale sistemelor de irigatiic) componente ale retelelor electriced) un dispozitiv ori un sistem de semnalizare, alarmare ori alertare in caz de incendiu sau alte situatii de urgenta publicae) un mijloc de transport sau orice alt mijloc de interventie la incendiu, la accidente de cale ferata, rutiere, navale sau aeriene, ori in caz de dezastruf) instalatii de siguranta si dirijare a traficului feroviar, rutier, naval, aerian si componente ale acestora, precum si componente ale mijloacelor de transport aferenteg) bunuri prin insusirea carora se pune in pericol siguranta traficului si a persoanelor pe drumurile publiceh) cabluri, linii, echipamente si instalatii de telecomunicatii, radiocomunicatii, precum si componente de comunicatiise pedepseste cu inchisoare de la 4 la 18 ani.*)Furtul care a produs consecinte deosebit de grave se pedepseste cu inchisoare de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.In cazul prevazut la alin. 3 lit. a) este considerata tentativa si efectuarea de sapaturi pe terenul aflat in apropierea conductei de transport al titeiului, produselor petroliere, gazolinei, condensatului, etanului lichid sau gazelor naturale, precum si detinerea, in acele locuri sau in apropierea depozitelor, cisternelor sau vagoanelor-cisterna, a stuturilor, instalatiilor sau a oricaror alte dispozitive de prindere ori de perforare.------------- *) Alin. 2 al art. 209 este reprodus astfel cum a fost modificat prin O.U.G. nr. 207/2000. Alin. 3 al art. 209 a fost introdus prin O.U.G. nr. 207/2000, lit. a) de la alin. 3 a fost modificata prin O.U.G. nr. 10/2001 intregul alineat este modificat prin Legea 456/2001 publicata in M.Of. 410/25.07.2001, fostul alin. 3 devenind alin. 4. Alin. 5 al art. 209 a fost introdus prin O.U.G. 10/2001.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Furt calificat? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Furt calificat.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Furt calificat. Definitiile termenilor despre Furt calificat cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Furt calificat, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Furt calificat.