NOAPTEA LUNGĂ A FILMELOR SCURTE

BUCURESTI - 12 iunie 2009

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Future Shorts România lansează un nou tip de experienţă cinematografică dedicată iubitorilor de scurtmetraje. Vineri, 26 iunie, începând cu orele 21:00, la Teatrul de Vară din Herăstrău, cele mai incitante filme scurte vă ţin companie până în zori.

Festivalul internaţional de scurtmetraje Future Shorts, adus în România de Asociaţia ORICUM şi Feeder.ro, în parteneriat cu Vodafone România, lansează în această vară primul maraton anual dedicat exclusiv scurtmetrajelor, NOAPTEA LUNGĂ A FILMELOR SCURTE.

În România anului 2009, în care numărul cinematografelor „se ridică” la aproximativ 70, nu există niciun spaţiu în care publicul să poată urmări exclusiv scurtmetraje. Future Shorts România reprezintă, prin evenimentele sale lunare, una dintre alternativele aşteptate. NOAPTEA LUNGĂ A FILMELOR SCURTE îşi propune să devină o sărbătoare anuală a cinefililor dornici să vadă cele mai noi filme scurte sau pelicule de colecţie recomandate de tineri cineaşti.

Pe 26 iunie, Future Shorts dă viaţă Teatrului de Vară din Herăstrău, proaspat renovat şi cu o capacitate de 2500 de locuri, cu o serie de filme excepţionale, atât din colecţia internaţională Future Shorts, cât şi din colecţiile festivalurilor Animest şi TIFF. De la lăsarea serii până în zorii zilei, pe ecranul gigantic al amfiteatrului vor putea fi văzute filme de ficţiune, animaţii recente şi pelicule clasice de referinţă.

Cei mai îndrăgiţi regizori români din noul val vin la Noaptea Lungă pentru a introduce scurtmetrajele lor favorite, din toate timpurile. Printre ei se numara Corneliu Porumboiu, Cristian Mungiu, Tudor Giurgiu, Cristi Puiu sau Radu Jude. Maria Dinulescu, una dintre cele mai de succes actriţe ale momentului, se va afla pe scena amfiteatrului în calitate de prezentatoare.

Muzica live şi zona Lounge cu răcoritoare şi gustări din apropierea Lacului Herăstrau întregesc atmosfera fresh&funk a primului eveniment din seria NOAPTEA LUNGĂ A FILMELOR SCURTE.

Scurtmetraje marca Future Shorts pot fi urmărite şi pe m.futureshorts.ro prin intermediul Vodafone live!.

Despre Future Shoprts

Future Shorts este festivalul lunar cu FILME SCURTE ŞI NOPŢI LUNGI adus în România de Asociaţia ORICUM şi Feeder.ro, în parteneriat cu Vodafone România. Future Shorts este un brand internaţional prezent în 30 de ţări, de aceea reprezintă cea mai mare platformă globală de expunere & distribuţie a scurtmetrajelor.
Mai multe informaţii puteţi afla de la alina@futureshorts.ro sau de pe site-ul www.futureshorts.ro.