Sâmbătă, 25 aprilie, scurt metrajele fac echipă cu muzica bună

BUCURESTI - 22 aprilie 2009

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Pe 25 aprilie, de la 21.00, la Teatrul Naţional din Bucureşti, Galeriile ArtExpo, Future Shorts sărbătoreşte un an de la lansarea în România. Programul evenimentului cuprinde scurt metraje de marcă din colecţia internaţională, filme româneşti înscrise în competiţia locală susţinută de Vodafone România şi afterparty. 30.000 de oameni din 25 de ţări participa lunar la Future Shorts pentru a vedea un mix unic între film, muzică şi alte forme de artă.

Festivalul internaţional de scurt metraje Future Shorts, adus în România de Asociaţia ORICUM şi Feeder.ro, în parteneriat cu Vodafone România, va prezenta pe 25 aprilie la Bucureşti o sesiune aniversară de scurt metraje. După proiecţii, noaptea continuă cu o petrecere la care muzica bună va fi asigurată de SEB, VRT şi hiJACK.

Printre filmele din colecţia internaţională Future Shorts vor fi proiectate: LA PARADOJA DE ARROWS, al spaniolului Jorge Caballero, care vorbeşte despre capcana rutinei zilnice, SHAME, al britanicului Tom Greens, care ne reaminteşte că fiecare dintre noi are câte un secret ascuns adânc şi CONTAMINATION (Marea Britanie, 2009), în regia lui Carl Stevenson. Pelicula arunca o privire către un viitor care se dezintegrează şi în care totul scapă de sub control...

După filmele internaţionale, publicul va putea urmări şi vota o serie de scurt metraje româneşti din compeţia locală Future Shorts, secţiunea „Cursa pe bandă”, selectate de juriul compus din: Tudor Giurgiu, Dragoş Bucur, Alin Ludu Dumbravă, Matei Branea, Ada Solomon şi Irina Margareta Nistor.

Ada Solomon va fi şi invitata specială a serii; ea va prezenta filmele româneşti înscrise în competiţie şi va vorbi despre felul în care spectatorii îi pot susţine pe tinerii cineaşti.

Future Shorts este un festival eclectic, în care experienţa cinematografică inedită este dublată de muzica buna şi de petreceri avangardiste. Pe 25 aprilie, atmosfera de la afterparty va fi susţinută de „o echipă” formată din trei dintre cei mai apreciaţi DJ de drum and bass din România: SEB, VRT si hiJACK.

Cinefilii pot urmări oricand producţii valoroase marca Future Shorts şi conţinut exclusiv direct pe telefonul mobil, prin Vodafone live!.

Regizorii români şi tinerii aspiranţi la acest statut sunt invitaţi să-şi înscrie producţiile în competiţia Future Shorts pana în luna iunie, pe site-ul www.futureshorts.ro, la una dintre cele două secţiuni, „Cursa pe bandă” sau „Cursa mobilă”.

Biletele pentru evenimentul de sâmbătă, 25 aprilie, ora 21.00, sunt disponibile direct la intrarea în sălile ArtExpo ale TNB. Preţul unui bilet este de 20 RON şi oferă acces la programul întregii seri – scurt metraje şi after-party.

Despre Future Shoprts

Future Shorts este adus în Romania de Asociatia ORICUM şi Feeder.ro, în parteneriat cu Vodafone România.

Mai multe informaţii puteţi afla de la alina@futureshorts.ro sau de pe site-ul www.futureshorts.ro.