5 podiumuri pentru DTO Tellur Rally Team la Rally Iaşi

Iasi - 13 septembrie 2018

Comunicat tip General in Sport

Ultima etapă a anului a adus rezultate extrem de bune pentru DTO Tellur Rally Team, echipă sponsorizată de Catena. Membrii echipajelor au dat dovadă de ambiție, talent și perseverență și au reușit, la final, să obțină 5 podiumuri la Rally Iași-Centenar 2018, ultima etapă de macadam a anului din cadrul Campionatului Național de Raliuri 2018.

foto

foto

Raul Badiu a obținut cea de-a șasea victorie consecutivă în Cupa Suzuki și la Clasa 9, acontându-și, matematic, titlurile la aceste categorii. Rezultatul de la Iași i-a permis să obțină, cu o etapă înainte de finalul sezonului, prima poziție în competiția mașinilor cu două roți motrice. „Am venit la acest raliu cu dorința de a ne continua prestațiile bune din acest an. Am forțat doar atât cât a fost nevoie pentru a ne atinge obiectivul, iar acum, la final, nu putem să fim decât extrem de mulțumiți.”, a declarat Raul.

 

Vali Porcișteanu și Dan Dobre s-au luptat până în ultima clipă cu Simone Tempestini. Probele speciale de pe prima buclă le-au permis să-și consolideze diferența față de urmăritori, însă, pe penultima probă, Vali și Dan au abandonat ca urmare a unei ieșiri în decor. „Nu ne rămâne acum decât să ne îndreptăm atenția către ultima etapă a anului, cea de la Sibiu, în care ne dorim o prestație care să ne permită să terminăm anul în postura de vicecampioni. O poziție care, în contextul în care este sezonul de adaptare la o mașină R5, dar și ținând cont de evenimentele neplăcute, de ordin tehnic, de pe parcursul anului, ar reprezenta o performanță bună pentru noi și ne-ar oferi premisele să abordăm cu un tonus bun viitorul sezon”,  a concluzionat Vali.

 

La Clasa 3, Cristian Dolofan și Mihai Sandu au terminat întrecerea pe treapta a treia a podiumului. Totodată, cei doi au obținut un timp care le-a permis să își treacă în cont și locul 9 în clasamentul general FIA. „Un raliu bun pentru noi. Probele au fost extrem de solicitante, lupta la această categorie una acerbă, dar am reușit să avem o prestație care confirmă acumulările pe care le-am avut în acest prim sezon în care evoluăm cu o mașină cu tracțiune integrală. Urmează competiția de la Sibiu și sperăm ca acolo să obținem un rezultat care să ne permită să remontăm diferența de un punct care ne separă de titlul de campioni la Clasa 3”, a declarat Cristi.

 

Bogdan Nastase, care a avut-o în dreapta pe Delia Năstase, a obținut al 9-lea timp în ierarhia Open și a urcat pe podium (locul 3) la Clasa 11, rămânând în lupta pentru prima poziție a clasamentului general al categoriei, în ultima etapă de la Sibiu.

 

Eugen Caragui s-a clasat al doilea în întrecerea debutanților din Cupa Dacia și își păstrează prima poziție în ierarhia generală. În plus, a fost al treilea în competiția debutanților din CNRD și a declarat că își propune ca la Sibiu să obțină un rezultat care să-i permită să își adjudece titlul și în această întrecere în care este actualmente pe locul doi. Celălalt echipaj debutant, având-o la volan pe Ramona Rusu, a încheiat pe 6 în cursa debutanților din Cupa Dacia și pe 7 în cea a celor din CNRD.

 

Catena felicită şi urează succes echipei DTO Tellur Rally Team.

Catena susţine campionii!