Ana Ştefania Andronic BUZU: expoziție personală la Constanța

Constanta - 31 iulie 2018

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Media / Publicitate

Iubitorii de artă contemporană aflați în această perioadă la malul mării au un motiv în plus să-și facă timp pentru a ajunge la Muzeul de Artă din Constanța. Pe lângă colecția impresionantă de opere pe care le găzduiește, vizitatorii se vor putea bucura și de lucrările fascinante ale talentatei Ana Ștefania Andronic BUZU.

afis

afis

Miercuri, 1 august 2018, artista va deschide aici o extraordinară expoziție personală,

beneficiind de susținerea FILDAS Art şi Catena Grup prin Programul CATENA pentru ARTĂ.

 

Intitulată #motion blur, expoziția reunește lucrări confruntate deja cu exigențele publicului bucureșten și european, bucurându-se de un succes remarcabil. Sunt creații care-i pun în valoare imaginarul inepuizabil, purtând ludicul formelor și pe cel al logosului într-un spațiu al magiei plutitoare.

„Ana Ștefania Andronic este un grafician care a ocolit cu grijă tentațiile vieții contemplative, opuse temperamentului ei deschis și energiei creatoare debordante care o stăpânește; s-a integrat, asemenea tinerilor din generația pe care o reprezintă, în trepidațiile și animația generatoare de bruiaje a vieții active, căreia a ajuns să-i descifreze atât de bine resorturile, încât le acceptă cu interes lipsit de crispare, cu bună dispoziție, detașare și umor”  – Doina Păuleanu, critic și doctor în istoria artei, director al Muzeului de Artă din Constanța.

Evoluție impresionantă

Ana Ştefania Andronic BUZU este membră din 2014 a Uniunii Artiştilor Plastici, a urmat cursurile de grafică de la Liceul de Artă „Nicolae Tonitza” şi Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti - Facultatea de Arte Plastice, unde l-a avut îndrumător pe Mircia Dumitrescu. A ales secţia de Grafică, pentru că era fan al desenelor animate încă de pe băncile elementarei şi a descoperit în profesorul Mircia Dumitrescu un îndrumător plin de înţelegere pentru fandacsiile discipolilor săi.

Din 2010 până în prezent a fost protagonista mai multor expoziţii personale (de artă digitală, de design vestimentar, de artă decorativă) la Galeriile Sofitel (2009), Palatul Parlamentului (2011), Cercul Militar Naţional (2010), Helios - Timişoara (2012-2013), Chrom - Bochum, Germania (lucrările de dimensiuni ample, prezentate în variantă UV au făcut obiectul unui experiment artistic pe care l-a prezentat în premieră publicului european, 2013), Imbold - Bucureşti (2013), Grand - Hotel Marriott (2014), Biblioteca Naţională a României (2014),  Contemporary Art Ruhr (C.A.R.), Essen (2014 şi 2015), Art Safari – București (2015,  2016 și 2017), Expoziție grafică – Percepții – Cărturești-Verona (2017).

Anul 2018 a început în forță cu expoziția  #fast food organizată de Galeria Senso în perioada 4-31 ianuarie la Five Plus Art Gallery din Viena, Austria. A continuat, apoi, cu participarea din 12 iunie – 17 iunie, la Târgul Internațional de Artă Paper Positions din Basel, Elveția.  

Dintre expoziţiile de grup la care a fost prezentă cu lucrări, amintim: Animafilm București  (cu lucrări de animaţie, 1996), Galeria ARTEXPO – TNB (2004), Cercul Militar Naţional (Expozitie concurs „Marina” – Premiul II, 2010 şi Premiul I, 2011),  Muzeul de Istorie – Târgoviste (2010), AVANPREMIERE - Fashion and Life Style Festival, „Parada marilor branduri de modă” (Club The ARK, 2010), Expoziție UAP – Grafică 2015 - București - Căminul Artei (2015), Salonul Internațional de Artă - Temeiuri - Palatul Parlamentului României - Sala Brâncuși, Concursul Internațional de creație plastico-lirică Eminesciana, ediția a VI-a, de la Iași.

 

A participat cu lucrări la Bienale din Bucureşti, Arad, Târgovişte, Timişoara şi Buzău, precum şi la alte expoziţii de grup, printre care, în 2014, la Salonul Temeiuri - Salonul de Grafică al UAP. În septembrie 2016, i-a fost selecţionată o lucrare pentru evenimentul ARTE în BUCUREȘTI cu tema IN-VARIABIL, ediția a-VII-a. Tot în 2016 a lansat cartea de colorat dedicată adulților „IMAGINARIUM”.