Anca Vlad, președintele Fildas-Catena, a fost aleasă în Boardul European Family Businesses

BUCURESTI - 1 iulie 2020

Comunicat tip General in Afaceri

Anca Vlad, președintele Grupului Fildas-Catena, a fost aleasă, cu unanimitate de voturi, membru al Comitetului Executiv al federației europene a afacerilor de familie European Family Businesses, în cadrul recentei sale Adunări Generale de la Bruxelles. Președintele Fildas-Catena este deja membru și al Consiliului Director al Family Business Network România.

dna. Anca Vlad

dna. Anca Vlad

Suntem încântați să anunțăm că Anca Vlad este cel mai nou membru al Comitetului nostru Executiv. Doamna Vlad aduce cu ea o bogată experiență și o perspectivă valoroasă în comunitatea de afaceri, care vor fi vitale în lupta pentru creșterea gradului de conștientizare a importanței întreprinderilor de familie și a poziției lor în Europa, în special în perioada dificilă care urmează pandemiei COVID-19”, a declarat Udo Vetter, președintele European Family Businesses.

„Proprietar de primă generație, doamna Vlad și-a fondat afacerea farmaceutică, Grupul Fildas-Catena, în 1991. Activitatea antreprenorială a doamnei Anca Vlad, o personalitate marcantă în lumea afacerilor din România, a fost apreciată prin acordarea a numeroase premii. Numai în 2019, doamna Vlad a fost recunoscută drept „Cea mai puternică femeie de afaceri” din România la Gala Capital, „Cea mai influentă personalitate din business” din România la Gala Forbes și a câștigat locul 1 în Top 50 Femei în Economie, acordat de Confederația Națională pentru Femeile Antreprenoare (CONAF), în cadrul Galei Femei în economie”, precizează site-ul European Family Businesses. 

Anca Vlad este unul dintre primii antreprenori români care, după 1990, a reușit să construiască o afacere de familie solidă, devenită în timp una dintre cele mai puternice din România, recunoscută și apreciată inclusiv la nivel internațional. Ca firmă de familie, Fildas Trading a fost inclusă în Top 50 Global Challengers 2019, o inițiativă Citi Private Bank/Camden Wealth, chiar pe locul 15, înaintea unor alte companii de familie, precum Ferragamo sau Bavaria Brewery.

Grupul Fildas-Catena, cel mai mare jucător de pe piața autohtonă de distribuție și retail farmaceutic, cuprinde compania de distribuţie de produse farmaceutice Fildas Trading și lanțul de farmacii Catena. În prezent, grupul are peste 7.300 de angajați, fiind cel mai mare angajator din domeniul farmaceutic din România. Fildas Trading deține 15 centre logistice, precum şi o impresionantă flotă auto proprie de distribuție, iar Catena numără în prezent 810 unități.

European Family Businesses cuprinde 15 organizații naționale care reprezintă interesele celor mai importante afaceri de familie din Europa în fața Comisiei Europene, a Consiliului și a Parlamentului European. Este cea mai importantă organizație de networking și lobby pentru antreprenorii europeni. 

Family Business Network România (FBN România, www.fbn-romania.ro) este asociația reprezentativă a marilor afaceri de familie românești, afiliată European Family Businesses. FBN România a fost înființată în anul 2012, cuprinde 27 de companii, cu o cifră de afaceri însumată de circa 3 miliarde de euro și peste 18.000 de angajați. Cele mai mari companii membre ale organizației sunt Fildas Trading, Cris-Tim, Transavia, FAN Courier și Bog’Art.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/galenus1/anca-vlad-presedintele-fildas-catena-a-fost-aleasa-in-boardul-european-family-businesses