Catena readuce Raliul Argeșului pe harta motorsportului românesc

Pitesti - 7 mai 2019

Comunicat tip General in Sport

Cu sprijinul Catena, după aproape 10 ani de pauză, Raliul Argeșului a revenit în circuitul motorsportului românesc. Adrenalină, spectacol, ieșiri în decor și mulți cai putere au impresionat audiența care a avut parte de un show de zile mari. Raliul Argeşului Catena 2019 a reprezentat o excelentă oportunitate de promovare a zonei, precum şi a motorsportului din țara noastră.

DTO Rally Team

DTO Rally Team

„Catena, Farmacia inimii, reţeaua de farmacii numărul 1 din România, a reușit să pună din nou pe harta competițională Raliul Argeșului. Ne bucurăm că, după 9 ani de întrerupere, împreună cu organizatorii, am reușit să le aducem o mare bucurie locuitorilor Municipiului Pitești și celor din județul Argeș, dar și turiștilor și fanilor care s-au bucurat de un veritabil spectacol automobilistic. De un an de zile, Catena susține și echipa DTO Rally Team, cu numeroase titluri la activ, în frunte cu vicecampionul național en-titre, Valentin Porcișteanu! Suntem convinși că şi de data aceasta vor fi la înălțime și le urăm mult succes în sezonul competițional 2019!”, a declarat Alina Marinescu, director general Catena.

 

Echipajul susținut de Catena a terminat pe locul al II-lea

Primele trei echipaje din clasamentul general al Raliului Argeșului Catena au fost premiate în Piața Vasile Milea din Pitești, în prezența ministrului Tineretului și Sportului, Bogdan Matei: locul I, Simone Tempestini – Sergiu Itu (Hyunday I20 R5), locul II, Vali Porcișteanu - Dan Dobre (Citroen C3 R5), locul III Dan Gârtofan - Tudor Mârza (Skoda Fabia R5).

DTO Rally Team by Catena a obținut locul al II-lea pe echipe, datorită unor prestații ambițioase și curajoase ale membrilor săi:

Valentin Porcișteanu și Dan Dobre (Citroen C3 R5): Locul II în clasamentul general și Locul II la Clasa RC2

Cristi Dolofan și Mihai Sandu (Peugeot 208 R5): Locul 5 la Clasa RC2

Eugen Caragui și Robert Fus (Peugeot 208 R2): Locul II la Clasa RC4 și locul I la Categoria 2FWD

Cristian Șugar și Vlad Colceriu: Locul I în Cupa Dacia, locul VII la clasa RC5 și locul V la Clasa Debutanți 

Bogdan Năstase și Delia Năstase (Mitsubishi Evo 9) au încheiat prematur raliul din cauza unei ieșiri în decor

 

Startul oficial al evenimentului a fost dat de Dragoș Mihai, director general Fildas Trading. Evenimentul se înscrie în calendarul oficial și a marcat începutul Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2019 (CNRD 2019), fiind prima etapă din acest an.

 

Raliul Argeșului Catena a adunat la start un număr record de echipaje, 77, şi a programat probele speciale Piteşti, Curtea de Argeş, Cetatea Poenari, Lacul Vidraru, Piscul Negru. Prima etapă a CNDR 2019 a înregistrat şi un record al prezenţelor feminine: 13 femei, un pilot și 12 copiloți. Delia Năstase (copilot, Mitsubishi Lancer Evo), componentă a echipei organizatoare susținută de Catena - DTO Rally Team s-a numărat printre sportivele care au luat startul în Raliul Argeșului Catena.

 

„Această competiție este un rally de casă care a revenit la noi, după o pauză lungă, cu probe spectaculoase, cu paliere rapide şi porţiuni foarte înşelătoare, unde trebuie să fii foarte concentrat şi să nu faci greşeli. Ne bucură enorm audienţa şi popularitatea aceastui rally în rândul argeşenilor şi nu numai. Avem o echipă înnoită, cu maşini noi, performante și cu sportivi talentați și motivați. Toate acestea ne vor ajuta cu siguranţă să punctăm în clasamentul general pe echipe”, a declarat Valentin Porcişteanu, DTO Rally Team.

 

Catena îi felicită pe toți membrii echipei DTO Rally Team și le urează succes în campionatul care mai are programate încă 7 etape: Raliul Aradului (24-25 mai), Raliul Moldovei, Bacău (21-22 iunie), Raliul Harghitei, Odorheiul Secuiesc (12-13 iulie), Raliul Sibiului (26-27 iulie), Raliul Iașiului (6-7 septembrie), Transilvania Rally (28-29 septembrie) și Raliul Brașovului (18-19 octombrie).

 

Catena susţine campionii!