CATENA susţine Gala de acordare a premiilor anuale ale revistei „Actualitatea Muzicală”

BUCURESTI - 23 martie 2018

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Luni, 26 martie 2018, ora 12:00, în Aula Palatului Cantacuzino – Muzeul „George Enescu” – Casa cu Lei, Calea Victoriei nr. 141, va avea loc Gala de acordare a Premiilor anuale ale Revistei „Actualitatea Muzicală”, pentru anul 2017. Publicația este editată de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România.

poza

poza

Amfitrioni vor fi Adrian Iorgulescu, președinte UCMR, George Balint – redactor-șef „Actualitatea Muzicală”, prof. univ. dr. Mihai Cosma şi Octavian Ursulescu – redactori.

 

Categoriile și Premiile Revistei „Actualitatea Muzicală”, anul 2017, sunt:

   „Personalitate interpretativă”: Gabriel Bebeșelea, dirijor
   - pentru promovarea repertoriului românesc prin înregistrări Radio/CD şi concerte publice;„Premiul pentru Perseverenţă în cultivarea tradiţiilor româneşti”
   - Alina Mavrodin, directoare artistică a Festivalului Internaţional „Crizantema de aur” de la Târgovişte;

   O viață dedicată cântecului” - Marina Voica, la 80 de ani de viaţă şi 60 de carieră muzicală exemplară. Peste 500 de melodii înregistrate, trofee in ţară și peste hotare, colaborări cu toţi marii noștri compozitori de muzică ușoară.„Premiul muzicii de Jazz” - Sebastian Burneci, trompetist;
   „Vedeta anului” - Andra (Măruţă)
   -
   Îndrăgita solistă a avut un an remarcabil, cu un spectacol excepţional, care a făcut de câteva ori neîncăpătoare Sala Palatului. A lansat câteva mari șlagăre în acest interval și a editat un album remarcabil, plus zeci de concerte în ţară și în străinătate. Este un lider autentic al generaţiei sale;
   „Premiul muzicii rock” - formaţia „Viţa de vie”
  - condusă de Adrian Despot, membru al UCMR, absolvent al UNMB. Formaţie modernă, interesantă, originală.
   „Eveniment cultural”: Alexandru Badea - Festivalul Oradea Music Open
   - pentru integrarea muzicii și a celorlalte arte într-un concept pluridisciplinar inovator;

  Premiul pentru muzicologie”: Octavian Lazăr Cosma, pentru seria de volume dedicate istoriei Operei din București;

 

CATENA susține prin tradiție acest eveniment ajuns la cea de-a a XXVIII-a ediție și la care vor fi prezente numeroase personalități ale lumii muzicale, ale culturii, artei sau showbizului. De remarcat faptul că, la ediţia 2016, Anca Vlad, președinta Fundației FILDAS Art, a donat Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România un bust din bronz al marelui compozitor George Enescu. Lucrarea de excepție aparține sculptorului Ion Dimitriu Bârlad și datează din anul 1919, fiind semnată în masa materialului.

Taguri: catena