Catena susține Gărâna Jazz Festival XXV, cel mai important festival de open air jazz din Europa Centrală și de Est

Garana - 6 iulie 2021

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura

În perioada 7-11 iulie 2021, Gărâna Jazz Festival, manifestare culturală de referință susținută de Catena, va fi gazda a 20 de concerte excepționale. Nu vor lipsi lansările de album și de carte, celebrul Târg de viniluri, dar mai ales, pofta uriașă a muzicienilor de a cânta și cea a publicului de a asculta!

Garana Jazz Festival

Garana Jazz Festival

Iubitorii jazzului de calitate își dau din nou întâlnire în satul de legendă, într-un peisaj pitoresc din Munții Semenic, la peste 1.000 de metri altitudine, acolo unde spectatorii vor avea parte de 5 zile de neuitat, în care se vor putea bucura de muzica live şi de zeci de artişti români și străini.

            Programul ediției aniversare reflectă tradiția festivalului de a aduce în fața publicului cele mai noi proiecte muzicale din jazzul contemporan.

            Fiecare zi de festival va găzdui câte patru concerte, toate desfășurându-se pe o singură scenă, cea din Poiana Lupului.

 

Gărâna Jazz Festival 2021, un sfert de veac de jazz la poalele Semenicului

 

            Gărâna Jazz Festival 2021 va oferi publicului o experiență de festival unică în Europa, trăiri muzicale inedite și concerte ale mai-marilor jazzului. Multiplu premiat Grammy, pianistul britanic Bill Laurance va concerta cu trioul său duminică, pe 11 iulie. Din Franța, “Instrumental Artist Of The Year” la Victoires du Jazz 2020, pianistul Paul Lay va concerta în prima seară de festival, iar mult așteptatul concert Dhafer Youssef – Sounds Of Mirrors se va desfășura vineri, 8 iulie.

            „Ne bucurăm să îi avem alături de noi pe câțiva dintre liderii de seamă ai jazzului românesc, foarte îndrăgiți de public, cu un palmares internațional și creații remarcabile, Mircea Tiberian Trio, Sorin Zlat Quartet, Luiza Zan & Barabás Lőrinc, Petre Ionuțescu & Daniel Dorobanțu”, a declarat Marius Giura, inițiatorul și organizatorul acestui festival.

            Scena din Poiana Lupului va găzdui recitaluri ale unor muzicieni de prestigiu ai jazzului European, precum Antonio Faraò Electric Trio, Eivind Aarset Band, Miłosz Bazarnik Trio  și Omer Klein.

 

            Iată programul Gărâna Jazz Festival 2021:

miercuri, 7 iulie:

   Mircea Tiberian Trio

/

   Paul Lay Trio

  /

   Trygve Seim Helsinki Songs

/

   Avishai Cohen Trio

joi, 8 iulie:

   Vasko Atanasovski Quartet / Gaia Cuatro / Dhafer Youssef – Sounds of Mirrors / Antonio Faraò Electric Trio

vineri, 9 iulie:

   Miłosz Bazarnik Trio / Francesco Bearzatti Tinissima Quartet / Eivind Aarset Band / Nils Petter Molvær Band

sâmbătă, 10 iulie:

   Sorin Zlat Quartet / Helbock -Jansen – Studnitzky / Omer Klein / Petre Ionuțescu & Daniel Dorobanțu

duminică, 11 iulie:

   Luiza Zan & Barabás Lőrinc / VanDerCris / Lars Danielsson Liberetto – Cloudland / Bill Laurance Trio

 

            Concertele vor începe în fiecare seară de la ora 18:00, iar accesul publicului va fi permis de la ora 17:00.

            Organizatorii au anunțat condițiile de participare la festival, în conformitate cu HG nr. 580/27.05.202:

            Alături de bilet, fiecare participant trebuie să prezinte la intrare documentele care să ateste una dintre cele 3 situații:

            – vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 (dacă au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare);

            – rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore. Rezultatele testelor rapide antigen vor fi acceptate doar însoțite de buletinul de analiză.

            – pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, sunt necesare următoarele documente medicale: test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior desfășurării festivalului.

            Lângă intrarea în incinta festivalului va exista un laborator mobil unde cei care doresc pot efectua, contra cost (65 lei), un test rapid antigen Sars-Cov-2.

            Minorii sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale necesare participării la festival și de la verificarea în Registrul electronic național de vaccinare.

            Purtarea măștii în spațiul festivalului este obligatorie.

 

Catena este sponsor de tradiţie al Gărâna Jazz Festival, considerat un „Woodstock” contemporan. De la prima ediție, din 1997, și până acum, Gărâna a devenit locația celui mai important festival de open air jazz din Europa Centrală și de Est. Și în acest an, cu ocazia ediției aniversare, Catena este alături de organizatorii evenimentului, Fundația Culturală Jazz Banat, dar și alături de cea mai frumoasă comunitate de melomani din țară și muzica de calitate care mișcă sufletele.  

 

            Festivalul Internațional de Jazz Gărâna este organizat de Fundația Culturală Jazz Banat, membră a European Jazz Network. În ultimii  ani, peste 200.000 de spectatori și numeroși artiști cu renume internațional au împărtășit experiența muzicii jazz de avangardă ascultată sub cerul liber în micul sat din inima Banatului.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/galenus1/catena-sustine-garana-jazz-festival-xxv-cel-mai-important-festival-de-open-air-jazz-din-europa-centrala-si-de-est