Galeria Senso prezintă la Târgul Internaţional de Artă Paper Positions Basel expoziţia personală a artistei Ana Ştefania Andronic (BUZU)

BUCURESTI - 11 iunie 2018

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

În perioada 12 iunie – 17 iunie 2018, Galeria de Artă Senso va participa la Târgul Internațional de Artă Paper Positions de la Basel, Elveția, cu lucrările din ciclul #fast food ale artistei Ana Ștefania Andronic (BUZU). Expoziția artistei este susținută de Fildas Art şi Catena, prin Programul Catena pentru Artă. Aceste creații, ce propun un decorativism complex, impregnat de simboluri şi sugestii grafice, au fost expuse la începutul acestui an și în Austria, la Five Plus Art Gallery din Viena.

1

1

#fast food – Ana Ștefania Andronic (BUZU)  este un volum ce conţine lucrări de excepție ale artistei, editat de Fildas Art, prin Programul Catena pentru Artă, în limbile engleză și germană.           

Și în acest an, cele mai importante galerii de artă cu programe speciale de grafică din lume își dau întâlnire la Basel, în cadrul manifestării Paper Positions. Alături de Galeria Senso participă galerii din Germania, Italia, Marea Britanie, Belgia, Austria, Franța și SUA.

          „Ana Ștefania Andronic este un grafician care a ocolit cu grijă tentațiile vieții contemplative, opuse temperamentului ei deschis și energiei creatoare debordante care o stăpânește; s-a integrat, asemenea tinerilor din generația pe care o reprezintă, în trepidațiile și animația generatoare de bruiaje a vieții active, căreia a ajuns să-i descifreze atât de bine resorturile, încât le acceptă cu interes lipsit de crispare, cu bună dispoziție, detașare și umor– dr. ist. artei Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă Constanța.

 

       Membră din 2014 a Uniunii Artiştilor Plastici, Ana Ștefania Andronic (BUZU) a urmat cursurile de grafică ale Liceului de Artă „Nicolae Tonitza” şi pe cele ale Universității Naţionale de Arte din Bucureşti – Facultatea de Arte Plastice, unde l-a avut îndrumător pe Mircia Dumitrescu. Din 2010 până în prezent a fost protagonista mai multor expoziţii personale (de artă digitală, de design vestimentar, de artă decorativă) în țară și în străinătate.

 

 La Bochum, Germania (2013), lucrările sale, de dimensiuni ample, prezentate în variantă UV au făcut obiectul unui experiment artistic pe care l-a prezentat în premieră publicului european. În 2014 a participat, susținută de Galeria Senso, la Târgul de Artă Contemporană de la Ruhr - Contemporary Art Ruhr, Essen, Germania, unde a revenit şi în 2015, an în care a participat şi la Târgul Art Safari din Bucureşti. A expus din nou aici şi în 2016 şi tot atunci a fost prezentă la Temeiuri - Salonul de Grafică al UAP, precum și la Concursul Internațional de creație plastică și lirică eminesciană de la Iaşi.

 In 2016 a lansat o carte de colorat pentru adulți, intitulată Imaginarium. A realizat o serie de comenzi de artă decorativă pentru sedii de instituţii şi pentru primul Cine-Cafe (Senso). În 2017, la librăria Cărtureşti Verona a avut loc vernisajul expozitiei de grafică de șevalet, „Percepții” - o expoziție  de „meditație și revelație”. În mai 2017, la Galeriile Kretzulescu, în cadrul Târgului ART SAFARI 2017, Galeria Senso a participat şi a promovat lucrările artistei Ana Ştefania Andronic BUZU, ocazie cu care  a fost lansat şi albumul de artă #motion blur, un proiect realizat cu sprijinul fundaţiei Fildas Art şi Catena, prin Programul Catena pentru Artă.

„Aducem arta mai aproape de tine” este deviza Galeriei Senso. Încă de la redeschiderea din primăvara lui 2014, Galeria Senso și-a asumat rolul de fervent și neabătut promotor al artei contemporane românești atât în interiorul țării, cât și pe plan internațional.

Mai multe detalii despre Târgul Internaţional de Artă Paper Positions Basel puteți afla pe http://www.paperpositions.com/en/basel/