Înţelege şi controlează diabetul la Catena, de Ziua Mondială a Diabetului!

BUCURESTI - 14 noiembrie 2018

Comunicat tip General in Sanatate, Social

Diabetul zaharat este o boală metabolică foarte des întâlnită, numărul pacienţilor crescând de la an la an, atât în România, cât şi în lume.

foto

foto

Potrivit Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, în prezent, 425 de milioane de persoane între 20 şi 79 de ani din întreaga lume suferă de diabet (în aproximativ 90% dintre situaţii este vorba despre diabet de tip 2). Estimările specialiștilor arată că până în 2045, numărul persoanelor cu diabet poate crește cu aproape 48%, în lipsa unor măsuri eficiente de prevenție și control.

 

Devenit deja un eveniment de tradiţie, Catena marchează şi în acest an, pe 14 noiembrie, Ziua Mondială a Diabetului, printr-o serie de acţiuni menite să atragă atenţia asupra acestei afecţiuni, tot mai răspândite în România, şi a complicaţiilor pe care aceasta le provoacă.

 

Pacienţii care vor trece pragul farmaciilor Catena din toată ţara în această zi vor primi gratuit broşura „Înţelege şi controlează diabetul”, un scurt ghid adresat atât pacienţilor cu diabet, cât şi celor care sunt în pericol să dezvolte această boală. Broşura oferă informaţii extrem de utile despre această afecţiune cronică, dar şi sfaturi despre regimul igieno-dietetic, extrem de important pentru a ţine diabetul sub control.

 

De asemenea, pacienţii cu diabet vor primi gratuit şi „Carneţelul diabeticului”, în care aceştia pot ţine evidenţa glicemiei, iar clienţii vor avea parte de o surpriză dulce, dar fără zahăr: pricomigdale Nucita, din partea Catena.

 

Despre CATENA

Catena este liderul pieței de retail farmaceutic din România, cu peste 720 de unități la nivel național, fiind unul dintre cele mai cunoscute și apreciate branduri românești – dovadă în acest sens fiind numeroasele premii și distincții primite din partea unor prestigioase instituții de profil.

Pe lângă ample acțiuni de prevenție și de informare a populației, devenite deja tradiție, Catena oferă răspunsuri prompte la nevoile publicului, prețuri bune, servicii și sfaturi profesioniste, precum și accesul la cele mai noi și revoluționare tratamente, care asigură pacienților cu afecțiuni grave șansa la o viață mult mai bună.