Paul Georgescu, despre traversarea înot a Canalului Molokai: „Mi-au trebuit 15 minute de efort uriaș ca să pot ieşi din apă, din cauza stâncilor”

BUCURESTI - 23 aprilie 2019

Comunicat tip General in Sport

Marile victorii se obțin întotdeauna cu sacrificii imense, iar sportivul român Paul Georgescu a povestit în cadrul unei conferințe de presă momentele ce par parcă desprinse din filme, din timpul traversării înot a Canalului Molokai din Hawaii (55,5 km), cu timpul de 13 ore și 6 minute. Ca urmare a efortului supraomenesc, Paul Georgescu, susținut de Catena Racing Team (cel mai titrat și mai numeros club polisportiv al unei companii), s-a ales cu o ruptură musculară la brațul drept, dar acest lucru nu l-a oprit să ducă cursa până la final.

Paul Georgescu

Paul Georgescu

„Sfârşitul a fost dramatic pentru că regulamentul cursei, pentru a fi omologată, impune să începi de pe loc uscat şi să termini tot pe loc uscat. Mi-au trebuit 15 minute de efort uriaș ca să pot ieşi din apă, din cauza stâncilor”, a declarat Paul în cadrul conferinței de presă, care a avut loc la International British School of Bucharest, locul în care sportivul este profesor. 

În mod normal, Canalul Molokai are 42 de km, dar Paul Georgescu, cel mai bun înotător român în ape deschise, s-a confruntat cu valuri foarte mari, „perfecte pentru surf”, după cum a spus chiar el, dar și cu curenți puternici, care l-au deviat. Și, ca și cum aceste condiții nu ar fi fost suficient de vitrege, Paul Georgescu a traversat Canalul Molokai pe timp de noapte. Canalul Molokai este a treia strâmtoare parcursă de Paul în cadrul proiectului Oceans Seven.

„Am parcurs deja trei curse în tot atâtea şi mai am încă patru. Toată lumea îmi spune că am și un mental foarte bun, dar eu zic că este vorba de motivaţie. Mai ales de cea dată de familie și de elevii mei la care mă gândesc tot timpul. Canalul Molokai, este unul dintre cele mai periculoase de traversat din cauza valurilor, curenților, dar și a faunei marine foarte active şi agresive. Nici nu am avut timp să mă acomodez condiţiilor meteo: marea a devenit treptat foarte agitată și am terminat cursa pe acele valuri mari care veneau din toate direcţiile, cu vânt foarte puternic. Dar totul e bine când se termină cu bine...”, a mai spus Paul.

Alături de campionul român s-au aflat la conferința de presă Matei Giurcăneanu, antrenorul său (vicepreședinte Federația Română de Natație și Pentatlon Modern), Iulian Zamfir Dimcea, manager sportiv, Eugen Georgescu, tatăl sportivului, antrenor emerit, membri ai staffului, dar și elevii săi, o parte dintre ei fiind campioni la diferite discipline sportive: atletism, natație, duatlon sau schi alpin.

Despre Paul Georgescu

Sportivul este cel mai rapid român care a traversat în 2016 Canalul Mânecii fără costum de neopren (cu timpul record de 13h 34′) și deținător al titlului „Triple Crown” (English Channel – 54 km, Catalina Channel, SUA – 35 km și Manhattan Island, SUA – 48,5 km), iar visul său cel mare este să încheie până în 2020 proiectul „Ocean’s Seven”, echivalentul „Seven Summits” al alpiniștilor care au reușit să cucerească cele 7 mari vârfuri ale lumii. În plus, Paul Georgescu a devenit primul român care a parcurs distanţa de 1 milă (1.609 metri), în apă îngheţată (3,2 grade Celsius), obținând un timp foarte bun de 22:44:19. Cursa a avut loc pe 2 februarie 2019, într-un bazin exterior din cadrul unui club din Capitală.

Despre Catena Racing Team

Cu peste 1.000 de membri activi, angajați și colaboratori ai firmelor Catena, Fildas și Tonica Group, Catena Racing Team promovează, în primul rând, valorile după care se ghidează întreaga echipă a grupului Fildas-Catena: ambiție, respect și o colaborare excelentă între membri pentru atingerea obiectivelor. În cei aproape cinci ani de activitate, Catena Racing Team a obținut peste 280 de podiumuri - 84 de medalii de aur, 102 de medalii de argint și 94 de medalii de bronz. Pentru că un stil de viață sănătos presupune mișcare și practicarea unui sport, Catena a susținut și va susține în permanență proiectele sportive care îi ajută pe români să fie sănătoși, fericiți, să aibă încredere și să se bucure de viață. 

Catena susține campionii!