PREMIERĂ inedită ”IERBURI DE LEAC by CATENA” de Felicia Donceanu fantezie muzicală cu actori (Anca Sigartău, Mihai Bisericanu și Mihai Gruia Sandu), cor (All’s Choir) și instrumente (Trio Mozaic)

BUCURESTI - 21 februarie 2017

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Media / Publicitate

”Ce folos o receptură / Cu sticluțe și mojare / Cu remedii din natură / Dacă nu sunt răspândite să le știe fiecare? / Bine-ai spus că de milenii / Grecii-au stat ca temelie / Creatorilor de leacuri / Dar a fost cumva să fie / Ca esențe creatoare / Să primească – ncurajare prin latini / Precum Mecena / Hai să spunem scurt și simplu: Farmaciile Catena!” - Felicia Donceanu, compozitoare

Mai avem puțin și vom descoperi împreună IERBURI DE LEAC contra tristeții și deznădejdii... Cu remedii muzicale semnate de Felicia Donceanu, fără contraindicații, benefice pentru toate vârstele.

           

            Veniți duminică, 26 februarie, ora 17.00, la Sala Mare a Ateneului Român, să vă luați ”suplimentul” de bucurie și speranță, într-un eveniment organizat de Asociația SmartArt, în parteneriat cu Filarmonica ”George Enescu” din București, UCMR - Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, ”ca o pledoarie pentru demnitatea și înmulțirea talentului artiștilor, într-o lume care are nevoie vitală de armonie, dăruire, pasiune și frumos autentic.

            Cu această ocazie se va lansa și albumul program ”IERBURI de LEAC – Remedii muzicale după o rețetă de Felicia Donceanu”, un proiect TONICA Group.

            Susținut de Fundația FILDAS Art și Programul CATENA pentru ARTĂ, IERBURI DE LEAC” este o fantezie muzicală cu actori, cor și instrumentiști, după o ”rețetă” de Felicia Donceanu. Actorii Anca Sigartău, Mihai Bisericanu și Mihai Gruia Sandu, ALL'S CHOIR, soprana Simona Jidveanu, TRIO MOZAIC, violonistul Gabriel Dănilă, violoncelistele Ștefania Budd și Maria Amarinei Oțeleanu vor fi protagoniștii acestui spectacol inedit.

            Cu această ocazie se va lansa și albumul program ”IERBURI de LEAC by CATENA – Remedii muzicale după o rețetă de Felicia Donceanu”, un proiect TONICA Group.

 

            Concept accesibil de artă clasică, spectacolul nostru ce va fi găzduit pe scena Ateneului Român, prin amabilitatea domnului Andrei Dimitriu, Director al Filarmonicii București, conține o doză de modernism, bine temperat, care se potrivește clienților farmaciilor Catena, oameni atașați de arta, cultura si valori tradiționale, românești”spunea Ligia Necula, PR Manager si Vice-președinte Asociația SmartArt.Și cum totul trebuia să poarte un nume și i-am spus . Așa ne-a venit ideea să-l concepem ca pe un dar pentru sănătatea trupului, a minții și a inimii”.

Organizat de Asociația SmartArt, IERBURI DE LEAC  este un spectacol de teatru muzical sau mai bine - zis un vodevil compus special pentru Catena de Felicia Donceanu și conceput ca un ”puzzle”, în care voci (All’s Choir - dirijor: Adrian Ionescu, soprana Simona Jidveanu), instrumente (Trio Mozaic - Oana Spânu-Vișenescu - vioară/violă, Diana Spânu-Dănilă - pian și Emil Vișenescu – clarinet) si actori (Anca Sigartău, Mihai Bisericanu și Mihai Gruia Sandu) adaugă fiecare câte o frântură dintr-o hartă care reprezintă o lume mai bună, mai sănătoasă, mai armonioasă. Ea seamănă cu universul copilăriei si nu este o pură întâmplare, căci toti cei implicati vor să redescopere prin artă elixirul tinereții fără bătrânețe.

            ”Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România este partenerul nostru în acest proiect, care este practic un produs Catena, un spectacol cu muzica unei compozitoare contemporane, într-o formulă de un modernism bine temperat, menită să atragă melomani de toate vârstele” – a adaugat Alin Horia Mânzat – fondator ALL’S CHOIR, Președintele Asociației SmartArt care a avut privilegiul și curajul să preia din zbor inițiativa muzicienilor care o iubesc pe Felicia Donceanu și care și-au dorit mai mult ca orice să se bucure împreună de muzica ce se naște din sufletul celei care aniverseaza 85 de ani. ”Așa a apărut Ierburi de Leac, un remediu contra îndoielii în puterea artei, în capacitatea artiștilor de a muta munții din loc”.

 

SUSȚINEM TERAPIA PRIN ARTĂ!

Iată cum vă puteți găsi leacul cu...artă: culegeți din viață cu umor toate momentele frumoase, sănătoase, priviți cu atenție și inocență fiecare culoare, floare, gâză și așteptați cu răbdare anotimpul fructelor coapte.

            IERBURI DE LEAC este un spectacol de teatru muzical conceput ca un puzzle, în care voci, instrumente, actori adaugă fiecare câte o frântură dintr-o hartă care reprezintă o lume mai bună, mai sănătoasă, mai armonioasă. Că ea seamănă cu universul copilăriei, nu este o pură întâmplare, căci noi vrem să redescoperim prin artă elixirul tinereții fără bătrânețe.

În timp, Felicia Donceanu a combinat în creuzetul imaginației ei leacuri muzicale, inspirate de tainice muze cunoscătoare ale naturii...umane.

Le-a așezat într-o cutie cu surprize și când toate acestea se vor fi adunat, a chemat artiștii – actori, muzicieni, cântăreți – ca să-i învețe cum să le ”administreze”, în doze bine cântărite, iubitorilor de artă. Așadar, un echipaj instruit, plin de pasiune, cu năzuințe înalte, așteaptă să se lanseze în această aventură:

Anca Sigartău, Mihai Bisericanu și Mihai Gruia Sandu își vor dezvălui harul ca actori și muzicieni.

All’s Choir va dărui armoniilor inventate de compozitoare vocile membrilor săi, artiști lirici pe scena Filarmonicii ”George Enescu” și a Operei Naționale din București.

Soprana Simona Jidveanu, pianista Diana Spânu Dănilă și violoncelistele Mariana Amarinei și Ștefania Budd, precum și vilonistul Lucian Gabriel Dănilă vor scoate la lumină câte o snoavă muzicală din  ”Cutia cu surprize”.

Trio Mozaic - Oana Spânu Vișinescu (vioară), Diana Spânu Dănilă (pian), Emil Vișinescu (clarinet) – scot la iveală poveștile cu tâlc muzical și poetic ale compozitoarei noastre contemporane, Felicia Donceanu, în spirit ludic și surprinzător.

 

Vă prezentăm și PROGRAMUL ineditului spectacol:

CUTIA CU SURPRIZE – Simona Jidveanu (soprană),

   Diana Spânu Dănilă (pian), Maria Amarinei Oțeleanu (violoncel), Ștefania Budd (violoncel)

FANTASIA -

   Trio Mozaic: Oana Spânu Vișenescu (vioară), Diana Spânu Dănilă (pian), Emil Vișenescu (clarinet)

CAREUL DE AȘI

   - Trio Mozaic și Lucian Gabriel Dănilă (vioară)

CULORI, FLORI, FRUCTE

   - ALL’S CHOIR: Anfisa Fugaru, Mădălina Constantin, Ligia Necula, Oana Tănase, Adina Secobeanu, Mioara Talambă, Florentina Cernat,  Alin Horia Mânzat, Marius Nine, Narcis Brebeanu, Nae Brătilă, Adrian Strezea, Alexandru Grăjdeanu, Dirijor - Adrian Ionescu

IERBURI DE LEAC

   - Actorii: Anca Sigartău, Mihai Bisericanu și Mihai Gruia Sandu

RETRO TANGO

   - ALL’S CHOIR: Anfisa Fugaru, Mădălina Constantin, Ligia Necula, Oana Tănase, Adina Secobeanu, Mioara Talambă, Florentina Cernat, Alin Horia Mânzat, Marius Nine, Narcis Brebeanu, Nae Brătilă, Adrian Strezea, Alexandru Grăjdeanu, Dirijorul corului - Adrian Ionescu

SPONSORI: FILDAS ART, CATENA, CATENA pentru ARTĂ

PARTENERI MEDIA: SENSO TV, TONICA, ACTUALITATEA MUZICALĂ, ULTIMA ORĂ

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/galenus1/premiera-inedita-ierburi-de-leac-by-catena-de-felicia-donceanu-fantezie-muzicala-cu-actori-anca-sigartau-mihai-bisericanu-si-mihai-gruia-sandu-cor-all-s-choir-si-instrumente-trio-mozaic