Victorii și podiumuri pentru DTO Rally Team, în Raliul Sibiului 2019

Sibiu - 5 august 2019

Comunicat tip General in Sport

Ambiţia, dăruirea şi pasiunea îşi arată întotdeauna roadele, iar pentru DTO Rally Team, echipă susţinută de Catena, acest lucru a fost demonstrat din plin. La cea de-a V-a etapă a Campionatului Național de Raliuri 2019, desfăşurată la Sibiu, DTO Rally Team a reuşit rezultate remarcabile, iar victoriile la categorii pentru două echipaje și podiumurile obținute de celelalte au readus gruparea piteșteană pe locul secund în clasamentul general dedicat echipelor.

.

.

Cel mai important rezultat a fost obţinut de Valentin Porcișteanu și Dan Dobre care, în urma unei prestaţii aproape perfecte, au devenit din nou lideri în clasamentul Campionatului Național de Raliuri! Pe finalul primei zile de concurs, cei doi coechipieri au avut un ritm bun și au încheiat primele trei probe speciale ale cursei pe locul secund. În cea de-a doua zi a competiției, cel mai experimentat echipaj al DTO Rally Team a încercat să recupereze din diferența față de primul loc; cu timpi foarte buni pe probele speciale și cu ritmul rapid avut la bordul Citroen-ului C3R5, Vali Porcișteanu și Dan Dobre au urcat, din nou, pe podium, în aplauzele spectatorilor sibieni.

 

Echipajul Bogdan și Delia Năstase a făcut spectacol pe probele speciale și a punctat pentru DTO Rally Team, clasându-se pe primul loc în cadrul clasei 11. Mai mult, cei doi au ocupat locul 8 în clasamentul general OPEN, cel care ia în considerare toate echipajele înscrise în competiție, indiferent de categorie.

           

Pentru echipajul Cristi Șugar - Vlad Colceriu, victoria mult dorită a venit din nou, după ce echipajul a reușit aceeași performanță și la Raliul Argeșului Catena, etapa de debut a sezonului. Etapa de la Sibiu a fost perfectă pentru juniorii DTO Rally Team, care au controlat cursa de pe prima probă specială, reușind să se impună în clasamentul Cupei Dacia, cucerind locul I.

 

După podiumul obținut în cadrul clasei RC4 la Raliul Harghitei, Eugen Cărăgui și Robert Fus au plecat hotărâți să obțină un rezultat bun și pe probele speciale de asfalt de la Sibiu. Cu o evoluție constantă, cei doi au încheiat Raliul Sibiului pe locul III. În clasamentul general al clasei RC4 ei se mențin pe podium după cele cinci etape desfășurate până în prezent în acest sezon.

 

Cristi Dolofan și Mihai Sandu (Peugeot 208 R5) au pornit excelent în Raliul Sibiului 2019, o cursă în care au arătat din nou ritmul rapid pe care-l pot avea pe probele speciale. Ei au adus puncte valoroase pentru DTO Rally Team, în clasamentul echipelor.

 

Raliul Sibiului a avut loc pe probele speciale de asfalt din județul Sibiu și Alba, pe un total de 15 secțiuni cronometrate și aproximativ 125 de kilometri. Cu temperaturi foarte ridicate, cu două „speciale” anulate, dar și cu trasee noi de concurs, competiția a fost una dificilă, dar și o veritabilă provocare pentru cele cinci echipaje DTO Rally Team, susţinute de Catena.

 

De menționat faptul că, datorită suportului oferit de Catena, după aproape 10 ani de pauză, Raliul Argeșului Catena, prima etapă a Campionatului Naţional de Raliuri 2019, a revenit în circuitul motorsportului românesc și a reprezentat o excelentă oportunitate de promovare a zonei, precum şi a motorsportului din țara noastră.

 

Catena îi felicită pe toți membrii echipei DTO Rally Team și le urează succes în campionatul care mai are programate încă trei etape: Raliul Iașiului (6-7 septembrie), Transilvania Rally (28–29 septembrie) și Raliul Brașovului (18–19 octombrie).

 

CATENA susţine campionii!