Garantie reala

Definitie Garantie reala

Tip de garantie speciala a executarii obligatiilor. Drepturi reale accesorii constituite, de regula, de catre debitor asupra unor bunuri individual determinate, drepturi care confera creditorului atributele de urmarire si preferinta. Spre exemplu gajul, ipoteca si privilegiile speciale imobiliare. Tot o garantie reala este, in ultima instanta, si dreptul de retentie, desi nu confera retentorului atributul de urmarire ce intra in continutul juridic al oricarui drept real accesoriu.Vezi si Legea 99/1999 privind unele masuri pentru accelerarea reformei economice.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Garantie reala? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Garantie reala.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Garantie reala. Definitiile termenilor despre Garantie reala cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Garantie reala, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Garantie reala.