Gebrüder Weiss planuieste sa construiasca un terminal logistic in Sibiu

BUCURESTI - 21 iulie 2009

Comunicat tip General in Afaceri

Compania Gebrüder Weiss, cea mai mare firma privata din Austria in domeniul logisticii si transporturilor (GW) face astazi cunoscute planurile de a construi un nou terminal ecologic in Sibiu. Tehnologia de varf si indelungata experienta a Gebrüder Weiss vor contribui la accelerarea procesului de integrare a Romaniei in UE.

“Investitia de la Sibiu reprezinta un pas important pentru GW Romania. Noul terminal este foarte important pentru dezvoltarea in continuare a retelei de distributie terestra si pentru a satisface cerintele clientilor nostri existenti si potentiali” spune Thomas Moser, manager regional GW. “Totodata noul terminal va fi folosit in viitorul apropiat pentru transporturi internationale, atat importuri cat si exporturi. Pe terenul de circa 27,000 mp vor incepe constructiile in circa doua luni si ne asteptam sa deschidem noul terminal la finele primului trimestru din 2010. Investitia este estimata la aproximativ 3 milioane de euro”.

Localizat in proximitatea municipiului Sibiu, potrivit cu cerintele traficului actual, noul terminal va oferi pana la 6,000 mp de spatiu pentru servicii logistice, intre 1,500 – 3,000 mp pentru operatiuni de cross docking si circa 200 mp de spatii pentru birouri pentru inceput.

In prezent, GW Romania are peste 150 de angajati, si a investit in 2008 si 2009 peste 15 milioane euro pentru dezvoltarea terminalului din Bucuresti. Cifra de afaceri estimata pentru 2009 este de 15 milioane euro.

Cresterea locala
In 1994, a fost fondat in Bucuresti Cargolog si in 2001 GW a achizitionat 53% din actiunile Cargolog Romania, schimband numele companiei in “CargologWeiss”. Doi ani mai tarziu, compania si-a deschis noul terminal in Bucuresti si in 2005 si-a schimbat numele din nou, devenind “Gebrüder Weiss S.R.L.” In 2006, a fost deschis un nou terminal in Arad, precum si un nou birou in Constanta. In aprilie 2009 GW Romania a inaugurat terminalul de la km 23 de pe autostrada Bucuresti Pitesti.

Despre Gebruder Weiss srl

Concernul Gebrüder Weiss
Concernul Gebruder Weiss cu sediul in Lauterach (Vorarlberg, Austria) are un total de peste 4500 angajati si 135 locatii in lume. GW este reprezentata in Europa Centrala si de Est prin intermediul sediilor din Austria, Germania, Cehia, Italia, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croatia, Serbia, Bulgaria, Romania si Ucraina. Pentru anul 2008, compania GW a inregistrat o cifra de afaceri de 990 milioane Euro.

Corneliu FECIORU
T +4 037 267 84 17
F +4 037 267 85 54
M +4 0720 501 023