Premieră în România – software Autodesk în leasing

BUCURESTI - 4 iulie 2005

Comunicat tip General in IT&C

GECAD NET, companie membră a Grupului GECAD, şi BCR LEASING anunţă lansarea în premieră pentru piaţa românească a soluţiei de finanţare în sistem leasing pentru produsele software Autodesk, utilizate în proiectare asistată de calculator.

Premieră în România – software Autodesk în leasing

Finanţarea în sistem leasing este cea mai bună soluţie pentru a achiziţiona licenţele dorite, pentru toate categoriile de companii, dar le va ajuta în mod special pe acelea care nu aveau acces până acum la acest tip de produse.
„La sistemul de leasing pentru produse Autodesk pot apela în egală măsură atât IMM-urile cât şi companiile de talie mai mare, cu bugete stricte şi cu un plan riguros de investiţii în achiziţia de software”, spune Niculae Ion, Autodesk Business Manager la GECAD NET.
Leasingul se încheie prin intermediul BCR LEASING, în condiţii financiare atractive, iar perioada maximă de finanţare este de 2 ani. „BCR LEASING doreşte să devină astfel un partener al finanţării investiţiilor „inteligente”, care vizează stimularea dezvoltării IMM-urilor şi adoptarea de către acestea a sistemelor moderne de operare. În acelaşi timp, extinderea leasingului în domeniul IT face parte din strategia de dezvoltare a ofertei BCR LEASING pe segmentul de echipamente industriale, a cărui pondere, deşi în creştere, reprezintă în momentul de faţă doar 18 % din totalul contractelor noastre de leasing. Ne propunem ca, în parteneriat cu beneficiarii noştri, să putem valorifica acest potenţial”, declară Claudiu Stănescu, Preşedinte-Director General al BCR LEASING.
Achiziţionarea în sistem leasing are avantaje care nu pot fi contestate şi care s-au dovedit a fi viabile şi în cazul altor categorii de produse. Pentru toate companiile, o achiziţie de software în leasing este mai uşor de planificat şi de bugetat, dar şi de amortizat în timp. Companiile mai mici au acces mai facil acum la achiziţia de software. În plus, achiziţia în leasing presupune distribuirea previzibilă a investiţiei într-un anumit interval de timp, precum şi deductibilitatea ratelor de leasing la calculul impozitului pe profit. Astfel, companiile, indiferent dacă sunt de mici dimensiuni sau intră în categoria organizaţiilor mari, îşi pot aloca gradual resursele financiare către achiziţia de software. Celelalte resurse pot fi astfel utilizate pentru a acoperi alte oportunităţi.
De asemenea, un alt efect care s-ar putea dovedi în timp foarte important este reducerea gradului de piraterie în domeniul produselor Autodesk.
„Cu certitudine, finanţarea în leasing este una dintre uneltele cele mai importante prin intermediul căreia poate fi redusă drastic pirateria la nivelul programelor informatice de afaceri. Mă bucur că GECAD NET a găsit o soluţie pentru produsele Autodesk şi consider că ulterior, adoptarea unei legi care să reglementeze domeniul mai larg al leasingul de software este cu atât mai necesară”, afirmă Nicolae Burchel, Avocat fondator al Societăţii de Avocaţi „Burchel & Asociaţii”.
GECAD NET este cel mai important reseller autorizat Autodesk din România, acoperind aproape 50% din această piaţă. „Estimăm că vânzările de software în sistem leasing ne vor spori cifra de afaceri pe acest segment de business cu peste 30% în următoarele 12 luni de la lansarea sistemului de finanţare”, apreciază Gabriela Mechea, General Manager la GECAD NET.

Despre GECAD Group

Despre GECAD NET:

GECAD NET furnizează servicii IT şi soluţii integrate de ultimă generaţie atât pentru siguranţa informatică a organizaţiilor, cât şi pentru crearea de infrastructuri informatice performante, indiferent de mărimea sau complexitatea lor. GECAD NET este parte a Grupului GECAD, grup cu experienţă de 12 ani în industria IT românească. www.gecadnet.ro

***
Despre Grupul GECAD:

GECAD a fost înfiinţat în 1992 iar, după 12 ani de dezvoltare continuă şi vânzarea tehnologiei sale antivirus companiei Microsoft în 2003, s-a transformat într-un grup high-tech cu puternice valenţe inovative. Grupul GECAD -prin intermediul companiilor din cadrul său - desfăşoară acum operaţiuni în domenii precum soluţiile eCommerce, serviciile de tip call-center, serviciile de securitate IT, dar şi dezvoltarea de noi tehnologii software. www.gecad.com

PR & Communication Coordinator – Iuliana Butuc-Cerchez
Tel: 021.303.20.50
Fax: 021.303.20.51
press@gecad.com