Ce avantaje ofera o cladire de birouri sustenabila

BUCURESTI - 11 iulie 2022

Comunicat tip General in Arhitectura / Design, Afaceri, Imobiliare

In ciuda provocarilor prin care cu totii am trecut in ultima vreme, la nivel mondial, sectorul
constructiilor ramane unul dintre cele mai dinamice. Acesta reflecta in timp real atat fluctuatiile
de pe marile piete economice, cat si tendintele manifestate pe plan social. Cladirile verzi, care
functioneaza dupa principii de sustenabilitate, sunt mult mai mult decat un simplu trend. Cautate
in special de exponentii generatiei Y, cunoscuti si ca mileniali, aceste adevarate destinatii
urbane incep sa fie tot mai prezente in peisajul bucurestean si nu numai. Iata de ce un manager
cu viziune va alege intotdeauna sa inchirieze un birou sau un spatiu de lucru intr-o astfel de
cladire.

Ce avantaje ofera o cladire de birouri sustenabila

Ce avantaje ofera o cladire de birouri sustenabila

De ce este importanta sanatatea cladirilor

Nu putem discuta despre sustenabilitate fara a include in acest concept ideea unui mediu de lucru sanatos, in care riscurile de natura epidemiologica sa fie imputinate cat mai eficient cu putinta. Compania Genesis Property a luat foarte in serios aceasta provocare, asa ca a elaborat IMMUNE Building Standard™, un set de masuri cu rol de protectie sanitara, pentru bunastarea celor care isi desfasoara activitatea in marile parcuri de business. Echipele de Facility Management ale parcurilor de birouri ofera chiriasilor facilitati adaptate la noul context. Printre acestea se numara camerele de carantina, spatiile de depozitare cu materiale de protectie sanitara, accesul fara contact fizic in incinte, precum si aerul filtrat suplimentar sau vopseaua antibacteriana. 

Sustenabilitatea incepe cu spatiile de lucru

Cand vine vorba despre viziunea cu privire la viitorul cladirilor de birouri, omul de afaceri Liviu Tudor, cel mai mare proprietar de birouri de clasa A din Bucuresti pregateste un adevarat studiu de caz, pe care toti antreprenorii il pot prelua cu titlu de exemplu. Transformarea campusului Novo Park in YUNITY Park anticipeaza tendintele de lucru si de viata urbana ale viitorului. Cu un termen de inaugurare prevazut pentru prima parte a anului 2023, YUNITY Park este un proiect in care s-au investit 50 de milioane de euro. Campusul va fi un loc destinat spatiilor de co-working si co-living, cu un interior complet reconfigurat, in zona spatiilor comune, a lifturilor sau a receptiei.

Cum se impaca un campus de business cu natura 

Pandemia ne-a produs o revelatie pe care acum o consideram cat se poate de evidenta: avem nevoie de natura, pentru o stare psihica viabila. Aceasta nevoie poate fi combinata cu cea a revenirii la birou, ca parte a unui mod firesc de a ne desfasura activitatea. O cladire sustenabila sau un ansamblu de imobile, precum YUNITY Park, reprezinta o destinatie urbana adresata celor care manifesta exact aceste dorinte. Parcarea campusului Novo Park va fi transformata intr-o zona de socializare, la care se va adauga padurea urbana, cu o suprafata de 1.000 de metri patrati. Aceste locuri vor gazdui intalniri de lucru, iar momentele de socializare se vor desfasura pe o terasa exterioara ce poate fi adaptata pentru o mare varietate de utilizari.

Varietate de spatii de lucru sau de relaxare, precum si masuri de protectie care imbunatatesc sanatatea cladirilor - acestea sunt cerintele pe care o cladire sau un business parc trebuie sa le indeplineasca pentru a avea o functionare sustenabila. Prin exemplele prezentate mai sus, YUNITY Park se detaseaza in peisajul de real estate autohton. 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/genesis/ce-avantaje-ofera-o-cladire-de-birouri-sustenabila