GENESYS a implementat soluţia de High Availability Exchange Cluster în cadrul companiei Solectron România

BUCURESTI - 4 decembrie 2007

Comunicat tip General in IT&C

GENESYS SYSTEMS, unul dintre cei mai importanţi furnizori de sisteme, soluţii şi servicii IT&C, a implementat soluţia de „High Availability Exchange Cluster”, în cadrul companiei Solectron în România.

În decursul anului 2007, din considerente legate de dezvoltarea şi creşterea nivelului de afaceri al întregii organizaţii în România, Solectron a luat decizia de a implementa o soluţie de Disaster Recovery, care să răspundă eficient nevoilor prezente ale companiei.

Această dorinţă de a oferi un timp mai mare de rulare a aplicaţiilor interne, a dus la căutarea celei mai bune soluţii de Disaster Recovery, pentru cele trei clustere folosite în serverele critice de aplicaţii ale companiei.

În urma unei colaborări fructuoase de lungă durată, de ambele părţi, Solectron a apelat la experienţa GENESYS pentru a obţine o soluţie SAN globală care să ofere şi facilităţi de Disaster Recovery.

EMC fiind lider mondial în domeniul soluţiilor de stocare, echipamentele sale remarcându-se atât prin performanţă cât şi prin redundanţă şi fiabilitate, a fost ales un storage array Fiber Channel Clariion CX3-20. Ca host-uri, conectate la acest storage prin switch-uri specializate, au fost alese 2 servere Dell PowerEdge 2 socket quad core, remarcate pe piaţă ca fiind cele mai fiabile şi vândute servere din gamă.

Soluţia finală a fost bazată pe o infrastructură de servere rack-mount Dell PowerEdge şi echipamente de stocare Dell |EMC plasate în cele 2 locaţii distante din Timişoara, conectate între ele prin fibră optică, configuraţia fiind replicată în ambele site-uri. De asemenea s-a asigurat replicarea datelor la nivelul array-urilor, între cele 2 site-uri prin soluţia proprietară EMC, numită “MirrorView”.

Adoptarea acestei soluţii de catre Solectron, a asigurat fluiditatea şi continuitatea necesară în activitatea zilnică a companiei, ducând la o creştere rapidă şi semnificativă a eficienţei productivităţii interne.

Despre Solectron
Solectron România SRL, aparţinând grupului de firme Flextronics, este unul dintre principalii furnizori globali de echipamente electronice şi servicii integrate destinate lanţului de distributie. Printre clienţii săi se numără companii inovatoare din diverse domenii de activitate, care se bazează pe echipamentele electronice de top.

Despre GENESYS SYSTEMS

Despre GENESYS SYSTEMS RO
GENESYS SYSTEMS este unul dintre cei mai importanţi furnizori de sisteme, soluţii şi servicii IT&C din România. Înfiinţată în 1994 şi certificată ISO 9001, compania are în prezent peste 80 de angajaţi, iar cifra de afaceri a companiei a înregistrat în ultimii 3 ani o creştere anuală constantă de peste 50%. În cei 12 ani de activitate, GENESYS SYSTEMS şi-a dezvoltat competenţe deosebite în cele 4 direcţii strategice, componente de baza ale conceptului 4S:
•Soluţii complexe pentru companii şi instituţii mari, soluţii pentru IMM-uri;
•Servicii Profesionale pentru o gamă largă de produse IT&C;
•Sisteme - proiecte naţionale şi regionale de anvergură bazate pe sisteme integrate sau standard;
•Software - produse proprii şi aplicaţii dezvoltate la cerere.

Simona Bogdan
GENESYS SYSTEMS
simona_bogdan@genesys4s.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/genesys-systems/genesys-a-implementat-solutia-de-high-availability-exchange-cluster-in-cadrul-companiei-solectron-romania