Cursuri IT organizate de GENESYS in luna Decembrie

BUCURESTI - 18 noiembrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

In calitatea sa de prim centru autorizat de training Allied Telesyn International din Romania, inca din anul 2002 si de singurul centru autorizat de training din Romania al companiei AMP Netconnect (Authorised Training Center din anul 2000), GENESYS asigura scolarizare (cursuri practice) si certificare pentru proiectanti, instalatori, tehnicieni si administratori de sistem, in salile proprii, special amenajate, sau la cerere la sediul clientilor.

Cursuri IT organizate de GENESYS in luna Decembrie

Cursurile au tematicile si modul de desfasurare in conformitate cu standardele Allied Telesyn si AMP Netconnect, iar trainerii sunt certificati si acreditati.

Programa de cursuri Allied Telesyn si AMP Netconnect pentru luna decembrie 2005:
- Certified Allied Telesyn Installer / Router (CAI/R): 5 Decembrie

Cursul ofera conceptele necesare pentru instalarea si configurarea routerelor Allied Telesyn pentru cele mai comune aplicatii de retele de calculatoare. Cursul este conceput pentru a oferi participantilor oportunitatea de a incerca diferite configuratii si a depana retele existente. Obiectivul cursului este de a transmite cunostintele necesare pentru a construi o retea de calculatoare, bazata pe routere Allied Telesyn.

Agenda curs: conectarea la un switch (hyper terminal, linie de comanda, interfata grafica, editorul incorporat, sistemul de help); managementul fisierelor (formate de fisiere, upload si download de fisiere catre/din switch, salvarea configuratiilor); switch upgrade (firmware upgrade si instalarea de noi versiuni); configuratii (configurarea de VLAN la Layer 2 si Layer 3, VLAN tagging, VLAN si IP routing, IP filtering, VLAN si DHCP server); depanare (cum se testeaza si cum se depananeaza un switch).
Cunostinte necesare:
- Cunostinte fundamentale despre echipamente de retea
(de exemplu, hub, bridge, router, switch)
- Fundamente ale interretelisticii
- PPP
- TCP/IP
- adresarea IP
- Cunostinte de accesare Internet sau intranet
- Recomandam dobandirea cunostintelor de baza in cadrul cursului ATI Basic (CODE BNT/RS)
Nivel de dificultate: Mediu


- Certified Allied Telesyn Installer / Switch (CAI/S): 6 Decembrie

Cursul ofera cunostintele de baza pentru a instala si configura switch-uri Layer 3 Allied Telesyn pentru cele mai comune aplicatii de retele. Cursul este conceput pentru a oferi participantilor oportunitatea de a incerca construirea de configuratii si a intelege cum sa le depaneze pe cele existente. Obiectivul este de a oferi cunostintele de baza pentru a construi retele de calculatoare bazate pe switch-uri Layer 3 de la Allied Telesyn.

Agenda curs: conectarea la echipament (hyper terminal, interfata linie de comanda, interfata grafica pentru utilizator (GUI), editor propriu, folosirea Help-ului); administrarea fisierelor (formatul fisierelor, incarcarea/descarcarea fisierelor, salvarea configuratiilor); upgrade pentru Switch L3 (upgrade de firmware, incarcarea unui nou release); configurari (configurari de VLAN-uri la L2, configurari de VLAN-uri la L3, tagging de VLAN-uri, configurarea Uplink-urilor, VLAN-uri si routare de IP, filtre IP, VLAN-uri si Server de DHCP); diagnosticari (cum testam configuratia, cum cautam defectul).
Cunostinte necesare:
- Cunostinte fundamentale despre echipamente de retea.
(de exemplu, hub, bridge, router, switch)
- Fundamente ale interretelisticii
- Protocoale de rutare
- TCP/IP
- adresarea IP
- Cunostinte de accesare Internet sau intranet
- Recomandam dobandirea cunostintelor de baza in cadrul cursului ATI Basic (CODE BNT/RS)
Nivel de dificultate: Mediu

- Certified Allied Telesyn System Engineer Routers & Switches (CASE/RS): 7-9 Decembrie

Ofera instrumentele pentru a construi retele complexe de calculatoare bazate pe routere Allied Telesyn. Cursul este conceput pentru a oferi participantilor oportunitatea de a face teste practice si de a obtine cunostintele necesare pentru a administra si depana routere Allied Telesyn in retele de calculatoare complexe.

Agenda curs: Sesiunile practice vor reprezenta partea principala a cursului. Studentii vor face teste pe exemplele prezentate. Tehnologii precum GRE, L2TP, IPSEC AND ISAKMP, VLANs tag-uri si rutare; conexiuni WAN, PPP peste SYN; firewall. Politici de securitate, reguli de firewall, teste practice; protocoale de rutare, RIP, OSPF; Frame Relay.
Cunostinte necesare:
- Cunostinte avansate despre fundamentele retelisticii
- Adresarea IP si protocoalele de rutare
- Cunostinte bune despre configuratile de baza cu ruterele Allied Telesyn
- Certificare CAI/R sau examen de verificare a cunostintelor.
Nivel de dificultate: Avansat

- AMP ACT III – Proiectarea Sistemelor de Cablare Structurata: 15-16 Decembrie

Obtinerea informatiilor si analiza designului; infrastructura de telecomunicatii; alegerea locatiilor; cablarea orizontala si infrastructura de sustinere; cablarea backbone si infrastructura de sustinere; administrarea si impamantarea; arhitectura centralizata de cablare; arhitectura Open Office.
Cunostinte necesare: este necesara participarea prealabila la cursurilor AMP ACT I si AMP ACT II (sau 2 ani experienta in realizarea si testarea cablarilor structurate).

Nivel de dificultate: Avansat
Toate diplomele au valabilitate internationala, sunt nominale si pot aduce un plus de valoare la nivel de companie. Firma poate oferi astfel, garantii suplimentare pentru serviciile furnizate, sustinute de un personal certificat si avand totodata recunoasterea producatorului echipamentelor instalate si configurate.

Pentru informatii suplimentare sau pentru intreaga programa de cursuri GENESYS, contactati-ne la training@genesys.ro, sau vizitati http://www.genesys.ro/gsrsite/training.jsp.

Despre GENESYS

Despre GENESYS
GENESYS este o companie privată, înfiinţată în 1994, certificată ISO 9001, CCAS/OMCAS/SRI, specializată în distribuţia cu valoare adăugată a echipamentelor şi produselor IT&C. GENESYS ocupă poziţii de top în toate domeniile abordate: computere, networking, electroalimentare, cablare structurată, software, storage, periferice şi asigură distribuţia produselor a peste 30 de companii internaţionale, cum ar fi DELL, Allied Telesyn, AMP Netconnect, Powerware, Newave, Spark Energy, Citrix, Corega. În anul 2004 cifra de afaceri a crescut cu 50% faţă de anul precedent, iar pentru 2005 este aşteptată o creştere similară. GENESYS este primul centru autorizat de training Allied Telesyn International - Authorised Training Partner, din anul 2002.
Simona Bogdan
PR & Communications Manager
simona_bogdan@genesys.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/genesys/cursuri-it-organizate-de-genesys-in-luna-decembrie