GENETIC LAB aniverseaza 10 ani in pozitia de lider in domeniul geneticii din Romania

BUCURESTI - 16 februarie 2011

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Sanatate, Social

Genetic Lab a implinit 10 ani de activitate timp in care a promovat calitatea, noutatea, perfectiunea si performanta in domeniul geneticii.
Genetic Lab este primul si cel mai important laborator privat de diagnostic si analiza genetica din Romania, beneficiind de un colectiv dedicat muncii pe care o presteaza, la nivelul laboratorului s-a desfasurat o reala si bogata activitate de cercetare concretizata in implementarea tehnologiilor si procedurilor de varf in domeniu. Genetic Lab a realizat in premiera cariotipul fetal, teste de diagnostic prenatal rapid (QF-PCR) si teste de screening prenatal - dublu si triplu test, in cei 10 ani de activitate laboratorul a adunat cea mai mare baza de date privind calculul statistic al riscului genetic de sarcina estimat (peste 20.000 cazuri).

GENETIC LAB aniverseaza 10 ani in pozitia de lider in domeniul geneticii din Romania

Genetic Lab este primul si cel mai important laborator privat de diagnostic si analiza genetica din Romania ,beneficiind de un colectiv dedicat muncii pe care o presteaza, la nivelul laboratorului s-a desfasurat o reala si bogata activitate de cercetare concretizata in implementarea tehnologiilor si procedurilor de varf in domeniu.Genetic Lab a realizat in premiera cariotipul fetal , teste de diagnostic prenatal rapid (QF-PCR) si teste de screening prenatal - dublu si triplu test, in cei 10 ani de activitate laboratorul a adunat cea mai mare baza de date privind calculul statistic al riscului genetic de sarcina estimat (peste 20.000 cazuri).

Avand in dotare echipamente de peste un milion de euro si dezvoltand un know how unic in Romania, Genetic Lab a reusit sa se mentina in topul firmelor cu profil de cercetare, analiza si diagnostic genetic din tara.

Prin implicarea activa, dezvoltarea continua si investirea unui capital semnificativ in aparatura de ultima generatie, gama de analize Genetic Lab s-a extins cu precadere in urmatoarele domenii: citogenetica umana (CARIOTP, Teste de hibridizare prin fluorescenta in situ – FISH, QF-PCR), genetica umana (fribroza chistica, trombofilie, infertilitate masculina, distrofia musculara Ducheenne), virusologie si bacteriologie moleculara (hepatite, virusul Papiloma uman – HPV genotipare), imunologie (test combinat, triplu test, test integrat). De asemenea Genetic Lab este specializat in teste pentru determinarea gradelor de rudenie – teste de paternitate si identificare ADN.

In curand, in exclusivitate in Romania, Genetic Lab va realiza cele mai noi investigatii genetice. Datorita ritmului alert in care apar inovatii si noi tehnologii planurile noastre de viitor se bazeaza pe adaptarea la noutatile din acest domeniu si introducerea aceastora pe piata din Romania. Se realizeaza pasi mari si rapizi in decodificarea genomului uman, deschizandu-se in acest mod o noua si eficienta metoda de abordare a medicinei ca stiinta. In viitorul apropiat, predispozitia genetica si aspectul preventiv vor capata noi valente si nuante in intelegerea functionarii dinamicii medicale si fiziologiei umane.

Genetic Lab si-a asumat rolul de locomotiva in domeniul geneticii din Romania, bucurandu-se de colaboratori de maxima valoare profesionala. Genetic Lab concureaza si depaseste in unele momente laboratoare de prestigiu din Grecia, Franta sau Anglia.

Investim in continuare in viata, protejarea ei si mentinerea calitatii acesteia.

Calitatea serviciilor noastre este certificata  ISO 9001 si  se afla in curs de acreditare SR EN ISO 15189 si SR EN ISO 17025.

Despre Genetic Lab

Infiintat in anul 2000, Genetic Lab este primul si cel mai important laborator privat de diagnostic genetic din Romania.
Pozitia de lider in acest domeniu si-a pastrat-o datorita specialistilor care fac parte din colectiv si a investitiilor de peste 1.000.000 de Euro in infrastructura. Acest lucru a permis diversificarea gamei de teste care se efectueaza in laboratorul nostru la cele mai inalte standarde internationale - peste 200 de teste genetice.