GENETIC LAB lanseaza campania: “O amniocenteza si o analiza de diagnostic prenatal gratuita in fiecare luna - o sansa in plus pentru un copil sanatos”

BUCURESTI - 21 februarie 2011

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Media / Publicitate, Sanatate

Genetic Lab este primul laborator privat de diagnostic si analiza genetica din Romania, cu expertiza in identificarea prenatala si postnatala a unor anomalii genetice ereditare sau “de novo”. Infiintat in anul 2000, Genetic Lab isi propune sa asigure la preturi rezonabile accesul clientilor la cele mai moderne tehnologii genetice.
Mai mult decat atat, in dorinta de a sprijini femeile cu risc crescut de a avea o sarcina cu probleme, risc determinat in urma analizelor Dublu Test si Triplu Test, Genetic Lab a lansat Programul Social - “O amniocenteza si o analiza de diagnostic prenatal gratuita in fiecare luna - o sansa in plus pentru un copil sanatos”.
Campania Genetic Lab se adreseaza gravidelor cu salariu minim brut pe economie, in somaj sau fara venituri, in baza actelor doveditoare.

GENETIC LAB lanseaza campania: “O amniocenteza si o analiza de diagnostic prenatal gratuita in fiecare luna - o sansa in plus pentru un copil sanatos”

Avand resursele tehnice necesare si specialisti de top in domeniul geneticii, in urma analizei puse la dispozitie gratuit se pot detecta modificari cromozomiale numerice - aneuploidii, precum trisomia 21 (Sindromul Down) si anomalii cromozomiale structurale: translocatiile, deletiile, duplicatiile sau inversiile.

Cele mai frecvente anomalii numerice autozomale sunt:

1. Trisomia 21 sau Sindromul Down reprezinta prezenta unui cromozom 21 suplimentar. Persoanele afectate prezinta grade variate de intarziere mentala, fante palpebrale oblice si frecvente anomalii cardiace.

2. Trisomia 18 sau Sindromul Edwards consta in prezenta suplimentara a unui cromozom 18.

3. Trisomia 13 sau Sindromul Patau consta in prezenta suplimentara a cromozomului 13.

Copii cu Sindrom Patau sau Sindromul Edwards mor in primele luni de viata din cauza defectelor congenitale multiple.

Aneuploidiile cromozomilor de sex sunt mai putin severe si afecteaza predominant caracterele sexuale si fertilitatea: Monosomia X sau Sindromul Turner - absenta unui cromozom X la femei; Sindromul Klinefelter - prezenta unui cromozom X la barbati; Sindromul XXY - prezenta unui cromozom Y suplimentar la barbati.

Prin programul "O aminiocenteza si o analiza de diagnostic prenatal gratuita in fiecare luna - o sansa in plus pentru un copil sanatos", Genetic Lab isi continua politica de sustinere a cazurilor sociale, incercand sa promoveze in randul mamicilor responsabilitatea ce le revine, dar si sa le ofere sfaturi necesare in cazul nasterilor. Astfel, pachetul care initial are o valoare de 1500 RON este acum oferit gratuit unei persoane care indeplineste criteriile mentionate mai sus (salariu brut minim pe economie, in somaj sau fara venituri). Persoanele interesate sunt rugate sa ne scrie pe adresa office@geneticlab.ro .

In cadrul laboratorului exista medici specializati in sfat si consultanta genetica ce sunt pregatiti sa ofere tuturor persoanelor interesate detaliile necesare eliminarii riscurilor majore privind sarcina. Genetic Lab realizeaza de asemenea screening prenatal,, diagnosticarea infertilitatii feminine si masculine, precum si alte 200 de teste genetice.

Campania se realizeaza impreuna cu medici colaboratori din Brasov, Cluj, Constanta si Bucuresti!

 

 

Despre Genetic Lab

Infiintat in anul 2000, Genetic Lab este primul si cel mai important laborator privat de diagnostic genetic din Romania.
Pozitia de lider in acest domeniu si-a pastrat-o datorita specialistilor care fac parte din colectiv si a investitiilor de peste 1.000.000 de Euro in infrastructura. Acest lucru a permis diversificarea gamei de teste care se efectueaza in laboratorul nostru la cele mai inalte standarde internationale - peste 200 de teste genetice.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/genetic-lab/genetic-lab-lanseaza-campania-o-amniocenteza-si-o-analiza-de-diagnostic-prenatal-gratuita-in-fiecare-luna-o-sansa-in-plus-pentru-un-copil-sanatos