Varice - factori de risc si preventie

BUCURESTI - 5 iulie 2024

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Sanatate, Farmaceutic

Ca în majoritatea problemelor de sanatate, și în cazul varicelor prevenția este esențială pentru menținerea sănătății și a stării de bine. Ea implică luarea unor măsuri proactive, schimbarea stilului de viata, precum și folosirea anumitor produse fitoterapice.

Varicastan

Eficient, natural, romanesc

Leonard Radutz

Tu știi care sunt principalii factori de risc în cazul aparitiei insuficientei venoase?

1. Excesul de greutate corporală, care aduce cu el și alte tulburări de sănătate.

2. Stilul de viață și ocupațiile sedentare din cauza reducerii drastice a mișcării.

3. Istoricul familial când deja există o astfel de tulburare la părinți. Oamenii de știință și medicii iau în considerare moștenirea genetică a acestei afectiuni, tocmai datorită faptului că varicele la o vârstă fragedă sunt mai frecvente decât se crede.

4. Sarcina, unde nu doar greutatea ci și modificările hormonale au un cuvânt de spus.

5. Vârsta înaintată, când elasticitatea vaselor de sânge scade. Riscul de a face varice crește după vârsta de 50 de ani, dar acestea pot apărea la  orice vârstă.

Pentru a putea acționa încă de la primele simptome, e important ca acestea sa poate fi recunoscute:

Apar dureri sau senzația de picioare grele mai ales la sfârșitul zilei,

Apare o amorțeală care se agravează după o perioadă mai lungă de timp de stat în picioare sau pe scaun

Apare o senzație de arsură sau usturime, apar pulsații, crampe musculare și umflături la nivelul picioarelor, în special la nivelul gambelor și a gleznelor

Pielea în jurul gleznelor începe să se decoloreze

Apar vene varicoase bombate, mai ales la nivelul picioarelor

Apar vene subțiri, ca o pânză de păianjen, pe picioare, dar pot apărea și pe față, în unele cazuri.

Vă oferim câteva sfaturi simple pentru a crește și a menține sănătatea picioarelor
1. Realizează unele mișcări ale picioarelor la fiecare ora, mai ales în cazul unei munci de birou. Acestea pot consta în anumite flexii ale picioarelor, sau în a face cativa pași. Masează picioarele cu mișcări circulare de jos în sus. Este o senzatie plăcută și totodată stimulează circulația.
2. Optează pentru purtarea unor haine comode care sa nu stranga si să îngreuneze circulația sângelui.
3. Redu greutatea corporala, dacă acest lucru este necesar
4. Ia-ti măsuri în vederea rezolvării unor probleme apărute, precum dezechilibrele hormonale sau constipatia, ce reprezinta unele din cauzele principale care conduc la apariția varicelor

5. Menține o  hidratare adecvata pe tot parcursul zilei – aspect important pentru sănătatea generală a vaselor de sânge.
6. Folosește unele unguente speciale pentru menținerea elasticității pielii picioarelor și a vaselor de sânge de la acest nivel. Noi recomandăm produsul Varicastan de la VivaNatura care este 100% natural și are o acțiune antiinflamatoare si analgezica.

Varicastan, cremă pentru masajul picioarelor cu hamamelis si castan, este ideală pentru toți cei cu simptome de insuficiență venoasă și varice. Extractul de castan este susținut în această formulă de hamamelis, iederă, arnică și tătăneasă, plante cu o reală capacitate antiinflamatoare și calmantă. Varicastanul previne și combate varice, flebite, tromboze, crampe dureroase, insuficienţă venoasă şi limfatică, crește tonusul capilarelor fragile și contribuie la vindecarea hematoamelor, a vânătăilor şi a luxaţiilor.

Produsul se aplica prin masaj ușor de jos în sus, din zona gleznei spre genunchi, pana la intrarea completa în piele a acestuia. Masajul se realizeaza seara, dar poate fi făcut și dimineața sau atunci când simțim nevoia.

Crema Varicastan cu hamamelis și castan este disponibilă în magazinele naturiste, Kaufland, DM, Farmacia Tei, Bebe Tei și în farmaciile Dr. Max iar pe site-ul vivanatura.ro se gaseste cu 33% reducere. La comenzi de peste 180 ron transportul este gratuit!

Pentru mai multe informații despre produsele Vivanatura și despre beneficiile lor, vă invităm să vizitați site-ul sau să ne contactați la numărul de telefon 0751 078 171

Despre GENNA CO SRL

S.C. Genna Co SRL, companie fondata in 1996 de Leonard Radut, proprietarul brand-urilor Vivanatura, GennaDent si Bebe Drag ajuta, prin formulele naturiste de sanatate pe care le-a creat, pe toti cei chibzuiti cu sanatatea lor, care cauta o forma de preventie sau tratament mai ieftina, mai rapida, mai simpla si mai sigura, sa castige incredere ca natura are solutii, chiar si pentru cele mai neasteptate simptome si afectiuni.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/genna-co-srl/varice-factori-de-risc-si-preventie