Bine v-am regasit, Boieri Dumneavoastra! Smaranda va invita la o calatorie prin minunatele retete ale Bucovinei. Va uram pofta buna!

BUCURESTI - 13 august 2004

Comunicat tip General in Afaceri

Minunata zona Bucovina, nu-i asa? Ei, sper ca sunteti de acord cu mine, fiindca mai avem cateva bunatati de degustat. Si trebuie sa recunoasteti ca in galeria de arome, miresme si minuni culinare din aceasta zona chiar si cel mai nesuferit mofturos va gasi ceva pe gustul sau. Sa trecem deci la povesti!

Bine v-am regasit, Boieri Dumneavoastra! Smaranda va invita la o calatorie prin minunatele retete ale Bucovinei. Va uram pofta buna!

PUI FRIPT UMPLUT
Va spun de la inceput, nu va descurajati, ca reteta nu e deloc complicata.
Reteta asta, Boieri Dumneavoastra, incepe cu alergarea prin batatura a unui pui de aproximativ 1 kg. Cum stiu bine ca nu toti Boierii se ocupa cu asa ceva, mai bine mergeti si cumparati un pui ... pe care-l curatati si-l spalati frumusel, fara insa a-l portiona. Scoateti maruntaiele, pe care de asemenea le spalati foarte bine.
In timp ce va ocupati cu asta, sa nu uitam de sincronizare: luati o tigaie, puneti in ea 1-2 linguri de unt pe care-l infierbantati, si adaugati 2 linguri de pesmet. Rumeniti pesmetul in untul incins, apoi lasati-l la racorit.
Sa ne intoarcem la maruntaiele de pui, care ne vor ajuta sa preparam umplutura. Ca doar nu degeaba se numeste pui umplut, nu?
Tocati maruntaiele si amestecati-le cu 2 oua, pesmetul care intre timp s-a racit si 50 g de smantana (asta inseamna cam 2-3 linguri). Mai adaugati, pentru aspect si gust, o legatura de marar si una de patrunjel, tocate marunt. Bineinteles, amestecul acesta se drege de sare si piper dupa gustul boieresc, apoi se omogenizeaza bine -bine.
Umpleti puiul cu tocatura aromata si-l il coaseti astfel incat compozitia sa ramana captiva inauntru si sa dea gust sublim carnii.
De-acuma ce-a fost greu a trecut, Boieri Dumneavoastra! Tot ce va mai trebuie e rabdare. Puneti puiul astfel gatit intr-o tava unsa cu unt (unt din belsug, as spune eu) si-l exilati la cuptor, la foc potrivit, pana ce se rumeneste.
Din cand in cand se unge puiul cu zeama adunata in tava. Cand incepe a avea aspect "bronzat" incercati daca s-a patruns carnea cu o scobitoare ascutita. Daca din locul intepaturii iese lichid transparent atunci e gata. Daca zeama e rosietica inca nu e gata, iar daca din intepatura nu iese nimic.... ei bine, dati strigare la meseni ca puiul e gata, iar intre noi fie vorba l-ati tinut un pic cam mult.
Tot ce mai aveti de facut acum este sa descoaseti "operatia" pentru ca sfoara folosita sa nu descurajeze mesenii si sa le urati pofta mare.
Smecherie de la Smaranda: Cand cumparati puiul, Boieri Dumneavoastra, verificati daca e "dotat" cu toate maruntaiele, adica inima, ficat si pipota. Asta ca sa nu va treziti acasa ca nu aveti sufiecienta materie prima pentru umplutura.

Dupa asa o minune, meritam si un desert, nu-i asa. Pai eu zic asa, cat timp puiul se rumeneste la cuptor, gospodina are timp sa prepare un CREMSNIT. Reteta aceasta o gasiti Dvs. in targul www.fib.ro , rubrica de Retete Delicioase.


Pana data viitoare, cand ma voi intoarce cu alte bunatati, va doresc zile cu soare si mese linistite in familie.

Oferite cu marinimie de House of Guides si gustate, spre a fi laudate Domniilor Voastre de
Smaranda
gurmanda echipei FIB.RO

Despre Global Services Group

Despre FIB.ro

Food Industry Business reprezintă un proiect informatic ambiţios, iniţiat de o echipă de consultanţi tineri şi profesionisti formată din economişti, statisticieni, ingineri cu pregătire şi experienţă la nivel internaţional ce au înţeles avantajele nete ale economiei bazată pe infrastructura Internet. Scopul său este de a promova firmele din domeniul industriei alimentare, agriculturii şi din domeniile conexe, prin intermediul târgului virtual www.fib.ro
Pentru acest proiect au fost instruiţi reprezentanţi în teritoriu - "Multipliers" - ce acoperă zonele Bucureşti, Sectorul Agricol Ilfov, Buzău, Cluj, Galaţi, Brăila, Constanţa, Tulcea, iar pentru aplicaţia de web sunt mobilizaţi în permanenţă 7-9 consultanţi: economişti, statisticieni, ingineri cu pregătire şi experienţă la nivel internaţional. Planurile de viitor includ extinderea activităţii prin deschiderea de noi sucursale precum şi continuarea perfectării parteneriatelor de lungă durată cu actorii de calibru ce activează în aceeaşi zonă de interes: asociaîii patronale, instituţii de cercetare şi învăţământ agricol şi silvic, asociaţii de fermieri, ONG cu profil agricol.
Global Services Group
Bd. Camil Ressu nr. 47,
Bl. N9, Sc.1, Ap. 1
Sector 3, Bucuresti
Tel/ Fax : +40 21 348 35 40

office@fib.ro