O noua calatorie in Bucovina cu Smaranda, gurmanda echipei FIB.ro

BUCURESTI - 3 august 2004

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Târgul virtual WWW.FIB.RO împreună cu House of Guides vă invită continuarea calotoriei prin Bucovina. In avalansa de fructe si legume proaspete ce au potopit pietele, Smaranda va propune o ciorba de fasole alba cum numai gospodinele bucovinence stiu gati.

O noua calatorie in Bucovina cu Smaranda, gurmanda echipei FIB.ro

CIORBA DE FASOLE ALBA CU AFUMATURA
Alegeti si spalati bine vreo 300 g de fasole alba boabe si o puneti la fiert. Acuma Domniile Voastre probabil stiti: la preparatele cu fasole e mare lucru modul in care se fierbe. In 3 sau chiar 4 ape, sa fie bine fiarta si frageda.
Fierbeti asadar fasolea in 4 ape. Aveti grija ca in ultima apa sa adaugati si sare. Dupa ce incepe sa clocoteasca binisor, adaugati in oala 2 morcovi si o radacina de pastarnac rase, o ceapa tocata un mujdei de usturoi facut din 3-4 catei, un praf de cimbru si 3-4 rosii, oparite in prealabil si date prin sita.
Lasat sa clocoteasca vreo 10 minute, dupa care adaugati 100 g de fidea.
Cat timp se mai clocoteste si fideaua, luati Domniile Voastre 100 g de costita afumata, pe care o taiati felii subtiri si o puneti in tigaie la perpelit. Cand costita incepe a sfarai, adaugati in tigaie si vreo doi carnati afumati, taiati felii, si cand si acestia s-au calit putin, adaugati prajeala asta in ciorba.
Mai lasati sa clocoteasca un pic si la sfarsit acriti ciorba cu otet si o dregeti de sare dupa gust.
Şmecherie de la Smaranda: Aveti mare grija, Boieri Dumneavoastra, cand schimbati apa la fiert fasolea. Sa nu cumva sa puneti boabele pe jumatate fierte in apa rece. Mai intai aveti rabdare sa clocotesca apa si apoi puneti boabele la loc in oala. Eu va doresc pofta mare!

In rubrica de Retetele Delicioase din targul www.fib.ro veti regasi si o reteta de SALATA DE HRIBI iar pentru data viitoare ma gandesc sa ma imbii cu mai multe dulciuri ... vom vedea! Pana atunci va doresc sa aveti zile frumoase si multe mese linistite in familie.
Ei, Boieri Dumneavoastra, pana data viitoare va spun la revedere si spor la gatit, ca v-am dat de lucru.

Oferite cu mărinimie de House of Guides şi gustate, spre a fi lăudate Domniilor Voastre de
Smaranda
gurmanda echipei FIB.RO

Despre Global Services Group

Despre www.fib.ro

Food Industry Business reprezintă un proiect informatic ambiţios, iniţiat de o echipă de consultanţi tineri şi profesionisti formată din economişti, statisticieni, ingineri cu pregătire şi experienţă la nivel internaţional ce au înţeles avantajele nete ale economiei bazată pe infrastructura Internet. Scopul său este de a promova firmele din domeniul industriei alimentare, agriculturii şi din domeniile conexe, prin intermediul târgului virtual www.fib.ro
Pentru acest proiect au fost instruiţi reprezentanţi în teritoriu - "Multipliers" - ce acoperă zonele Bucureşti, Sectorul Agricol Ilfov, Buzău, Cluj, Galaţi, Brăila, Constanţa, Tulcea, iar pentru aplicaţia de web sunt mobilizaţi în permanenţă 7-9 consultanţi: economişti, statisticieni, ingineri cu pregătire şi experienţă la nivel internaţional. Planurile de viitor includ extinderea activităţii prin deschiderea de sucursale în Iaşi şi alte oraşe, precum şi continuarea perfectării parteneriatelor de lungă durată cu actorii de calibru ce activează în aceeaşi zonă de interes: asociaîii patronale, instituţii de cercetare şi învăţământ agricol şi silvic, asociaţii de fermieri, ONG cu profil agricol.

Global Services Group
Bd. Camil Ressu nr. 47,
Bl. N9, Sc.1, Ap. 1
Sector 3, Bucuresti
Tel/ Fax : +40 21 348 35 40

office@fib.ro