S-a lansat SMART ALLIANCE – “Innovation Technology Cluster” un concept inovator in piata de IT&C din Romania

BUCURESTI - 23 septembrie 2015

Comunicat tip Produse / Servicii in IT&C

Compania GLOBAL SYSTEMS COMMUNICATIONS activeaza pe mai multe paliere, de la furnizarea si integrarea de solutii de servere de inalta performanta si eficienta, echipamente active si pasive de retea, pana la proiectarea si realizarea sistemelor de cablare structurata de date, solutii de data center, sisteme de securitate si cladiri inteligente.

GSC isi intareste pozitia pe piata IT&C prin aderarea la clusterul SMART ALLIANCE – “Inovation Technology Cluster ” in calitate de membru fondator.

“Suntem incantati ca GSC poate sa isi aduca aportul intr-un proiect inovator cum este clusterul Smart Alliance. Acesta este un eveniment important in istoria companiei noastre care valideaza calitatea solutiilor si produselor oferite de-a lungul timpului.Rolul GSC in acest cluster este de a-si sustine pe deplin partenerii si de a creste alaturi de acestia.” - Silviu David, Managing Partner at Global Systems Communications

S-a lansat SMART ALLIANCE – “Innovation Technology Cluster” un concept inovator in piata de IT&C din Romania

SMART ALLIANCE – “Innovation Technology Cluster” un concept inovator in piata de IT&C din Romania

In data de 23 Septembrie, sub sloganul “WHAT IS NEXT”, debuteaza in varianta on-line CLUSTERUL SMART ALLIANCE, o asociere ambitioasa intre mai multe companii mici si mijlocii din domeniul IT&C, cu un concept inovator si obiective indraznete.

SMART ALLIANCE – “Innovation Technology Cluster” reprezinta un cumul de experiente multiple, consolidate pe mai multe paliere de lucru, acoperind solutii complexe care pornesc de la optimizare si management procese de afaceri, servicii pentru infrastructuri IT, servicii integrate si complete hardware, software si marketing digital, automatizari industrial, consultanta si training IT.

Initiat de cele douazeci de companii membre - firme specializate in diverse domenii de nisa din piata IT&C - multe cu mai mult de zece ani experienta pe piata, cu un total de peste 600 de angajati si colaboratori si peste 2.000 de proiecte livrate la nivel national si international, Cluster-ul SMART ALLIANCE isi propune sa regandeasca si sa creeze un mediu de afaceri bazat pe etica si transparenta in piata de IT din Romania. Cluster-ul SMART ALLIANCE are in alcatuire urmatoarele companii membri fondatori: Arworks, Ascendia Design, Digi-Soft, Esolutions, Essensys Software Solutions, Entex Logic (NTX), Geomant, Global Systems Communications (GSC), HyperCubic, InChange Solutions, Infrasoft, Integrisoft Solutions, ITLand, mWare, New Business Dimensions, Smart ID, SafeTech, Spearhead Systems, Tremend Software Consulting si Omega Trust. Acestora se adauga si alti membri asociati, membri Hub Tehnologic, Universitati si alte tipuri de organizatii catalizatoare.

Clusterul SMART ALLIANCE este o platforma multidimensionala de consultanta, design, implementare, mentenanta si suport pentru utilizatori cu operare „in cloud” sau „on premises”.

Cele 20 de companii componente Smart Alliance deruleaza in prezent, proiecte in mai bine de 20 de locatii din intreaga lume, direct sau in regim de outsourcing, intre care: Australia, Austria, Belgia, Canada, Egipt, Elvetia, Franta, Germania, Grecia, India, Iran, Irlanda, Italia, Libia, Luxemburg, Maroc, Moldova, Norvegia, Olanda, Polonia, Slovacia, SUA, Suedia, Turcia, UAE, UK si Ungaria.

Misiunea SMART ALLIANCE este de a crea valoare in mod direct pentru toate partile interesate, iar acest lucru se regaseste in strategia pe termen mediu si lung a SMART ALLIANCE, care a inclus inca din etapa de proiectare un set de obiective de a caror indeplinire vor beneficia atat mediul de afaceri si domeniul profesional cat si viitorii profesionisti ai domeniului, mediul academic si institutiile de invatamant partenere.

Gabriel MUNTEANU, Presedintele Clusterului SMART ALLIANCE si Managing Director NTX, integratorul Clusterului, considera ca cea mai noua alianta IT&C din Romania reprezinta piesa lipsa din puzzle-ul pietei de profil si o numeste „Alternativa pietei de IT din Romania”.

CLUSTERUL IT SMART ALLIANCE, ca majoritatea entitatilor similare din UE, reprezinta o structura dinamica de asociere bazata pe competente tehnice complementare si transfer de know-how.

Notiunea de Cluster in viziunea Comisiei Europene vizeaza o asociere de companii din aceeasi industrie care conlucreaza pentru dezvoltarea sectorului in care activeaza, insa nu este o asociatie, decat prin prisma entitatii legale care in Romania este o Asociatie Non-Profit. Am putea spune ca un Cluster este un Incubator de Afaceri in industria respectiva, format doar din IMM-uri, cu directii si obiective multiple care depasesc sfera unei simple asociatii de profil. De ce acum? Pentru ca piata IT din Romania avea nevoie stringenta de o alternativa care sa ofere in acelasi timp puterea financiara si stabilitatea unui mare integrator, dar pastrand in acelasi timp agilitatea si flexibilitatea companiilor specializate de nisa.

Astfel, noi credem ca, numai impreuna, putem gasi unitate in diversitate iar, in final, clientii de nivel Enterprise si Autoritatile Publice vor avea parte de inovatie de produs si proces intr- un excelent raport calitate-pret.”

Principalele obiective pe termen mediu si lung ale clusterului sunt, intre altele: atragerea/accesarea de fonduri europene pentru membrii sai, cat mai ales pentru clientii finali; lansarea ACADEMIEI SMART ALLIANCE – primul concept de invatamant dual in IT-ul romanesc; promovarea clusterului/ membrilor prin inovatie tehnologica si de proces; componenta sociala – implicare activa in Industria IT – companii, autoritati, angajati; participarea la propunerile legislative pentru dezvoltarea organica a industriei IT din Romania prin legi specifice si axe coerente de finantare europeana dedicate Industriei IT si Beneficiarilor finali din toate industriile; participarea la licitatii si proiecte de anvergura – o noua alternativa pe Piata IT din Romania pentru clientii Enterprise si Autoritati Publice; participarea in colaborare cu alte clustere inovative din UE la proiecte de inovare de anvergura; obtinerea de oferte personalizate pentru servicii suport necesare tuturor membrilor (telecom, medicale, financiare), cat si pentru distributia de hardware si software prin realizarea de parteneriate puternice si transparente cu producatorii de tehnologie de nivel mondial si companiile de distributie locale; Crearea unui mediu etic si inovativ pentru angajatii tuturor membrilor clusterului – apartenenta la o comunitate IT, un angajat va fi parte a unei entitati mai mari, parte a unui Cluster, asemanator unei companii multinationale care poate oferi in timp beneficii similare, dar pastrand un mediu de lucru Antreprenorial in aceeași masura, un mediu deschis spre creativitate, inovare si flexibilitate”

Prelansarea on-line a clusterului din data de 23 Septembrie va fi urmata de un eveniment de lansare in data de 03 Noiembrie la Hotel Intercontinental, eveniment ce va aduce laolalta cele mai noi tendinte in piata IT&C, universitati, institutii financiare, institute de cercetare si autoritati publice intr-un cadru inovativ si informal.

Smart Choices for a Smart Future”

Despre Global Systems Communications SRL

Compania GLOBAL SYSTEMS COMMUNICATIONS activeaza pe mai multe paliere, de la furnizarea si integrarea de solutii de servere de inalta performanta si eficienta, echipamente active si pasive de retea, pana la proiectarea si realizarea sistemelor de cablare structurata de date, solutii de data center, sisteme de securitate si cladiri inteligente.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/global-systems-communications-srl/s-a-lansat-smart-alliance-innovation-technology-cluster-un-concept-inovator-in-piata-de-it-c-din-romania