Incepe cea mai mare competitie sportiva pentru copii, organizata de OMO

BUCURESTI - 24 iunie 2005

Comunicat tip General in Sport

OMO indeamna copiii sa faca sport si da startul OMOlimpiadei Copiilor, o serie de evenimente sportive, ce se vor desfasura in urmatoarele luni, in mai multe orase din tara. Primul eveniment va avea loc in perioada 25-26 iunie, la roata din parcul Herastrau din Bucuresti iar copiii se vor putea inscrie la diferite probe sportive, jucandu-se in aer liber fara grija de a se murdari.

Astfel, Bucurestiul este primul oras in care copiii vor avea ocazia sa experimenteze - practicand sport - faptul ca murdarirea este buna, deoarece nu exista sport fara murdarire. In cadrul intregii competitii sportive, la nivel national, copiii vor beneficia de activitati sportive, distractie si premii, fara grija de a se murdari, toate sub bagheta magica a Magicianului Marian Ralea.
OMOlimpiada Copiilor face parte din campania recent lansata de OMO, detergent produs si comercializat de Unilever in toata lumea, prin care se arata ca a te murdari face parte din viata. A-ti fi frica sa te murdaresti te impiedica uneori sa traiesti din plin. De aceea, OMO spune: MURDARIREA ESTE BUNA.
Aceste intreceri sportive sunt expresia efortului sustinut a lui OMO de a incuraja copiii sa faca sport si sa practice activitati sportive in aer liber, deoarece sportul este una dintre activitatile care il fac pe copil sa traiasca din plin.
OMO crede ca Murdarirea este Buna pentru copii pentru ca face parte din viata, din incercarea copiilor de a experimenta lucruri noi si de a invata lucruri noi.
Alexandru Antonescu, psiholog in cadrul Centrului de Psihologie de Actiune si Psihoterapie (CPAP) spune: „Sportul este o astfel de experienta deoarece il invata pe copil regulile competitiei si ale performantei.” El continua: „De asemenea, sportul este una dintre acele activitati benefice dezvoltarii corpului si spiritului uman care are ca si element inerent murdarirea.”
Psihologii arata ca teama parintilor de a-si lasa copiii sa isi murdareasca hainutele duce la descurajarea jocului in aer liber si impiedica manifestarea creativitatii asociate descoperirilor si dezvoltarii pe care copiii nu le pot obtine decat interactionand cu elementele naturii si facand sport.
In cadrul OMOlimpiadei Copiilor, micutii vor imbina sportul cu joaca in aer liber si distractia si vor beneficia de premii si surprize multiple. Copiii, impartiti pe grupe de varsta, vor avea ocazia, printre altele, jocuri in nisip, velcron-wall sau sa se inscrie in competitii de badminton, fotbal-tenis.

Despre gmp / MAP Romania

Cu o investitie de peste 90 de milioane de Euro, Unilever este unul dintre cei mai mari investitori straini in Romania. Unilever produce bunuri de larg consum, branduri precum Knorr, Delma, Rama, Dero, Dove, Rexona si Axe sunt cunoscute consumatorilor romani. Unilever are in Romania 3 fabrici si a avut in anul 2004 o cifra de afaceri de 95.3 milioane de Euro.


Departament PR - gmp/MAP