Trendul Zilei 24.05.2023 - Știri bursiere oferite de Goldring

Targu Mures - 24 mai 2023

Comunicat tip General in Afaceri, Banci / Asigurari, Finante / Contabilitate

Investește informat cu ajutorul informațiilor din Trendul Zilei, un proiect Goldring destinat tuturor investitorilor, care aduce într-un singur loc cele mai recente știri din lumea financiar ă. Evenimentele surprinse vizează atât companiile de la Bursa de Valori București, cât și cele mai mari companii de pe piețele internaționale.

Trendul Zilei 24.05.2023

Trendul Zilei 24.05.2023

INTERN

ONE United Properties (ONE) anunță vânzarea unei clădiri de birouri din portofoliu 

ONE United Properties (ONE) a informat piața cu privire semnarea unui acord de vânzare a unei clădiri de birouri deținută de One North Gate, în care ONE United are o participație de 76,395%. Tranzacția se ridică la valoarea de 6 milioane euro și reprezintă aproximativ 20% din totalul activelor deținute de One North Gate. Clădirea are o suprafață închiriabilă brută de 4.500 mp, împărți pe 4 etaje. (bvb.ro) 

Astăzi, ultima zi pentru dividendele SNN, MIB și AAB 

Astăzi este ultima zi în care cei care doresc beneficieze de dividende distribuite de Nuclearelectrica (SNN), Millenium Insurance Broker (MIB) și Agroland Agribusiness (AAB) pot achiziționa acțiuni. Cuantumul dividendelor distribuite, dar și data plății pot fi consultate în raportul realizat de Goldring. (https://www.goldring.ro/dividende/)

Acțiunile Petrom (SNP) recuperează întreaga corecție ex-dividend 

Acțiunile OMV Petrom (SNP) au crescut cu 7% în ultimele opt ședințe de tranzacționare și au reușit să recupereze întreaga corecție ex-dividend. Atât dividendul special, care, după cum a menționat compania, va fi anunțat în această vară, dar și relaxarea legii privind taxa de solidaritate pe care trebuie să o plătească Petrom, au fost printre factorii care au influențat pozitiv cotația SNP după data ex-dividend. (date bvb.ro) 


EXTERN

Incertitudinea privind plafonul datoriei SUA continuă 

Incertitudinea continuă în SUA, pe măsură ce congresmenii nu reușesc ajungă la un acord în ceea ce privește majorarea limitei datoriei guvernamentale, care poate duce la un default al SUA. Un grup al republicanilor a ridicat semne de întrebare cu privire la data limită până la care ar trebui se acționeze în acest sens, dată anunțată de șefa Trezoreriei americane, Janet Yellen, respectiv 1 iunie. Un reprezentant în Congres al partidului Republican, Steve Scalise, a afirmat ar fi nevoie de mai multă transparență atunci când se setează aceste date-limită. Bursele americane au scăzut ieri, pe fondul creșterii incertitudinii și, implicit, a tensiunilor. (cnbc.com) 

Astăzi vor fi publicate minutele celei mai recente ședințe FED 

Astăzi vor fi publicate minutele celei mai recente ședințe de politică monetară ale Federal Reserve. Investitorii vor urmări cu atenție aceste informații, în încercarea de a găsi indicii cu privire mișcările pe care le va face FED în următoarea perioadă. Potrivit CME FedWatch Tool, 73% din traderi estimează FED va menține nemodificată dobânda de politică monetară la ședința ce va avea loc în luna iunie. Totuși, încă nu există indicii clare că FED va lua această decizie. (barrons.com) 

Alibaba își pregătește divizia de cloud-computing pentru listare 

Alibaba (BABA) va disponibiliza 7% din forța de muncă a diviziei de cloud computing, de vreme ce divizia se pregătește pentru IPO. Informația a venit dintr-o sursă familiară companiei, adăugându-se faptul că Alibaba a început deja să informeze stafful cu privire la aceste disponibilizări, ba chiar să-i ajute să își găsească alte poziții în cadrul companiei. Alibaba a anunțat în luna martie că va recurge la o splitare a companiei în 6 businessuri diferite, care vor ajunge să fie listate pe piața de capital. (cnbc.com) 

 


Despre GOLDRING

Goldring este o Societate de Servicii de Investiții Financiare prezentă de 25 de ani pe piața de capital din România. Oferim posibilitatea de a investi, complet online, în acțiuni, obligațiuni sau instrumente derivate la Bursa de Valori București și pe marile piețe internaționale. De asemenea, am ajutat la dezvoltarea pieței de capital prin activitatea în materie de consultanță și asistență integrată privind: Listări pe piața de capital, Servicii de guvernanță corporativă, Operațiuni pe piața de capital (majorări de capital, oferte publice, programe de răscumpărare/stabilizare etc.). Activitatea Goldring a fost recunoscută prin distincțiile obținute, precum premiul pentru inovație, dar și cel pentru „Intermediarul companiilor antreprenoriale la BVB”, oferite de Bursa de Valori București.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/goldring/trendul-zilei-24-05-2023-tiri-bursiere-oferite-de-goldring