Conferinta Nationala - Biomasa, Biogaz & Cogenerare Romania 2014

BUCURESTI - 16 aprilie 2014

Comunicat tip General in Afaceri, Agricultura, Energie

Bucuresti, 14 Aprilie 2014 – GOVNET Conferences continua seria evenimentelor dedicate industriilor cu potential de dezvoltare si impact economic insemnate, aducand de aceasta data in prim plan o noua zona a energiei regenerabile: biomasa , biogazul ca surse de energie verzi si sistemele care functioneaza in congenerare.

Conferinta Nationala - Biomasa, Biogaz & Cogenerare Romania 2014

Biomasa, urmatorul trend îi sectorul energiei verzi, o alternativa pentru echilibrarea capacitatilor de productie

Biomasa, Biogaz & Cogenerare Romania 2014”, prima conferinta nationala consacrata energiei produse din biomasa sau in centrale de cogenerare, va avea loc Joi, 8 Mai 2014, incepand cu ora 9 a.m. la Hotelul InterContinental din Bucuresti.

Pe fondul avantului instalatiilor eoliene si solare (la finele anului trecut capacitatea totala instalata in parcuri eoliene era de aproximativ 2500 MW, respectiv 1150 MW, in cele solare), este nevoie de capacitati de echilibrare a energiei. Biomasa este o solutie in acest sens, fiind nu doar regenerabila, ci si accesibila, potentialul mare neexploatat provenind in mare parte din terenurile agricole disponibile.

Dupa o crestere de circa 140 la suta in 2013 din punct de vedere al capacitatii instalate, proiectele pe biomasa si derivati ai acesteia, cum este biogazul, (inclusiv cele care functioneaza in cogenerare) au ajuns la 65 MW, ramanand singurele neafectate de modificarile recente ale schemei de sprijin prin certificate verzi. Astfel, energia electrica generata din biomasa este rasplatita cu cate doua certificate verzi pentru fiecare MWh produs si livrat, pentru o perioada de 15 ani. Daca biomasa provine din culturi energetice (rapita, soia, floarea soarelui, chiar si porumb), se mai adauga cate un certificat verde pentru fiecare MWh, la fel si pentru energia electrica produsa in centrale de cogenerare pe biomasa calificate ca fiind de inalta eficienta.

Evenimentul organizat de GOVNET Conferences vine in sprijinul dezvoltarii acestui sector, devenind un punct de intalnire pentru toti factorii implicați: autoritati din zona de reglementare – Departamentul pentru Energie, Ministerul Agriculturii, ANRE ; reprezentanti ai comunitatilor locale – Asociatia Municipiilor din Romania; producatori si traderi de biomasa, dezvoltatori si operatori de centrale pe biomasa, biogaz sau de cogenerare, producatori de echipamente si solutii tehnologice, traderi de energie, experti din zonele financiara si juridica, mari proprietari de ferme agricole, precum si companii ce administreaza depozite de deseuri sau gropi de gunoi – deseuri din care se extrage biogazul ulterior procesului de fermentare anaeroba.

Conferinta ofera o platforma dinamica de discuții, intalniri, networking direct si dezbateri interactive care vizeaza oportunitatile pe care aceasta nisa a sectorului energiei verzi le ofera, provocarile, actualitatea acestei piete, sustinand astfel progresul industriei – cei doar 65 MW instalati conduc la ideea unui potential foarte mare, mai ales in conditiile in care se asteapta anuntarea tarifului fix de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

Partenerii conferintei sunt: B-Team Energy and Environment, Generali, Noerr and Transenergo

Despre GOVNET

GOVNET este un canal media independent ce furnizeaza informatii concentrate pe realitatea economico-politica si pe climatul de afaceri ale Romaniei si totodata, organizator de evenimente, prin GOVNET Conferences. Obiectivul nostru este sa fim o sursa reala de informatii si de analize specifice din zona de business pentru cei interesati sa investeasca in tara noastra si cautam sa promovam parteneriate prin intermediul unei platforme ce vizeaza evenimente de inalt nivel si conferinte de afaceri.