Laureatii industriei de curierat si servicii postale - premiati in cadrul Galei “Courier and Postal Services Romanian Awards 2016 powered by Govnet”

BUCURESTI - 9 decembrie 2016

Comunicat tip General in Afaceri, Logistica/Transport, Internet

A treia editie a Galei de premii in curierat si servicii postale organizate de GOVNET a reunit in cadrul unui eveniment elitist cele mai importante companii nationale si internationale active in sector si a avut ca scop principal recunoasterea meritelor tuturor celor care au inregistrat rezultate spectaculoase si proiecte de succes in ultimul an. Marii castigatori ai serii au fost: Alexandru Petrescu – CEO Posta Romana, DHL International, DPD Romania, Fan Courier, Ford, Nemo Express si Posta Romana.

Laureatii industriei de curierat si servicii postale - premiati in cadrul Galei “Courier and Postal Services Romanian Awards 2016 powered by Govnet”

Nominalizarile au fost realizate in urma formularelor trimise de firmele de curierat si servicii postale din Romania, si a informatiilor obtinute in urma unui studiu de piata realizat de GOVNET. Juriul format din Marian SEITAN, President ARMAD; Alin STANCIU, Founder and CEO FashionUp; Liviu TALOI, Community Manager GPeC; Gabriel GHITA, Business Development Manager CEE la MasterCard Europe; Daniela Buhus, Experienced Transaction Services Professional si Adrian ION, General Manager GOVNET, a avut misiunea de a alege castigatorii anului 2016.

Businessul cu cea mai mare rata de crestere

Castigator: Nemo Express - firma de curierat locala a inregistrat in 2015 o cifra de afaceri in crestere cu 29,01% fata de 2014, de aproximativ 24,68 milioane de euro.

Alte nominalizari:

GLS Romania: crestere de 26,49% (de la €9,93 milioane la €12,56 milioane)

DPD Romania: crestere de 25,65% (de la €16,96 milioane la €21,31 milioane)

Investitia anului in curierat

Castigator: DPD Romania, pentru hub-urile logistice din Bucuresti si Sibiu

DPD Romania a investit, in ultimul an, €2,5 milioane in doua noi centre logisticee, amplasate in Bucuresti si Sibiu, astfel ca noile depozite au fost amenajate si dotate cu tehnologie si echipamente de ultima generatie, specifice industriei de curierat.

Cel mai modern hub DPD din Romania inaugurat in august este amplasat in cadrul proiectului logistic LOG.IQ Bucuresti, are o suprafata de 4.800 mp, si reprezinta o investitie de €1,5 milioane. Depozitul are o capacitate de manipulare si sortare de 70.000 colete pe zi, respectiv 2.000 de paleti pe zi, si asigura acomodarea a 160 de curieri.

Al doilea hub inaugurat de DPD Romania, la finele lunii octombrie, se afla in cadrul proiectului dezvoltat de Warehouses DePauw (WDP) in Sibiu. Centrul logistic are o suprafata de 4.400 mp, la care se adauga peste 10.000 mp, spatiu alocat drumurilor de acces, parcarilor si platformelor. Depozitul are aproximativ 60 de angajati si o capacitate de manipulare si sortare de 3.200 de colete si 150 de paleti pe ora, respectiv 50.000 de colete si 4.000 de paleti pe zi.

Cele doua investitii au un rol cheie in dezvoltarea business-ului DPD Romania si face parte din strategia de extindere a capacitatii logistice, demarata inca de anul trecut.

Alte nominalizari: FAN Courier, Nemo Express.

Inovatii in serviciile de curierat

Castigator: PostCollect by Posta Romana

PostCollect este un serviciu din clasa livrare speciala dedicat magazinelor online, o solutie tip click&collect (ridicare personala de la punctul de livrare ales de clientul magazinului online), care se inscrie in trendul global de livrare la punct fix, convenabil atat din punctul de vedere al retailerilor online (pentru reducerea costurilor), cat si din punctul de vedere al destinatarului care isi poate alege punctul de livrare cel mai apropiat de casa, serviciu, fara stresul suplimentar al sincronizarii cu curierul.

In prezent PostCollect functioneaza in parteneriat cu eMAG in peste 200 oficii postale din tara.

Solutia PostCollect a fost primita la inceput cu reticenta de catre clientii eMAG, insa oficiantele au reusit foarte repede sa darame aceasta bariera de perceptie, si sa arate ca si la Posta Romana se poate. Posta Romana si PostCollect au trecut cu bine de primul Black Friday din istoria institutiei, livrand coletele eMAG la inaltimea asteptarilor clientilor.

Alte nominalizari: DPD Romania – Implementarea platii cu cardul la livrare,

GLS Romania – Pachetomatul sau automatul pentru colete.

Cel mai bun website

Castigator: FAN Courier

Noua structura de site a www.fancourier.ro a fost conceputa in urma unei analize in profunzime a obiceiurilor de consum si a nevoilor clientilor, partenerilor si comunitatii brandului, fiind dezvoltata pornind de la o abordare in care fiecare dintre profilurile de utilizatori principali ai www.fancourier.ro, cu prioritatile si experiente de navigare specifice, sa isi gaseasca cel mai util si placut traseu spre indeplinirea obiectivelor de informare si comunicare cu FAN Courier.

Principiul calatoriei relevante a utilizatorului in site a constituit premisa de baza a redesignului site-ului FAN Courier, iar noile functionalitati si sectiuni de continut sunt dezvoltate pentru a raspunde obiectivelor de business si celor de comunicare, dar si pentru a asigura navigarea pe site intr-un mod mai simplu si optimizat pentru device-urile mobile. Atat destinatarii coletelor FAN Courier, cat si expeditorii one time sau pe baza abonamentelor, cei aflati in cautarea de informatii din partea sau despre compania FAN Courier, potentialii angajati, membrii echipelor FAN Courier si magazinele online, au zone de interes definite in cadrul noului site.

Cromatica a pornit de la identitatea grafica a brandului, ajustata in ceea ce priveste proportia de culoare, pentru a sublinia si mai mult puterea brandului si afirmarea autoritatii pe piata de profil. Noul site FAN Courier aduce o experienta digitala in trend, responsive, rapida, fluenta si bogata in continut. De la prima, pana la ultima pagina, fiecare click urmareste un proces rational care sa faciliteze alegerea serviciilor si gasirea celor mai potrivite solutii de business pentru cei toti cei care aleg sa acceseze site-ul.

Alte nominalizari: Posta Romana; Bookurier.

Masina anului pentru serviciile de curierat

Castigator: FORD TRANSIT - cea mai potrivita masina pentru curierat dintre cele mici si utilitare de pana la 3,5 tone

Alte nominalizari: Dacia Dokker; Mercedes Sprinter.

Programul cu impact social remarcabil al anului

Castigator: DHL International pentru Maratonul DHL Stafeta Carpatilor, un eveniment de CSR lansat in urma cu 11 ani in Romania. Incepand de anul trecut, Maratonul DHL si-a propus sa stranga fonduri pentru Comitetul National Paralimpic in vederea sustinerii celor 12 membrii ai echipei Romaniei la Jocurile Paralimpice 2016 de la Rio de Janeiro. Maratonul a reusit sa stranga €30.000 in ultimele doua editii, iar Alexandru Bologa a castigat medalia de bronz la Judo la Jocurile Paralimpice 2016 de la Rio de Janeiro.

Alte nominalizari: DPD Romania - “Aleg sa impaduresc - Alergam la extremele climatice pentru Padurea Copillor”

Sameday Courier, pentru suportul oferit in campania “Cartile copilariei in fiecare casa”

Managerul anului

Castigator: Alexandru PETRESCU, CEO Posta Romana

Alexandru Petrescu este CEO-ul Postei Romane de 2 ani si jumatate. In primele noua luni ale acestui an, Posta Romana a inregistrat un profit net de €4,37 milioane, dublu fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Posta Romana va lansa servicii financiare, devenind unul dintre principalii brokeri de asigurari si recent a dezvoltat serviciul PostColect in parteneriat cu eMAG, cel mai mare retailer online din Romania, prin care clientii magazinului online isi pot ridica comenzile din 202 oficii postale.

Avand in vedere datoria istorica la care compania este tributara inca, se fac eforturi consistente ca, pe langa profitul obtinut in ultimul timp, prin instrumente de finantare - sa se acopere şi aceste plati restante. Resursele financiare necesare finantarii unei etape importante investitionale vor fi asigurate printr-un contract de finantare cu BERD, ale carui diligente sunt aproape de final, in suma de €46 milioane. Banii vor fi directionati pentru finantarea a trei obiective majore: investitii în IT&C, investitii intr-un centru de sortare automatizat la Otopeni, si in reconfigurarea si reutilarea parcului auto.

Posta Romana este cel mai mare angajator din tara, cu aproximativ 26.000 de salariati.

Alte nominalizari: Lucian ALDESCU, CEO DPD Romania.

Compania anului

Castigator: FAN Courier

Datorita investitiilor permanente, realizate in principal din surse proprii, FAN Courier a incheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri de aproximativ €88 milioane, iar pentru anul in curs estimează o crestere de 16% pana la €102 milioane. Doar in 2016 compania a alocat peste €12 milioane pentru achizitia de autovehicule, urmand ca suma sa creasca cu inca €3 milioane pana la finalul anului.

Infiintata in urmă cu mai bine de 18 ani, FAN Courier, companie cu capital integral privat romanesc, a investit constant in dezvoltare si inovatie, mentinandu-si in 10 ani pozitia de lider al pietei locale de curierat, cu o cota de piata de aproape 30% în prezent. FAN Courier deserveste peste 40.000 de clienti persoane juridice, avand peste 5000 colaboratori si o flota auto de peste 3150 de autovehicule.

Alte nominalizari: DPD Romania, Nemo Express

Partenerii evenimentului au fost: DPD Romania, Fan Courieri, Ford, Honeywell Sensing and Productivity Solutions, MasterCard, Nemo Express, Posta Romana, ADD Cargo, Alira, Easy Post, Keba Automation, Oscar DownStream, Sameday Courier si Zebra Technologies.

Despre GOVNET

GOVNET este un canal media independent ce furnizeaza informatii concentrate pe realitatea economico-politica si pe climatul de afaceri ale Romaniei si totodata, organizator de evenimente, prin GOVNET Conferences.
Obiectivul nostru este sa fim o sursa reala de informatii si de analize specifice din zona de business pentru cei interesati sa investeasca in tara noastra si cautam sa promovam parteneriate prin intermediul unei platforme ce vizeaza evenimente de inalt nivel si conferinte de afaceri.


Adrian Ion
Publisher

Tel: 0372 900670
adrian.ion@govnet.ro
www.govnet.ro