Crestere QAB in trimestrul II/2004

BUCURESTI - 21 iulie 2004

Comunicat tip General in Afaceri

Quadrant Amroq Beverages S.A. (QAB), unul dintre cei mai mari investitori americani in Romania, imbuteliatorul autorizat al Pepsi, Prigat, Lipton Ice Tea si al apei minerale Roua Muntilor in Romania si Republica Moldova, raporteaza pentru trimestrul II/2004 o crestere a cifrei de afaceri cu 28% si a volumului cu 14%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Conform datelor QAB, cea mai ridicata rata de crestere a inregistrat-o Lipton Ice Tea (primul brand international de ceai rece produs in Romania), cu o crestere a cifrei de afaceri de 319%, comparativ cu trim.II/2003. Lansat vara trecuta, Lipton Ice Tea este disponibil in 2 arome, Lamaie si Piersica, fiind foarte apreciat de consumatori cu precadere pe perioada verii.

Prigat, liderul pietei bauturilor necarbonatate din Romania, avand o cota de piata de 37%, a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 31% de fata de aceeasi perioada din 2003.

Marcile PepsiCo International (Pepsi, Mirinda, 7-UP, Mountain Dew) au generat o crestere a cifrei de afaceri de 25% fata de trim. II/2003, in timp ce Perla a avut o crestere de 9%.

In ceea ce priveste cresterea de volum* pe primul trimestru al anului 2004, Lipton Ice Tea a avut o crestrere de 522%, urmat de Prigat cu 22.40%, Perla cu 12% si marcile PepsiCo International cu 11.40% - date comparate cu perioada similara a anului trecut.

La finele celui de-al doilea trimestru al anului, compania numara peste 1000 de angajati si are 2 fabrici in Romania, in orasele Bucuresti si Covasna. Distributia produselor QAB este asigurata la nivelul intregii tari prin filialele QAB.

Despre Graffiti BBDO

*cresterea de volum este raportata in litri (pe grupuri de produse si/sau pe companie).
Ruxandra Voda, Graffiti BBDO
ruxandra_voda@graffiti.bbdo.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/graffiti-bbdo/crestere-qab-in-trimestrul-ii2004