Incep inscrierile pentru a cincea editie a Premiului Henkel CEE pentru Arta, editie dedicata fotografiei artistice!

BUCURESTI - 5 aprilie 2006

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Henkel Central Eastern Europe (Henkel CEE) invita artisti din Europa Centrala si de Est si din Asia Centrala sa participe la cea de-a cincea editie a competitiei “Premul Henkel CEE pentru Arta”. Acest premiu acopera intr-un interval de trei ani, trei domenii-cheie ale artei contemporane: desen, fotografie si design. Editia din acest an este dedicata din nou fotografiei artistice. Adresandu-se artistilor din 28 de tari, marele premiu, in valoare de 5.000 Euro, urmareste imbunatatirea modului de percepere a particularitatilor culturale ale regiunii, contribuind la procesul integrarii europene. Si anul acesta, in cazul in care se vor inscrie in competitie mai mult de cinci artisti romani, va avea loc o preselectie locala si in Romania.

Henkel CEE ofera si la aceasta editie “Premiul pentru Tineri Artisti”, in valoarea de 1,500 Euro, acordat participantilor la programul cultural “Artists-in-residence” derulat de organizatia KulturKontakt Austria.
Editia de anul acesta a Premiului Henkel CEE pentru Arta este dedicata fotografiei artistice. Castigatorul va fi ales de un juriu international si va primi 5,000 Euro. Pe langa acest premiu, castigatorul va mai beneficia si de o expozitie in tara sa de origine precum si de o prezentare la Viena a lucrarilor sale, alaturi de cele ale celorlalti finalisti. KulturKontakt Austria este si anul acesta partenerul companiei Henkel CEE in acest proiect. Aceasta asociatie culturala coordoneaza proiecte artistice de peste zece ani si sponsorizeaza anual un program de rezidenta pentru artisti din Europa Centrala si de Sud-Est.
Atat castigatorii Premiului Henkel pentru Arta cat si ai Premiului pentru Tineri Artisti vor fi selectati in toamna de un juriu international de experti in arta care se vor intalni la Viena.
In 2005, Premiul Henkel pentru Arta a fost dedicat desenului contemporan. In urma unei selectii realizate de un juriu local, Romania a intrat in finala de la Viena cu cinci dintre cei mai importanti tineri artisti romani: Matei Branea, Care?Cutare, Gili Mocanu, Ciprian Muresan si Sorin Tara.
Dupa succesul de anul trecut, si in 2006 premiul urmareste o implicare mai activa pe plan regional, prin organizarea unei preselectii locale in tarile cu mai mult de cinci concurenti inscrisi in competitie. In acest caz, un juriu alcatuit din personalitati importante ale mediului artistic local si un reprezentant al companiei Henkel Romania va alege in luna iulie cinci lucrari care vor intra in procesul final de selectie de la Viena. Stabilirea procesului decizional si la nivel local urmareste cresterea interesului pentru acest premiu precum si o mai buna cunoastere a artistilor si a lucrarilor acestora in randul publicului larg.
In cazul in care sunt numai cinci inscrieri in competitie, lucrarile vor fi transmise direct la Viena, unde va avea loc selectia finala.
Pentru inscrierea in concursul “Premiul Henkel CEE pentru Arta” sunt necesare urmatoarele materiale:
-Curriculum vitae si documente care sa ateste dezvoltarea profesionala artistului (in lb engleza sau germana)
-Lucrari (fotografii originale sau reproduceri, dimensiune maxima A3, nu se accepta diapozitive/slide-uri sau spoturi)
-Fotografiile nu trebuie sa fie anterioare anului 2000
-Competitia este deschisa artistilor din urmatoarele tari: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bielorusia, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Georgia, Ungaria, Kazakstan, Kyrgyzstan, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Mongolia, Polonia, Romania, Rusia, Serbia si Muntenegru, Slovacia, Slovenia, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina si Uzbekistan.

Henkel CEE nu isi asuma responsabilitatea pentru pierderea sau deteriorarea lucrarilor inscrise. Juriul va selecta finalistii si castigatorul premiului pe baza lucrarilor inscrise in concurs.
Lucrarile create de cei cinci finalisti nominalizati vor fi expuse publicului in cadrul unei expozitii organizate la Viena in luna noiembrie 2006. Artistii vor fi rugati sa trimita fotografii suplimentare pentru aceasta expozitie. Compania va suporta costuri de transport de aproximativ 150 Euro.

Lucrarile inscrise de artisti in concurs vor fi returnate dupa deliberarea juriului sau dupa expozitie. Nu se percepe taxa de participare la concurs.

Inscrierile pentru premiul Henkel pentru Arta, editia 2006 se vor depune pana cel tarziu 23 iunie 2006 (data postei) la urmatoarea adresa:
PLEON GRAFFITI
Pt Premiul Henkel pentru Arta
Str. Dr. Nicolae Turnescu nr. 1A
Bucuresti

Pentru mai multe informatii, va rugam contactati Pleon Graffiti, Roxana Poede, tel: 021 – 316 02 00/ fax: 021 – 316 02 07/12, email: roxana.poede@pleon.ro

Despre Graffiti BBDO

“Henkel - A Brand like a Friend”. Henkel este lider cu marci si tehnologii care fac viata oamenilor mai usoara, mai buna si mai frumoasa. Grupul Henkel activeaza pe urmatoarele domenii strategice: “Detergenti si produse pentru ingrijirea locuintei”, “Cosmetice / Produse de Toaleta”, “Adezivi comerciali si professionali” si “Tehnologii”. In 2005, Grupul Henkel a inregistrat vanzari de 11.974 milioane Euro. Grupul Henkel are peste 50,000 angajati in intreaga lume. Oameni din peste 125 de tari au incredere in marcile si tehnologiile Henkel.
Roxana Poede, Pleon Graffiti
roxana.poede@pleon.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/graffiti-bbdo/incep-inscrierile-pentru-a-cincea-editie-a-premiului-henkel-cee-pentru-arta-editie-dedicata-fotografiei-artistice