Scandia Romana se implica in recuperarea ambalajelor si a deseurilor

BUCURESTI - 7 aprilie 2005

Comunicat tip General in Industrie

Compania Scandia Romana, lider pe piata romaneasca de conserve de carne, producator al cunoscutelor marci pate Sibiu, pate Poiana, pate Bucegi, a facut recent primii pasi intr-un program mai amplu de responsabilizare sociala, afiliindu-se la societatea EcoRom, structura de recuperare a ambalajelor.

Scandia Romana se implica in recuperarea ambalajelor si a deseurilor

In cele mai multe cazuri, in prezent in Romania, ambalajele produselor livrate de o companie producatoare pe piata (tabla rezultata in urma consumarii unei conserve de pate, eticheta ambalajului, folia de ambalare a baxurilor etc) sfarsesc prin a ajunge in natura, in lipsa unei gestionari organizate. Astfel, se transforma intr-un pericol pentru mediu si pentru sanatatea oamenilor.

“Punctul Verde” este un sistem international implementat in Romania de Eco-Rom Ambalaje, prin care agentii economici care au obligatii de valorificare si reciclare a deseurilor de ambalaje pot transfera, prin contract, responsabilitatea valorificarii acestora catre organizatia Eco-Rom Ambalaje, care la randul sau incheie parteneriate cu firme specializate in reciclare, autoritati locale, firme de salubrizare si transport. Existenta unui sistem credibil, transparent si eficient de gestionare a deseurilor din ambalaje este o conditie obligatorie pentru aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.

Incepand din aceasta luna, toate produsele din portofoliul companiei Scandia Romana vor avea inserat pe etichete marca “Punctul verde”, care garanteaza consumatorilor ca ambalajele produselor vor fi reciclate prin intermediul unor agenti autorizati.

“Aceasta initiativa a Scandia Romana reprezinta o etapa fireasca in demersurile companiei de a-si alinia activitatea si produsele la standardele Uniunii Europene, si de implicare intr-un program mai amplu de responsabilizare sociala”, a declarat Sorin Bozdog, Director Comercial Scandia Romana.

Despre Graffiti BBDO


Compania Scandia Romana este lider national in productia de conserve de carne, acestea fiind impartite in 3 categorii: pateuri (pate Poiana, Pate Sibiu, Pate Bucegi, Pate Sibiel), conserve de carne (Carne Sibiu, Carne Bucegi etc) si mancaruri (ciorba de burta, costita cu fasole, carnaciori cu fasole, gulas de vita, de porc, sarmale etc). Alte marci sub care se vand produsele fabricii sunt Aro, Clever, Nr 1, Sarto, Carpati, CBA, La Grande Famiglia. Aceste marci apartin diverselor retele internationale de magazine care au investit in Romania.

Roxana Poede, Graffiti BBDo, tel: 021 221 02 00, roxana_poede@graffiti.bbdo.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/graffiti-bbdo/scandia-romana-se-implica-in-recuperarea-ambalajelor-si-a-deseurilor