Grapefruit premiată cu argint la singura competiție internațională specializată pe design de ambalaj

BUCURESTI - 12 noiembrie 2007

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Agenția de branding Grapefruit a câștigat la sfârșitul lunii octombrie 2007 premiul Silver Pentawards pentru designul de ambalaj al produselor Transavia în cadrul competiției Pentawards 2007. Distincția a fost singurul premiu oferit în cadrul categoriei Food: Fish, Meat and Poultry de către juriul Pentawards, format din specialiști internaționali în design de ambalaj din agenții de design și companii precum Colgate-Palmolive sau Danone.

Grapefruit premiată cu argint la singura competiție internațională specializată pe design de ambalaj

Noua identitate a brandului Trasavia, ce a inclus designul de ambalaj, a fost lansată în iunie 2006, Grapefruit redefinind brandul corporatist ca fiind unul eficient, energic şi caracterizat de un autentic spirit transilvănean. Designul ambalajului, realizat în colaborare cu reputatul fotograf Răzvan Voiculescu, a asigurat o foarte bună diferențiere a produselor la raft și a determinat o creștere importantă a notorietății firmei în piață.

„Ne bucură foarte mult recunoașterea internațională a muncii noastre, mai ales că vine de la singura competiție specializată în packaging design. La Grapefruit credem foarte mult în designul unor soluții care să asigure o diferențiere puternică în piață, pentru a asigura succesul comercial al brandurilor clienților noștri. Un produs devine un brand puternic și viabil doar în momentul în care are și spune o poveste altfel decat toți ceilalți” declară Marius Ursache, Chief Creative Officer al agenției.

Mai mult, pentru proiectul de rebranding Transavia, Grapefruit a primit premiul „Merit” în competiţia internaţională ReBrand 100® Award 2007 precum și o nominalizare la Identity: Best of the Best 2007.

Despre Pentawards
Pentawards este prima și singura competiţie desfășurată la nivel mondial, care este destinată exclusiv designului de ambalaj.

Despre Transavia
Înființată în 1991 la Alba Iulia, Transavia este în prezent unul dintre cei mai importanţi producători de carne de pasăre din România, realizând peste 85 de tone de carne zilnic care sunt distribuite în principalele lanțuri de retail din România.

Despre Grapefruit

Despre Grapefruit
Grapefruit este o agenţie românească de branding, cu birouri în Iaşi şi Bucureşti. Portofoliul Grapefruit include peste 100 de clienţi din 13 ţări, pe patru continente, printre care se numără Antibiotice, Pfizer, Dacia, Vodafone, Banca Transilvania, OTP Bank, British Council. Grapefruit este cea mai premiată agenţie românească de branding, cu nominalizări şi premii câştigate la Rebrand 100 (SUA), Identity: Best of the Best 2007 (Rusia) și Pentawards (Franța).

Stefan Liute
Strategy Director
whatsnew@grapefruit.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/grapefruit/grapefruit-premiata-cu-argint-la-singura-competitie-internationala-specializata-pe-design-de-ambalaj