Asociatia Green Revolution, Sistemul Coca-Cola Romania si BILLA Romania au lansat proiectul “Stare de bine”

BUCURESTI - 6 octombrie 2014

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Sanatate, CSR

Live site

Asociatia Green Revolution, in parteneriat cu Sistemul Coca-Cola Romania si Billa au lansat vineri, 03 octombrie, proiectul "Stare de bine", care isi propune sa promoveze un stil de viata sanatos in randul tinerilor. In cadrul acestui proiect, elevii cu varste intre 12 si 14 ani, vor afla ce inseamna o alimentatie sanatoasa si echilibrata si vor invata despre importanta activitatii fizice in programul zilnic.

Asociatia Green Revolution, Sistemul Coca-Cola Romania si BILLA Romania au lansat proiectul “Stare de bine”
 „Cu totii ne dorim sa traim intr-o societate cu persoane sanatoase fizic si mental. In acest sens, adoptarea unui stil de viata sanatos devine un punct cheie al generatiei actuale de elevi, care tinde sa se ghideze mai mult dupa informatiile primite de la familie sau de la scoala. Prin proiectul “Stare de bine” ne dorim ca generatiile viitoare sa inteleaga importanta adoptarii uni stil de viata sanatos si echilibat, in care atat alimentatia, cat si miscarea fizica sunt corect intelese 

a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Peste 100 de elevi de la Scoala Gimnaziala Sf. Nicolae si Scoala Gimnaziala Tudor Arghezi au invatat care sunt beneficiile unui stil de viata sanatos si, sub indrumarea unor specialisti in bucatarie, nutritie si sport, s-au implicat in activitati distractive de gatit, in activitati sportive si au primit sfaturi despre cum sa adopte o nutritie echilibrata.

 “Prin acest proiect ne propunem sa indrumam tinerii sa adopte o dieta variata si echilibrata si sa dedice timp activitatilor fizice.  Credem ca marile schimbari pornesc de la initiative de acest gen, si suntem convinsi ca prin acest parteneriat putem educa tinerii sa aleaga alimentatia si activitatile fizice potrivite stilului lor de viata. In plus, proiectul "Stare de bine" este o oportunitate de a demonstra, impreuna cu partenerii nostri de afaceri, responsabilitate si implicare in teme de interes pentru comunitatile in care ne desfasuram activitatea”, a declarat Jovan Radosavljevic, Director Comercial Coca-Cola HBC Romania.

Sanatatea este cea mai importanta parte din viata noastra si cu totii stim ca este strans legata de ce si cum mancam. Astfel, este necesar sa acordam o atentie sporita produselor sanatoase si naturale, dar si sa adoptam un stil de viata echilibrat, inca din copilarie. Insa, un stil de viata sanatos presupune nu numai o alimentatie sanatoasa, dar si o activitate fizica potrivita varstei. 

Prin aceasta initiativa speram sa aducem un aport important in educatia copiilor si sa le oferim inca de la varste fragede motive intemeiate pentru care sa aleaga o viata sanatoasa si sa incline catre sport si activitari in aer liber, a declarat Sorana Georgia, Director General BILLA Romania.

In Romania, conform datelor de la Institutul National de Sanatate Publica, in ultimii 10 ani, numarul de cazuri de obezitate in randul elevilor s-a dublat din cauza lipsei de educatie alimentara si a adoptarii obiceiurilor alimentare proaste. Un alt raport arata ca 60% dintre copiii si adolescentii din tara noastra nu au un aport adecvat zilnic de fructe si legume. In acest context, proiectul are ca tinta educarea elevilor sa adopte un stil de viata sanatos, dar si cresterea constientizarii si oferirea de suport pentru autoritatile din Romania. Mesajul va fi transmis si catre parinti si profesori, dorind astfel sa le crestem interesul pentru o alegere mai buna a alimentelor si constientizarea importantei acestora, precum si a unei activitati fizice adecvate aportului de calorii.

Proiectul “Stare de bine” va cuprinde in program 10 scoli din Bucuresti si vor fi organizate 5 evenimente in perioada 03 octombrie – 14 noiembrie, la care vor avea acces peste 1.000 de copii.

Despre Asociatia Green Revolution

Green Revolution, fondata in martie 2009, este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde. GreenRevolution dezvolta proiecte variate, care promoveaza si sprijina: educatia ecologica si respectul fata de mediul inconjurator, colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat.