BikeFest 2014, cel mai mare eveniment dedicat biciclistilor urbani, 13 – 14 septembrie

BUCURESTI - 25 august 2014

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Sanatate, Sport

Live site

Asociatia Green Revolution, in parteneriat cu Raiffeisen Bank, va invita la cea de-a patra editie a BikeFest, cel mai mare eveniment dedicat biciclistilor urbani, organizat pe 13 si 14 septembrie, in parcul Izvor din Capitala.

„BikeFest” este organizat in scopul consolidarii comunitatii de biciclisti si promovarii bicicletei ca mijloc de transport alternativ. Astfel, timp de doua zile, toate activitatile din cadrul BikeFest, desfasurate in parcul Izvor, vor fi o declaratie puternica prin care sarbatorim Biciclistul Urban, ca viitor locuitor al Bucurestiului.

BikeFest 2014, cel mai mare eveniment dedicat biciclistilor urbani,  13 – 14 septembrie
  „In 2009 am inceput sa investim in proiectul I’Velo pentru ca eram convinsi ca Bucurestiul are nevoie de o schimbare de mentalitate in ceea ce priveste transportul urban. De atunci sarbatorim, in fiecare toamna, impreuna cu voi mersul pe bicicleta. Vino si tu alaturi de prietenii tai la Bike Fest 2014 si sustine transportul sustenabil!” 

a declarat Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice Raiffeisen Bank

BikeFest inseamna distractie, adrenalina, energie, timp frumos petrecut alaturi de cei dragi. Pregatim cele mai fun competitii, un Pentathlon cu 5 probe noi, care iti vor testa rezistenta si forta, dar si activitati de relaxare, super concerte si multe, multe premii.

BikeFest 2014 vine cu multe noutati, activitati cu si despre biciclete, dedicate tuturor iubitorilor acestui sport, iar I’Velo Pentathlon va deschide evenimentul cu un concept total nou, cu 5 probe inedite si provocatoare, care vor pune la incercare toate abilitatile de biciclist urban si capacitatea de distractie.

“Ne bucuram sa organizam, impreuna cu alte asociatii sau ONG-uri, pentru al patrulea an consecutiv, un eveniment dedicat comunitatii de biciclisti, iar continuitatea lui nu face decat sa ne consolideze convingerea ca Biciclistul urban va fi viitorul locuitor al Bucurestiului. Am pregatit impreuna cu partenerii nostri un adevarat festival al biciclistului urban, cu activitati diverse, care se adreseze unui public variat, de la biciclisti amatori, la copii sau femei. Va asteptam in numar cat mai mare si anul acesta sa ne bucuram de o adevarata sarbatoare a biciclistilor si bicicletei “, a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

 BikeFest 2014 inseamna doua zile de:

I’Velo Pentathlon– este o competitie cu 5 probe noi, dedicata biciclistilor care vor sa-si demonstreze abilitatile de a face fata zilnic provocarilor din trafic. Anul acesta, Pentathlonul 2014 se va desfasura pe un traseu de 3 kilometri, in interiorul parcului Izvor si va include 5 probe noi, care vor transforma provocarile zilnice ca ocolirea gropilor din peisajul traficului bucurestean, urcarea scarilor cu bicicleta in spate, slalomul prin traficul supraaglomerat intr-o adevarata demonstratie de rezistenta si de adrenalina pe bicicleta in mediul urban. Inscrierile se fac pe www.bikefestromania.ro. Participarea este gratuita.

Tur ciclist caritabil - incepand cu ora 16:00 pedalam in numele unei cauze bune. In fiecare an, Asociatia noastra, Green Revolution, doneaza biciclete tinerilor sau copiilor care au mare nevoie. De data asta, avem nevoie de intreaa comunitate de biciclisti ca sa aducem zambete pe fetele unor copii neajutorati. Pentru fiecare 20 de biciclisti prezenti in tur vom dona o bicicleta unui copil care are nevoie de ea pentru a parcurge distante de cativa km intre scoala si casa.

Cel mai mare marathon de cycling si aerobicdin Romania, organizat de World Class Romania. 400 de biciclete si cei mai buni instructori de cycling si aerobic sunt pregatiti sa ofere o atmosfera plina de energie pe durata celor 6 ore de marathon. Inscrierile se fac pe www.worldclass.ro.

Doi pe bicicleta, cea mai amuzanta competitie dedicata cuplurilor, prietenilor sau familiei. Doi pe bicicleta inseamna distractie si energie pozitiva si aduce laolalta prieteni si membri ai familiei intr-un spatiu unic si distractiv.

Scoala de biciclete, powered by Nescafé - timp de doua zile, ii invatam pe incepatorii in ale mersului pe bicicleta cum sa pedaleze cu usurinta in trafic.

X-treme Bike - Freerider si Scoala de Pedalat aduc profesionistii sa fac demonstratii de cascadorie pe bicicleta si ii vor invata cateva trucuri pe doritori.

Femeia pe bicicleta – activitati care au in centrul lor fetele care pedaleaza zilnic. 12 fete bicicliste vor fi modele pentru o zi pentru "Chic BikeFest Calendar 2014" si vor fi protagonistele unei sedinte de make-up profesional, precum si a unei sedinte foto inainte de a aparea in calendar.

BikeFest Expoaduce cele mai importante magazine si cei mai cunoscuti producatori de biciclete cu super oferte la biciclete si accesorii.

Super concerte si stand-up comedy

Zone si competitii pentru copii. In cele doua zile ale evenimentului, copiilor le sunt dedicate o serie de activitati, la care pot participa pentru a invata lucruri noi, precum: pictura si desen, facepainting, workshop-uri, creatii handmade, reciclare creativa, modelaj, design textile.

Zona Picnic Urban – un moment de relaxare, la iarba verde, multe zambete si buna dispoztie, ingrediente potrivite pentru o zi minunata.

Pentru regulament si inscriere, accesati: 

http://bikefestromania.ro/inscrie-te/

BikeFest este un eveniment organizat in scopul consolidarii comunitatii de biciclisti si promovarii bicicletei ca mijloc de transport alternativ. Astfel, in cadrul celor doua zile de eveniment vor fi organizate activitati cu si despre biciclete, dedicate tuturor iubitorilor acestui sport.

BikeFest este un eveniment organizat de Asociatia Green Revolution in parteneriat cu Raiffeisen Bank.

Pentru informatii suplimentare:

Matei Geanina, Communication & PR Coordinator @ ASOCIATIA GREEN REVOLUTION

Mobil: 0728.051.780

Telefon: 021/310.63.97; Fax: 021/316.28 23

Adresa: str. Intrarea Valului, nr.1, sect.1, Bucuresti

Email: geanina.matei@greenrevolution

Mai multe detalii pe: www.bikefestromania.ro

Despre Asociatia Green Revolution

Despre Green Revolution :

Green Revolution, fondata in martie 2009, este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde. Green Revolution dezvolta proiecte variate, care promoveaza si sprijina: educatia ecologica si respectful fata de mediul inconjurator, colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/green-revolution/bikefest-2014-cel-mai-mare-eveniment-dedicat-biciclistilor-urbani-13-14-septembrie