StudentObike, alaturi de studenti pentru al patrulea an

BUCURESTI - 31 martie 2014

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Sanatate, CSR

Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank au deschis astazi, 31 martie, ora 10:00, pentru al patrulea an consecutiv, centrele StudentObike, singurul proiect de bike-sharing gratuit, destinat centrelor universitare.

350 de biciclete vor fi puse gratuit la dispozitia studentiilor din Bucuresti, din trei centre universitare: Politehnica-Rectorat, Politehnica-Regie si Complex Agronomie - Herastrau si alte patru centre din tara: Iasi, Brasov, Cluj si Ploiesti. Studentii vor putea inchiria biciclete, atat in campusul universitar, cat si in afara acestuia, de luni pana vineri, pe baza legitimatiei valabile de student si a unui act de identitate.

Ca noutati ale sezonului 2014, studentObike ofera tuturor studentilor posibilitatea de a inchiria biciclete, indiferent de universitatea pe care o frecventeaza, extinderea proiectului in orasul Ploiesti, mutarea centrului din ASE – Piata Romana in Complexul Agronomie si o flota noua de biciclete, usor de utilizat, pregatite sa ofere experiente placute iubitorilor de pedalat.

,,Programul StudentObike  promoveaza folosirea bicicletei ca mijloc de transport alternativ in randul studentilor. Suntem prezenti in cele mai mari centre universitare din tara, pe axa principala de transport pentru studenti, pentru ca ne dorim  sa construim un comportament responsabil fata de mediu si un stil de viata sanatos pentru tineri. Avem convingerea ca prin acest proiect contribuim la dezvoltarea comunitatilor si ne bucuram sa vedem ca numarul utilizatorilor StudentObike este mai mare in fiecare an”, a declarat Corina Vasile, Director, Directia Comunicare si Relatii Publice, Raiffeisen Bank.

"Asteptam studentii bucuresteni sa inceapa primavara in forta si cu multa energie. Bicicletele StudentObike sunt pregatite sa-i poarte pe studenti de la cursuri, la biblioteca sau locuri de relaxare si speram ca numarul lor sa  fie in crestere si anul acesta”, a declarat Raluca Fiser, presedinte Asociatia Green Revolution.

Despre StudentObike:

StudentObike este primul proiect national de inchiriere gratuita de biciclete destinat studentilor din sapte centre universitare, aflate in Bucuresti (trei centre), Brasov, Cluj-Napoca, Iasi si, incepand cu anul acesta, si in Ploiesti.

In tara, centrele StudentObike se vor deschide dupa cum urmeaza: 7 aprilie – Iasi – Facultatea de Constructii, 10 aprilie Cluj –Complexul Hasdeu, 11 aprilie – Brasov – Complexul Memorandului si 15 aprilie – Ploiesti  - Facultatea Petrol si Gaze.

In cei 3 ani de functionare, programul  « StudentObike » a reusit sa scoata peste 60.000 de studenti la pedalat.

StudentObike este implementat in campusurile universitatilor partenere: Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterina, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca si Universitatea Tehnica din Iasi si Universitatea Petrol si Gaze din Ploiesti.

Centrele StudentObike pun gratuit la dispozitia studentilor 350 de biciclete: 160 de biciclete in Bucuresti, 40 in Brasov, 40 in Cluj-Napoca si 60 de biciclete in Iasi, 50 la Ploiesti.

Proiectul StudentObike se desfasoara in parteneriat cu Primaria Generala a Capitalei, Primaria Municipiului Brasov, Primaria Municipiului Cluj-Napoca, Primaria Municipiului Iasi, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterina, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca si Universitatea Tehnica din Iasi.

Despre Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank este o banca universala de top pe piata romaneasca, oferind o gama completa de produse si servicii de calitate superioara persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari, prin multiple canale de distributie: unitati bancare, retele de ATM si EPOS, phone-banking (Raiffeisen Direct), mobile banking (Raiffeisen Smart Mobile) si internet banking (Raiffeisen Online). Raiffeisen Bank are o retea de peste 540 agentii in toata tara care deservesc aproximativ 2 milioane clienti, dintre care 100.000 de IMM-uri si 6.800 corporatii mari si medii.

Despre Green Revolution:

Green Revolution, fondata in martie 2009, este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde. Green Revolution dezvolta proiecte variate, care promoveaza si sprijina: educatia ecologica si respectful fata de mediul inconjurator, colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat.

Pentru informatii suplimentare:

Matei Geanina, Communication & PR Coordinator @ ASOCIATIA GREEN REVOLUTION

Mobil: 0728.051.780

Telefon: 021/310.63.97; Fax: 021/316.28 23

Adresa: str Intrarea Valului, nr 2, sector 1, Bucuresti

Email: geanina.matei@greenrevolution

Mai multe detalii pe: www.greenrevolution.ro

Despre Asociatia Green Revolution

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/green-revolution/studentobike-alaturi-de-studenti-pentru-al-patrulea-an