Bentonita Sodică: Material Ideal pentru Hidroizolare Fundații de Piscine, Rigole, Rezervoare

BUCURESTI - 26 mai 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Constructii, Industrie, HoReCa

Bentonita sodică este o rocă argiloasă, moale, fiabilă și unsuroasă la pipăit. Este formată din alterarea cenușilor vulcanice, având un conținut mare de minerale, din grupa montmorillonitului. Culoarea variază în funcție de pigmenții naturali pe care îi conține: alb, alb-cenușiu, cu nuanțe de roz, crem.

Bentonita Sodică: Material Ideal pentru Hidroizolații pentru Piscine, Rigole, Împământări

Bentonita Sodică: Material Ideal pentru Hidroizolații pentru Piscine, Rigole, Împământări

 Volumul bentonitei hidratate este de 12 până la 15 ori mai mare față de volumul produsului inițial – fiind ideală în aplicații de hidroizolare în sol, prin gonflarea în interstițiile solului cu care este amestecată, formând o barieră cu permeabilitate redusă. 

GritSablare

Proprietățile deosebite ale bentonitei fac din acest material un adjuvant deosebit de util în multiple ramuri industriale, remarcându-se printr-un număr mare de aplicații: liant în amestecurile de formare pentru piese turnate • prepararea fluidelor de foraj • rafinare petrol • hidroizolant în construcţii • material auxiliar de umplutură în industria materialelor de construcţii • ameliorarea prizelor de legare la pământ a instalațiilor electrice • plastifiant şi liant în ceramică • agent antideponent şi îngroşare pentru vopsele și lacuri • pentru decolorarea uleiurilor vegetale • agent de limpezire şi filtrare în industria vinului.

Fundații de piscine , rigole

Bentonita Sodică este caracterizată printr-o capacitate de adsorbție ridicată, superioară față de alte bentonite de pe piață – poate absorbi o cantitate de apă de până la 16 ori mai mare față de masa produsului, iar după saturarea completă cu apă, volumul bentonitei hidratate este de 12 până la 15 ori mai mare față de volumul produsului inițial – fiind ideală în aplicații de hidroizolare în sol, prin gonflarea în interstițiile solului cu care este amestecată, formând o barieră cu permeabilitate redusă. Capacitatea de gonflare este maximizată datorită dimensiunii reduse a particulelor de bentonită care se umflă și etanșează chiar și cele mai mici goluri de aer din sol. Astfel, un mix de bentonită și sol formează o barieră durabilă pentru un timp îndelungat.

Impermeabilizare lucrări hidrotehnice

Folosită pentru impermeabilizarea rezervoarelor îngropate, tunelurilor, canalelor, rigolelor și protecția pânzelor freatice, precum și pentru bararea viiturilor de apă, în diferite amestecuri cu ciment și nisip.

Îmbunătățirea prizelor pentru pământ

Datorită proprietăților tixotropice și a proprietăților hidroizolatoare, bentonita este folosită pentru îmbunătățirea prizelor pentru pământ.

În prezent, există mai multe tipuri de bentonită sodică disponibile pe piața din România, care sunt folosite cu succes pentru cele mai multe dintre aceste aplicații, mai exact: Bentonita Sodică PREMIUM, origine Argentina și Bentonita Sodică SUPER-BOND, origine India, ambele puse la dispoziție de către GritSablare, lider național în comercializarea de materiale industriale de sablare, debitare cu jet de apă și materiale pentru turnătorii și foraje. GritSablare are ca obiectiv creșterea și dezvoltarea de relații de afaceri de durată și avantajoase pentru toate părțile implicate cu clienții săi, oferind produse de calitate superioară, la cel mai optim raport calitate-preț.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/gritsablare/bentonita-sodica-material-ideal-pentru-hidroizolare-fundatii-de-piscine-rigole-rezervoare