Programul SAMTID continuă în alte 5 judeţe!

BUCURESTI - 21 februarie 2006

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Beneficiarii acestui program SAMTID sunt autorităţile locale din orasele mici şi mijlocii, reunite în asociaţii care încredinţează unui operator regional licenţiat realizarea serviciilor, pe baza unui contract de concesiune. Faza pilot va cuprinde astfel de asociaţii, din regiuni de dezvoltare diferite, selectate în urma unei licitaţii deschise de proiecte.

Anul trecut s-a derulat prima fază a proiectului Phare 'Întărirea instituţională pentru susţinerea implementării fazei pilot a programului SAMTID”, parte componentă a Programului SAMTID. În prima fază a proiectului au fost incluse 6 judeţe: Alba, Botoşani, Călăraşi, Cluj, Sălaj şi Hunedoara, iar în partea a doua a proiectului vor fi acoperite alte 5 judeţe: Prahova, Arad, Mureş, Maramureş, Suceava.

La sfârşitul anului trecut au fost vizitate toate noile judeţe în vederea demarării activităţilor proiectului. Avantajul noilor Companii Regionale de Exploatare a Apei este că aceasta vor beneficia de experienţa companiilor implicate în prima fază, de modul în care a funcţionat programul SAMTID acolo, care au fost problemele întâmpinate şi cum au fost soluţionate acestea.

În plus, echipa proiectului a tras o serie de concluzii după implementarea proiectului în primele 6 judeţe şi va încerca ca în faza a doua să evite acele probleme cu care s-au confruntat pe parcursul implementării primei faze. În paralel cu asistenţa acordată noilor judeţe, echipa proiectului va continua să sprijine şi vechile companii în eforturile pe care acestea le depun pentru formarea, organizarea şi funcţionarea operatorului regional licenţiat.

Despre Group of Independent Experts

Pentru mai multe informaţii privind acest proiect vă rugăm să vizitaţi pagina web: www.gieltd.com/projects
Phone: + 40 (0) 21 318 77 72
Fax: + 40 (0) 21 318 77 73