Business Angels din CEE au un loc nou de intalnire: in Romania, la Invest in Moonicorns

Timisoara - 16 noiembrie 2023

Comunicat tip General in Afaceri, Educatie / Cultura, Tehnologie, Internet, Energie

Live site

Ecosistemul de venture este in plină dezvoltare in România si CEE oferind multe oportunitatii; cheia este să înțelegem cum, cand, si cu cine să le folosim.
Una dintre provocările semnificative cu care se confruntă regiunea CEE și Europa în general (inclusiv România), este problema fragmentării. Regiunea cuprinde numeroase țări, mai multe hub-uri și diverși investitori locali.

Moonicorns

Moonicorns

Growceanu Angel Investment, platforma pentru investitii pentru business angels, a găzduit prima ediție a Invest in Moonicorns, un eveniment de două zile dedicat investitorilor angel din Europa Centrală și de Est (CEE). Evenimentul a avut loc la centrul cultural Faber din Timișoara, România, pe 27 și 28 octombrie 2023. Au fost prezenti speakeri din șapte orașe de pe tot globul, inclusiv Seattle, Londra, Paris și Riga. Mai mult de 80% dintre participanti sunt investitori in diferite clase de active: bursa, tech start-ups, cryptomonede, arta si imobiliare.


Prima zi a evenimentului a fost o zi cu conținut relevant. Miruna Girtu, Venture Partner la Syndicate Room și tutore la Saïd Business School de la Universitatea Oxford, a deschis conferința cu o prezentare despre angel investing inspirata din lecțiile învățate de la peste 100 de super angel investors. Apoi, participanții, unii deja investitori in startup-uri altii care iau în considerare acest instrument investitional, au primit motivatie si educatie pentru o mai buna performanta a portofoliului de investitii.


Primul panel a analizat diversificarea portofoliului pe diferite clase de active în funcție de risc. Acest lucru a oferit clasei de active pentru startup din stadiul incipient o poziționare clară în portofoliul unei persoane cu o avere neta de minimum 1 milion Euro. Apoi, conferința a continuat cu o serie de paneluri si fireside chats care au urmarit toate etapele unei investiții intr-un startup: găsirea de startup-uri bune, evaluarea acestora și luarea unor decizii corecte de investiție, sensul „câștigului” în acest context și cum să ajungi acolo. Tema sprijinului din partea autorităților regionale și naționale a fost urmată de câteva povești minunate de succes de la investitori și fondatori: două exemple de startup-uri de succes care continuă să crească (Bright Spaces și Rayscape), precum și un exemplu de exit de succes (achiziția SmartBill de către Visma).


Printre invitati s-au numarat Nina Dremelj - angel investor, membru in board-ul European Business Angels Network si Presedinte al Business Angels Slovenia, Philippe Gluntz- angel investor, Presedinte de onoare al Business Angels Europe si fondator al France Angels si John Sechrest - angel investor si fondator al Seattle. Acestia au fost impresionati de conceptul evenimentului, numarul si calitatea participantilor si de energia buna pe care au gasit-o in Timisoara, Capitala Cultural Europeana in 2023.


A doua zi a fost dedicată experiențelor, participanții au vizitat expoziția Surse romanesti si perspective universale a lui Constantin Brâncuși de la Muzeul de Artă Timișoara, au vizitat centrul istoric al Timisoarei si au descoperit expoziția de design industrial: Semnale de bord, de la centrul cultural Faber.


„Suntem dornici să consolidăm relațiile dintre investitorii din regiunea nostra, Europa Centrala si de Est, să finanțăm in continuare fondatori cu idei briliante, și să avem un ecosistem mai prosper. Vedem multă fragmentare în Europa, inclusiv in Romania, în ceea ce privește investitorii si investițiile în companii tech tinere. Scopul nostru este să conectăm oamenii și să mobilizăm impreuna mai multe resurse, insemnand bani, expertiza profesionala si conexiuni. In prezent, consideram ca Growceanu este cea mai profesionista platforma pentru angel investing. a declarat Ciprian Man, co-fondator Growceanu.


Ce considera despre eveniment Alexandru Agatinei, CEO How to Web „Business angels sunt esențiali pentru succesul startup-urilor, și o astfel de adunare de mari business angels este cheia pentru cresterea numarului de tranzacții din regiune.

Perseverenta și rezilienta pe care le are regiunea sunt fundamentale pentru succesul fondatorilor cu experiență în ADN-ul (est) european - acești fondatori vor apărea ca constructori ai companiilor din viitor, iar susținătorii lor vor participa la acest succes”


Ce considera despre eveniment Ileana Glodeanu, Avocat Partener M&A la WolfTheiss ‘’Evenimentul a oferit o platformă excelentă pentru crearea de conexiuni și schimbul de cunoștințe între jucători cheie relevanți, un instrument foarte bun pentru a spori spiritul investitional și comunicarea între investitori, start-up-uri și toți ceilalți profesioniști.

Mare mulțumire echipei care a reușit să creeze o primă ediție atât de grozavă a Invest in Moonicorns. Stacheta a fost pusă foarte sus la această ediție inaugurală, vă doresc multe altele grozave!”


—-----

Growceanu este o platformă de investiții fondată în 2018. Prin intermediul Growceanu au fost facilitate investiții în companiile Bright Spaces, Rayscape, EmailTree AI, Kinderpedia, Sitter, Milluu, Oncochain, Metabeta, Telios, Upgrade Academy, Sypher, Streams Live, Ulpia, The Data Analysis Bureau, Artivive, Codewell, Medinav, Licenseware, Aqurate. Platforma Growceanu vizează în special start-up-uri din domeniile PropTech, EdTech, SmartCity, Enterprise, Marketplaces, FinTech și MedTech, bazate pe abordări din zonele tehnologice: Artificial Intelligence, SaaS, Data Science, Digital Mapping, IoT.


Despre Growceanu Angel Investment

„Suntem dornici să consolidăm relațiile dintre investitorii din regiunea nostra, Europa Centrala si de Est, să finanțăm in continuare fondatori cu idei briliante, și să avem un ecosistem mai prosper. Vedem multă fragmentare în Europa, inclusiv in Romania, în ceea ce privește investitorii si investițiile în companii tech tinere. Scopul nostru este să conectăm oamenii și să mobilizăm impreuna mai multe resurse, insemnand bani, expertiza profesionala si conexiuni. In prezent, consideram ca Growceanu este cea mai profesionista platforma pentru angel investing din Romania” a declarat Ciprian Man, co-fondator Growceanu.

Taguri: growceanumoonicorns
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/growceanu-angel-investment/business-angels-din-cee-au-un-loc-nou-de-intalnire-in-romania-la-invest-in-moonicorns