Câştigătorii ACTziune pe scenă - Trupa de teatru ArtEveryWhere va pleca la Amsterdam!

BUCURESTI - 6 iulie 2011

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Replicile de teatru rostite în Bucureşti de trupa ArtEveryWhere vor răsuna şi la Amsterdam! Cei cinci tineri au fost aleşi câştigători ai concursului ACTziune pe scenă!, organizat în cadrul proiectului Atelier 4 al GRSPSociety (Societatea Globală a Studenţilor şi Tinerilor Profesionişti Români), după ce în faţa juriului au prezentat piesa “Implică-te!”, în data de 2 iulie, în sala Amfiteatru a Casei de Cultură a Studenţilor.

Castigatorii - Trupa ArtEveryWhere

Replicile de teatru rostite în Bucureşti de trupa ArtEveryWhere vor răsuna şi la Amsterdam! Cei cinci tineri au fost aleşi câştigători ai concursului ACTziune pe scenă!, organizat în cadrul proiectului Atelier 4 al  GRSPSociety (Societatea Globală a Studenţilor şi Tinerilor Profesionişti Români), după ce în faţa juriului au prezentat piesa “Implică-te!”, în data de 2 iulie, în sala Amfiteatru a Casei de Cultură a Studenţilor.

Sâmbătă, 2 iulie 2011, 6 trupe de teatru alcătuite din 32 de tineri de liceu şi facultate au jucat în faţa unui public de aproximativ 50 de persoane şi în faţa juriului, alcătuit din Marius Zarafescu din partea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Vlad Zamfirescu, actor la Teatrul Bulandra, Iulia Popovici din partea Observatorului Cultural şi Arina Răileanu, parte a echipei Atelier 4. Veniţi din Bucureşti, Constanţa, Iaşi şi Drobeta Turnu Severin, participanţii şi-au reflectat prin creaţii dramatice viziunile diverse asupra a ceea ce înseamnă implicarea civică, tema acestui concurs.

Ionela Grigore, manager al proiectului, explică raţiunea acestei provocări: “Atelier 4 a fost gândit cu rolul de a ajuta tinerii artişti să se afirme, dar totdată considerăm, eu şi colegii mei de la Atelier 4, că arta poate fi şi un bun mijloc de a susţine idei civice. Pentru 2011 am ales ca temă exact implicarea civică pentru că acest an este Anul European al Voluntariatului. Am fost încântaţi să vedem entuziasmul cu care am primit răspunsuri din partea participanţilor şi diversitatea viziunilor. ”

Actorul Vlad Zamfirescu s-a declarat plăcut impresionat de interpretarea participanţilor: “faptul că fac şi altceva mi se pare meritoriu. Îi admir foarte tare şi mi se pare că sunt nişte copii foarte talentaţi.” Marius Zarafescu a fost plăcut impresionat de proiect: “În vremurile acestea confuze, iniţiativa dumneavoastră este de salutat. Am văzut în cele şase trupe şi talent, potenţial, tineri care ar putea chiar să apuce pe calea actoriei.” Timp de 6 ore, juriul a notat trupe ce au abordat diferite stiluri de teatru, de la pantomimă la teatru forum. Cele mai des abordate probleme legate de implicarea civică ilustrate au fost  lipsa de iniţiativă şi indiferenţa faţă de comunitate, corupţia şi lipsa de respect pentru natură.

Câştigătorii, veniţi din Bucureşti, au jucat pe scenă timp de 45 de minute. Coordonatorul trupei, Dorin Eugen Ionescu, a fost incântat de rezultat şi a spus că va continua să coordoneze trupa ArtEveryWhere, care s-a format special pentru acest concurs. Cei cinci vor juca la Amsterdam, în cadrul Conferinţei Anuale GRSPSociety 2011 - Proiect România 2020. Pentru că ne pasă. Rolul implicării civice în dezvoltarea României.

Alte două premii au mai fost acordate: Premiul special pentru trupa A.R.T. Fusion, cu piesa Reţeta succesului şi Premiul de interpretare, pentru SO Trupa, care a prezentat Micul Prinţ.

În anul 2010, Atelier 4 a organizat un vernisaj de pictură în urma unui concurs cu tema “Interpretarea Modernă a Tradiţiilor Româneşti”. Expoziţia a avut loc la Palatul Parlamentului, în cadrul celei de-a treia Conferinţe Anuale GRSPSociety din noiembrie 2010.

GRSPSociety este o organizaţie non-guvernamentală, independentă şi neafiliată politic, având peste 1300 de membri în peste 20 de ţări. Îşi propune să consolideze comunităţile de tineri români din străinătate prin dezvoltarea unei reţele internaţionale de organizaţii şi indivizi interesaţi să contribuie la modernizarea şi dezvoltarea României prin implicare civică şi profesionalism. Viziunea organizaţiei este o Românie democratică, europeană, conectată la mediul internaţional, competitivă şi justă, care să ofere oportunităţi egale de afirmare tuturor cetăţenilor ei indiferent de localizare, o Românie care să fie un jucător activ şi să aducă o valoare adăugată veritabilă pe scena internaţională.

Persoane de contact:

Ionela Grigore – Manager de proiect Atelier 4

E-mail:  ionela.grigore@grspsociety.org;

Telefon : 0751 021 901

Alexandra Gruian – Asistent manager

E-mail: alexandra.gruian@grspsociety.org;

Telefon:  0723 961 084

Despre GRSPSociety

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/grspsociety/castigatorii-actziune-pe-scena-trupa-de-teatru-arteverywhere-va-pleca-la-amsterdam