RIUF 2010 - GHID DE UTILIZARE

BUCURESTI - 29 octombrie 2010

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Ghid de utilizare pentru cei ce vor să se folosească la maxim de oportunitățile oferite de a șptea ediție a Romanian International University Fair. Mai mult decât informații, RIUF 2010 oferă răspunsuri la întrebările personale despre studiile în străinătate, alternative educaționale, soluții pentru problemele individuale din cadrul procesului de aplicație, sfaturi din partea unor specialiști în educația internațională, dialoguri cu români studenți și absolvenți de universități prestigioase, surse de finanțare pentru programe de studii universitare și post-universitare.

Pe baza experiențelor din anii anteriori, îți oferim următoarele recomandări:
1. Gândește-te la țările în care ți-ar plăcea să studiezi/trăiești/muncești. Nu te opri din visat!
2. Gândește-te la domeniile în care ți-ar plăcea să urmezi un program de studii/specializare.
3. Explorează lista expozanților prezenți la RIUF 2010 și vezi cine e prezent din fiecare țară. Atenție! Participanții diferă de la o ediție la alta (București, Cluj).
4. Selectează câțiva care te interesează foarte mult (3-5), câțiva cu care ar fi bine să vorbești (5-10) și câțiva cu care o să vorbești dacă îți permite timpul (5-10).
5. Mergi pe site-urile lor (găsești linkuri pe WWW.RIUF.RO ) și explorează ofertele academice.
6. Află mai multe despre procedurile de admitere, taxele de școlarizare și sursele de finanțare propuse de programele respective.
7. Mai treci odată prin pasul 3 și 4. S-a schimbat ceva?
8. Fă o listă cu întrebările (generale/pentru fiecare program în parte) la care nu găsești răspunsuri mulțumitoare pe site-uri.
9. Ordonează aceste întrebări în ordinea importanței pentru tine.
10. Dacă vrei să știi pe loc dacă ești admis la o universitate internațională și pe lista instituțiilor care te interesează se află: Portsmouth University, InHolland University, HZ University , atunci înscrie-te pentru SPOT ADMISSIONS la RIUF. Trimite documentele minime necesare la adresele aferente ediției din cel mai apropiat oraș. Totodată, ar fi bine să ai la tine câteva copii ale CV-ului tău actualizat. Găsești aici tot ce trebuie să știi despre Spot Admissions și 1-to-1 Interviews : WWW.RIUF.RO
11. Explorează lista seminariilor și prezentărilor care vor avea loc la RIUF .
12. Alege-ți câteva dintre ele la care ai vrea să participi și încearcă să fii printre primii care se înregistrează (fiecare sală are un număr limitat de locuri) – vizitatorii înregistrați au acces cu prioritate. Dacă totuși nu reușești să te înregistrezi în timp util, nu dispera. Vino la seminariile respective pentru că s-ar putea să fie câteva locuri disponibile (ale celor care s-au înscris, dar nu au putut să ajungă).
13. Fă-ți un buget pentru vizita la RIUF (transport, mâncare, o sumă pentru reviste, ziare, cărți și alte materiale educaționale – dacă vrei să beneficiezi de ofertele speciale care-ți sunt oferite de partenerii noștri numai pe durata evenimentului).
14. Reține datele evenimentului RIUF - 30 și 31 octombrie 2010, la Sala Palatului București, pe 2 noiembrie la Cluj – Casa de Cultura a Studentilor.
15. Fă-ți un program al zilei (zilelor) de vizită: ia în calcul 5-15 minute per expozant cu care vrei să stai de vorbă, durata seminariilor la care vrei să participi și încă 1-2 ore pe care o să le petreci explorând oportunitățile pe care nu te aștepți să le găsești la eveniment.
16. Dormi bine în serile de dinaintea vizitelor la RIUF, ca să ai energie a doua zi.
17. Trezește-te la timp și vino să te bucuri de un eveniment organizat numai pentru tineri ambițioși!
Cu mai mult de 50 de universități din 15 țări, centre culturale și de informare ce reprezintă sisteme educaționale internaționale, organizații ce oferă materiale și servicii de consiliere, burse, credite pentru studii universitare / post-universitare, RIUF este evenimentul cu cele mai multe oportunități de studii în străinătate.
Mai multe detalii sunt disponibile pe site-uril oficial – www.riuf.ro

Partenerii media ai evenimentelor sunt: Radio21, 9AM, Wall-Street, eJobs, Metropotam, Studentie.ro, Elevate, Codrosu.ro, bestresource.ro, ISSIC, Credis, Hipo.ro, calendarevenimente.ro. sratuspimp.com, lumebuna.ro, Iqads, OKIAN, evenimentestudentesti.ro. Partenerii educaționali ai evenimentului sunt CampusFrance, British Council, DAAD, Comisia Fulbright, AES, AIESEC și Inspectoratul Școlar al Municipiului București.
EDUCATIVA este un grup de companii și organizații non-guvernamentale ce dezvoltă proiecte, produse și servicii educaționale care ajută tinerii români în identificarea și fructificarea oportunităților de dezvoltare personală.
Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați.

Despre Grup Educativa

EDUCATIVA este un grup de companii si organizatii non-guvernamentale ce dezvolta proiecte, produse si servicii educationale care ajuta tinerii romani in identificarea si fructificarea oportunitatilor de dezvoltare personala.

Andrei Hanganu
PR & Marketing Manager
EDUCATIVA Group
Tel: 0755.075.841
E-mail: andrei.hanganu@educativa.ro
Web: www.educativa.ro www.riuf.ro

press@educativa.ro